Μεγάλες ανατροπές στην πλοκή σειρών

panpan

Banned
Joined
31 Ιαν 2009
Μηνύματα
34
Αντιδράσεις
3
Ας ανοίξουμε τον φάκελο "Ανατροπές" και ας αναφέρουμε τις πιο δυνατές!

Για οποιον δεν κατάλαβε ανατροπή ειναι οτι δεν συμβαίνει στα καθημερινά σίριαλ...δηλαδή για παραδειγμα αν ο γιαγκος δρακος πυροβοληθει σε καποιο απο τα απειρα επεισοδια της λαμψης δεν ειναι ανατροπη---καθώς ξερουμε οτι δεν θα πεθάνει---

Αναφέρομαι σε πραγματικές ανατροπές που εχουμε δει σε ελληνικά σιριαλ..(που δυστυχώς ειναι σπανιες!!)

Και για να αναφέρω και μια εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα για τις καθημερινές σειρές κατα τη γνώμη μου απιστευτη ανατροπή ηταν η έκρηξη στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κυκλου του έρωτα...αν και δεν το εβλεπα το συγκεκριμενο μου ειχε κανει μεγάλη εντύπωση...
 
Πολυ αξιολογο θεμα. Κριμα που δε βρηκε την αναλογη ανταποκριση στα 4μιση χρονια που μεσολαβησαν απο το ξεκινημα του. Φανταζομαι βεβαια, πως δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρεθουν πολλες ανατροπες σε ελληνικες σειρες, μια που σχεδον ολες ειναι προβλεψιμες.

Μεγαλη ανατροπη για μενα ειδικα, ηταν η αποκαλυψη του ενος εκ των δολοφονων στο Θανατο του Τιμοθεου Κωνστα. Μιλαω για τον Ξανθο, ρολος που ενσαρκωθηκε απο το Ντινο Καρυδη. Και εξηγουμαι για ποιο λογο εγραψα αυτο το "ειδικα για μενα":

Λιγο προτου ξεκινησει η σειρα, ειχα διαβασει σε ενα περιοδικο για την επικειμενη προβολη της και μεταξυ αλλων αναφεροταν οτι Ξανθος δεν υπηρχε στο βιβλιο του Μαρη. Το βιβλιο δεν το ειχα διαβασει ακομα. Θεωρησα λοιπον δεδομενο πως ο Ξανθος δεν ηταν ο μυστηριωδης δολοφονος γιατι δε φανταζομουν οτι ο σεναριογραφος θα ξεφευγε τοσο απο το βιβλιο. Οταν υστερα απο αρκετα χρονια το διαβασα, ειδα πως οι διαφορες σε σχεση με το σηριαλ δεν ηταν μονο στο προσωπο του Ξανθου, αλλα σχεδον παντου. Τοσο που να μιλαμε για αλλο εργο.

Τοτε ομως δεν το γνωριζα αυτο και καθε φορα που εβλεπα το Ντινο Καρυδη ως Ξανθο, ελεγα με το νου μου πως αυτος ηταν ο μονος απο ολα τα προσωπα της σειρας που αποκλειοταν να ειχε κανει τους φονους.

Καταλαβαινετε λοιπον ποσο μεγαλη εκπληξη ηταν για μενα οταν στο τελευταιο επεισοδιο εκτος απο την Κατια Αργυρη αποκαλυφθηκε πως δολοφονος ηταν και ο Ξανθος!
 
Για μένα η μεγαλύτερη ανατροπή ήταν στη σειρά "Η έκτη εντολή" (1989) του Θάνου Λειβαδίτη. Το βλέπαμε φανατικά όλοι στην οικογένεια, υποψιαζόμασταν πολλούς ήρωες και στο τελευταίο επεισόδιο ο δολοφόνος ήταν ο πιο άσχετος. Δε λέω περισσότερα, για να μην αποκαλύψω την ταυτότητά του.
 
Πίσω
Μπλουζα