Μεγάλες διαφορές Επιδόσεων μεταξύ Virtual Machines

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Είπα να κάνω αυτό το thread μήπως κάποιος που έχει πιο μεγάλη εμπειρία με αυτά, μπορεί να μου εξηγήσει ένα φαινόμενο.

Ο υπολογιστής μου είναι i5 4670/16 GB RAM/960 GTX. Εχω το VMWare 10 και έχω φτιάξει μερικά guest με Windows XP SP3 καθώς και Windows 7 (τα ίδια Widows 7 που έχω και στον host). Σε όλα έχουν γίνει install και τα VMWare tools, drivers, κλπ. Η μόνη διαφορά στο config είναι ότι στα WinXP έχω δώσει 2GB RAM και στα 7άρια, 4GB.

Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των επιδόσεων σε WinXP και Win7 guests? Συγκεκριμένα, τα guest που έχουν Windows 7, αποδίδουν πολύ κοντά με τον host. Δοκίμασα να τρέξω κάποια παλιά benchmarks όπως 3D Mark 2001 και 2006 και τα score είναι μικρότερα μεν από τον host αλλά είναι αρκετά κοντά, πχ στο 3DMark 2001 o host πιάνει 81.000 και ο guest πολύ κοντά στα 70.000. Στον guest με τα XP όμως, το score είναι μόλις 26.000! Δηλαδή μικρότερο από το μισό του guest με τα 7άρια. Οι ίδιες διαφορές αναλογικά ισχύουν και με το 3DMark 2006.

Γιατί υπάρχει όμως αυτή η διαφορά? Μήπως τα Windows 7 εκμεταλλεύονται απλά καλύτερα τα recourses όταν είναι σε guest machine? Μήπως τα VMWare tools και οι drivers για Windows XP guests είναι για πέταμα? H μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ στα settings και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
3dmark? Τι τρεχεις tests για την αποδοση σε 3d γραφικα?

Πρωτος υποπτος οι drivers του vmware για τα XP ειναι για μενα. Βεβαια θα επρεπε να δουμε και physical εγκατασταση με XP τι βγαζει στο μηχανημα αν ειχες κανεναν ελευθερο δισκο αλλα σιγα μην κατσεις να φας χρονο για κατι τετοιο
 
bspus είπε:
3dmark? Τι τρεχεις tests για την αποδοση σε 3d γραφικα? Πρωτος υποπτος οι drivers του vmware για τα XP ειναι για μενα. Βεβαια θα επρεπε να δουμε και physical εγκατασταση με XP τι βγαζει στο μηχανημα αν ειχες κανεναν ελευθερο δισκο αλλα σιγα μην κατσεις να φας χρονο για κατι τετοιο
Δυστυχώς σε αυτό το PC αυτό δεν γίνεται και το προσπάθησα. Οταν πήρα το PC ήθελα να κάνω dual boot XP με 7 αλλά τα XP δεν μπαίνανε με τίποτα. Κάτι με τα UEFI, τις νέες motherboards κλπ. Έπρεπε να απενεργοποιήσω κάτι features από τα bios μόνο και μόνο για να μπορέσω να τα κάνω install αλλά και που τα έκανα δεν ήταν σταθερά καθόλου, κολλάγανε συνέχεια, μου βγάζανε errors κλπ, οπότε τα ξήλωσα, επανέφερα τις ρυθμίσεις και έβαλα σκέτα τα 7άρια (και κράτησα το dual boot για τα 10άρια).

Πάντως ναι, μετράω την επίδοση στα γραφικά. Με ενδιαφέρει στα XP πιο πολύ (μιας και δεν μπορώ να τα βάλω κανονικά) για να μπορώ να τρέχω κάποια συγκεκριμένα games που έχουν θέμα με τα 7. Αλλά οι επιδόσεις του XP guest είναι μόνο λίγο μεγαλύτερες από τον παλιό μου Pentium 4.
 
Τα παιχνιδια αυτα ποια ειναι? Λογικα θα ειναι παλια.

Στο VMware απεικονιζονται σωστα τουλαχιστον?

Μια πιθανη λυση θα ηταν να δεις αν υποστηριζονται απο wine και μπορεις να τα τρεξεις σε καποιο linux dual boot (oh the irony :D )
 
Βασικά έχω βάλει στόχο ζωής να τρέξω το Sega Rally Revo στα 60fps χωρίς κολλήματα. Στα Windows 7 δεν το έχω καταφέρει σε κανένα PC, όσο ισχυρό και να είναι. Δοκίμασα όλα τα fixes που υπάρχουν και δεν γίνεται τίποτα. Το παιχνίδι "γράφει" 60fps στους μετρητές, όμως τρέχει στα 25 περίπου στην πραγματικότητα, με πολύ ασταθές frame rate.

Από ότι διάβασα σε κάτι forums, το παιχνίδι έχει πρόβλημα με stuttering σε πολλά συστήματα με Win7. Αλλά όσα PC έχω με WinXP είναι αδύναμα και δεν ξέρω αν μπορούν να το σηκώσουν έτσι κι αλλιώς. Οπότε προσπαθώ να φτιάξω ένα σύστημα που να είναι ισχυρό, αλλά με WinXP. Και έτσι σκέφτηκα VMware αλλά το XP guest με τα βίας ξεπερνάει το πιο ισχυρό PC με WinXP που έχω (Athlon64 3800+, 7800 GT). Το παιχνίδι κολλάει πολύ σε αυτό το configuration.

Αν φταίει όντως το παιχνίδι τότε παίζει να είναι το χειρότερο PC port που έχω συναντήσει στην καριέρα μου ως PC gamer.
 
Imgema σε γουσταρω πολυ διοτι τρωμε και οι δυο κατι κολληματα ασχημα με τετοια πραγματα! :)

Σου ευχομαι καλη επιτυχια.

Χωρις να εχω ψαξει κατι παραπανω...θεωρω οτι τα 7/8/10 εχουν φτιαχτει με το VM στο μυαλο των δημιουργων τους.
 
Wally είπε:
Imgema σε γουσταρω πολυ διοτι τρωμε και οι δυο κατι κολληματα ασχημα με τετοια πραγματα! :)
Σου ευχομαι καλη επιτυχια.
χαχα, ευχαριστώ, να και ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει, οι περισσότεροι φίλοι μου με κοροϊδεύουν :p
 
Πίσω
Μπλουζα