Μεγάλες retroκούκλες

γεια σας κ απο μενα!!

λοιπον μεσα στα συρταρια της αλλης μου γιαγιας (αχ αυτες οι γιαγιαδες, στο σπιτι της αλλης βρηκα μια cupcake) βρηκα αυτες τις 2 κουκλιτσες. η μια ειναι el greco. στη φωτο δε φαινεται καλα αλλα πανω στο φορεματακι της εχει καρφιτσωμενη τη γνωστη καρδουλα. φοραει το φορεματακι της κ το καπελο.

attachment.php


η αλλη βρεθηκε οπως τη βλεπετε...ζητω συγνωμη αλλα θα φροντισω να πλυθουν συντομα κ η συγκεκριμενη να ντυθει.... πρεπει να ηταν της αδερφης μου, δε θυμαμαι ποια ειναι. αν θυμαμαι ομως καλα επαιρνε μπαταριες κ μιλουσε. πως, δεν ξερω. επισης νομιζω οταν μιλουσε κουνιοταν το στομα της... επισης στο κεφαλι γραφει hasbro 1990 κ στο σωμα hasbro 1992.

attachment.php


υ.γ. με την πρωτη ευκαιρια θα φροντισω να ψαξω τις ταυτοτητες τους!!
 
Lne τι ομορφες ανακαλυψεις ειναι αυτες ; :) τελικα κρυβουν κουκλοθησαυρους τα συρταρια της γιαγιας σου :)

να τις χαιρεσαι!!!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: για τις φωτογραφιες
 
Η πρώτη κουκλίτσα είναι πανέμορφη και πολύ πρωτότυπη, Lne! Η δεύτερη πρέπει να είναι η Starla από το 1992. Να τις χαίρεσαι και περιμένουμε να την ξαναδούμε όταν την περιποιηθείς!
 
Zouzou πολύ ωραία και συλλεκτικά κομμάτια είναι και τα 2 να τα χαίρεσαι, πρόσφατα η γυναίκα μου ανακάλυψε μια σαν και αυτήν με την βαλίτσα από το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να βάλω πάλι το χέρι στην τσέπη :wait2: :p γενικά την έχει πιάσει μια μανία με ότι κούκλα από el Greco έχει αυτό το πρόσωπο :eek: , ευτυχώς με την βοήθεια από Mytiny και Candy Forever της έχω βρει αρκετές :thanx2: :thanx2: κάποια στιγμή θα ανεβάσω και φωτογραφίες πάντως για να πω την αλήθεια το κουτί από την δεύτερη είναι εκείνο που μου αρέσει εμένα #)
 
Σ' ευχαριστώ! :flower:

Περιμένουμε πολύ σύντομα φωτογραφίες!!!
 
Lne είπε:
γεια σας κ απο μενα!!λοιπον μεσα στα συρταρια της αλλης μου γιαγιας (αχ αυτες οι γιαγιαδες, στο σπιτι της αλλης βρηκα μια cupcake) βρηκα αυτες τις 2 κουκλιτσες. η μια ειναι el greco. στη φωτο δε φαινεται καλα αλλα πανω στο φορεματακι της εχει καρφιτσωμενη τη γνωστη καρδουλα. φοραει το φορεματακι της κ το καπελο.

attachment.php

Αυτή εδω είναι μια λαχανουλα άλλα δεν θυμάμαι ακριβώς πώς την έλεγαν λαχανουλα η φατσουλα η λαχανουλα η μικρούλα κάτι τέτοιο πάντως γενικά από τα αντίστοιχα αμερικάνικα gabbage babys και αναφέρομαι σε αυτά με το πλαστικό σώμα και όχι το πάνινο τα ελληνικά είναι ομορφότερα ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Lne και zouzou να χαιρεστε τις κουκλίτσες σας-είναι όλες πολύ όμορφες!

Το λαχανοκοριτσάκι με τα λακκάκια του είναι μια γλύκα, σε άριστη κατάσταση και χωρίς να έχω εξειδίκευση στο είδος πρέπει να είναι σπάνιο.

Όσο για τη Starla, είχα λυσσάξει να μου την πάρουν (και αυτή) και φυσικά με ξεφορτώθηκαν με το πρόσχημα ότι "ήμουν μεγάλη πια, για να παίζω με κούκλες"! :xm:

Είναι πολύ όμορφη, αν τύχει και λίγης περιποίησης θα αναδειχθεί, γιατί είναι πολύ όμορφη κούκλα!

Οι κούκλες της El Greco είναι σε άψογη κατάσταση και πολύ όμορφες, αλλά θα συμφωνήσω με τον El Greco fanatic....στο κουτί της δεύτερης στάθηκα κι εγώ και πολύ συγκινήθηκα... :flower:

Νομίζω κάποιο Πάσχα μια καλή κυρία μου είχε φέρει μια παρόμοια κούκλα σ' αυτό το κουτί-ίσως φορούσε καρώ, κόκκινο-λευκό ρουχαλάκι...δε θυμάμαι καλά.

Λυπάμαι και ντρέπομαι που το λέω αλλά σε αυτού του τύπου τις κούκλες δε φέρθηκα με αρκετή καλοσύνη ως παιδί. Τους βούταγα αμέσως το αλυσιδάκι με το μενταγιόν, για να το κάνω δικό μου βραχιόλι, τους κάτσιαζα το μαλλί, δεν πρόσεχα τις βλεφαρίδες τους και γενικώς δεν τις είχα σε μεγάλη εκτίμηση και ήταν συνήθως παραπεταμένες,γιατί το πλαστικό τους βούλιαζε εύκολα και μου φαίνονταν "ψεύτικες"!

Να χαίρεστε τις πολύτιμες κουκλίτσες σας...και τα κουτάκια τους|!!! ;)
 
lne πολύ ωραίες οι κούκλες σου, ιδιαίτερως η πρώτη είναι ξεχωριστή. Σας παρουσιάζω την Αλίκη, όταν την αγόρασα το κουτί της είχε το σήμα της ελ γκρέκο. Νομίζω ότι είναι μία κούκλα που κυκλοφόρησε αρχές της δεκαετίας του 90 και είχε και διαφήμιση, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στο διαδίκτυο. 'Εχει και μπιμπερό με το οποίο μπορείς να την ταϊσεις.

P4290110.jpg
 
spirtoulis είπε:
lne πολύ ωραίες οι κούκλες σου, ιδιαίτερως η πρώτη είναι ξεχωριστή. Σας παρουσιάζω την Αλίκη, όταν την αγόρασα το κουτί της είχε το σήμα της ελ γκρέκο. Νομίζω ότι είναι μία κούκλα που κυκλοφόρησε αρχές της δεκαετίας του 90 και είχε και διαφήμιση, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό στο διαδίκτυο. 'Εχει και μπιμπερό με το οποίο μπορείς να την ταϊσεις.
πολυ ομορφη και γλυκια η Αλικη σου σπιρτουλη!!!

να τη χαιρεσαι :)
 
katerinak, σε ευχαριστώ πολύ, μήπως έχεις δει εσύ καμία σχετική διαφήμιση;
 
spirtoulis είπε:
katerinak, σε ευχαριστώ πολύ, μήπως έχεις δει εσύ καμία σχετική διαφήμιση;
δυστυχως οχι σπιρτουλη,αν ειχα βρει σχετικη διαφημιση να εισαι σιγουρη οτι θα το εγραφα εδω :)
 
Πολύ όμορφες οι κούκλες όλων σας.Να τις χαίρεστε.

Η παρακάτω κούκλα ήταν η αγαπημένη παιδική κούκλα μιας θείας μου.

attachment.php


attachment.php
 
πολυ ομορφη και καλοδιατηρημενη η παιδικη κουκλα της θειας σου φιλε EL GRECO!!!!

το φορεματακι ειναι κι αυτο της κουκλας ή το προσθεσε μετα η θεια σου;
 
Φίλη katerinak σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Από όταν θυμάμαι αυτήν την κούκλα αυτό το φόρεμα φορούσε. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το αυθεντικό της.

Αυτές οι δύο κούκλες στις φωτογραφίες είναι δύο ακόμη κούκλες της θείας. Δεν φοράνε τα αυθεντικά τους ρούχα και έχουν βαφτεί από την αρχή και χτενιστεί.

attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι ωραίες που είναι οι κούκλες που μασ δείχνει Εl greco, η πρώτη είναι πιο παλιάς κατασκευής, μου κάνει δεκαετία του 50. Οι ξένοι ονομάζουν αυτό το είδος κούκλας hard plastic. Οι δεύτερες ποιας δεκαετίας είναι γνωρίζεις?
 
πολυ γλυκες και οι αλλες δυο μεγαλες ρετροκουκλες ,πανεμορφα και ταιριαστα τα ρουχα τους :)

φαινονται λες και μολις βγηκαν απ το κουτι,ευχαριστουμε πολυ για τις φωτο φιλε EL GRECO!!!!!!!!!
 
Φίλη spirtoulis σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η πρώτη πρέπει να ναι πιο παλιά αφού ήταν η παιδική κούκλα της θείας μου που γεννήθηκε το 1922.

Φίλη katerinak σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχουν συντηρήθει αρκετά για αυτό φαίνονται έτσι οι κούκλες. Απλά στην παιδική της θείας θεώρησα ότι είναι καλύτερα να μείνει όπως είναι.

Μία ακόμη κούκλα, μία Furga κούκλα.

attachment.php
 
φιλε EL GRECO πολυ ωραια και γλυκια η κουκλα FURGA με το φορεμα εποχης :)

ειναι νεο αποκτημα; να τη χαιρεσαι!!!!!!!!!!

τι υψος εχει;

ΥΓ: καλα εκανες και κρατησες ετσι οπως ειναι την παιδικη κουκλα της θειας σου,εχει κατι το ξεχωριστο και η εποχη εκεινη :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλη katerinak, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οι κούκλες οι μεγάλες δεν είναι νέο απόκτημα.

Η κούκλα furga είναι 46 εκατοστά.

Θα συμφωνήσω για την παιδική κούκλα της θείας. Την άφησα όπως την είχε. Μόνο την καθάρισα.

Μια άλλη κούκλα είναι η Κάντυ Κάντυ. Φοράει τα αυθεντικά της ρούχα. Το καλούπι της συγκεκριμένης κούκλας χρησιμοποιήθηκε αρκετά. Έχω άλλη μία κούκλα ίδια με μόνη διαφορά ότι έχει πιο μακριά μαλλιά.

attachment.php
 
ευχαριστουμε πολυ φιλε EL GRECO για τις πληροφοριες σου!!!!!!!!!!

τι ομορφη που ειναι η γλυκια καντυ καντυ με τη στολη νοσοκομας :) να τη χαιρεσαι !!!!!!!!!!

το καλουπι της κουκλας ειναι οντως απ τα πιο χρησιμοποιημενα :flower:
 
Πίσω
Μπλουζα