Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
612
οπως γραφει σημερα η καθημερινη απο την αλλη κυριακη μαζι με την εφημεριδα θα δινει την μεγαλη βιβλιοθηκη του disney (επανεκδοση του η μεγαλη βιβλιοθηκη του carl barks) συγκεκριμενα γραφει:πολυτελης τομος 192 σελιδων μαζι με την καθημερινη δεν γνωριζο σε τι τιμη θα πωλειται η εφημεριδα αλλα αν ειναι στις τιμες των κυριακατικων πιστευω οτι ειναι πολυ μεγαλη ευκαιρια και φυσικα θα σπευσω να την αποκτησω

Βιβλιοθηκη Disney θανος.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενδιαφέρον, αν και φαντάζομαι θα είναι η κλασσική επανεκτύπωση σε χάλια χαρτί όπως αυτή των αναγνωστικών, αλλά από το ολότελα..
 
και εγω απο τι βλεπω δε θα ειναι με το σκληρο εξωφυλλο που ειχε ο τερζοπουλος ομως οπως βλεπω θα ειναι στην τιμη της εφημεριδας οποτε καθολου δεν με χαλαει ελπιζω να προχωρησει κιολας η σειρα γιατι ειχε σταματησει στους 16 τομους ενω συνολικα ειναι 46
 
να και η διαφιμηση

Η μεγάλη βιβλιοθήκη Disney (TV Spot 2)

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελικα ειναι με σκληρο εξωφυλλο και πιο αξιοπρεπης εκδοση απο αυτο που περιμενα.

Η εφημεριδα ειναι μεγαλου μεγεθους αρα θα με βολεψει εξαιρετικα στο βαψιμο του γκαραζ.
 
Πράγματι, είναι απίστευτο value for money (όπως έλεγε και η Atari)... :D

Έχει κάποιες minor διαφορές με την παλιά έκδοση του Τερζόπουλου, αλλά σε αυτή την τιμή και μεγάλες διαφορές να είχε, δε θα πείραζε καθόλου...

Σπευσατε, όσοι αναποφάσιστοι, γιατί μετά θα πωλείται στα περίπτερα 9,90 Ευρώ!
 
Σήμερα είδα στα περίπτερα την Καθημερινή να σερβίρεται με τον 1ο τόμο της "Μεγάλης βιβλιοθήκης του Καρλ Μπαρκς" . Ψάχνοντας στο διαδύκτιο είδα πως η Καθημερινή όντως θα προσφέρει από ένα τόμο , που πλέον θα φέρει την ονομασία "Η Μεγάλη βιβλιοθήκη του Walt Disney" . Τι είναι αυτό , δεν ξέρω ... Επίσης - πάντα από τις διαδυκτιακές πληροφορίες - οι ειδήσεις είναι αντιφατικές : αλλού βρίσκω πως θα εκδοθούν μόνο οι πρώτοι 14 τόμοι , ενώ αλλού λέει πως θα εκδοθούν όλοι . Περίεργες αλλαξοκ.... βλέπω πάντως ...

Η τιμή είναι σαφώς φθηνότερη . Πιστεύω όμως πως πρόκειται για ένα πείραμα · μάλλον αναλόγως της ζήτησης , θα δουν πως θα συνεχίσουν . Αν και είμαι σίγουρος πως το πρώτο που θα κάνουν θα είναι μία αναπροσαρμογή του χρέου... εεε της τιμής ήθελα να πω ! προς τα πάνω !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήρα κι εγώ σήμερα την εφημερίδα για τον τόμο. Έχω να πω, χωρίς να γνωρίζω την αρχική έκδοση του τόμου, ότι σαν ποιότητα κατασκευής, το βιβλίο είναι πολύ καλό. Σκληρό εξώφυλλο, ιλουστρασιόν σελίδες, καλή εκτύπωση. Εννοείται value for money τα 4 ευρώ της εφημερίδας, έναντι των 9,90 ευρώ που θα κάνει μεμονωμένα ο τόμος στα περίπτερα, και 19 ευρώ της αρχικής έκδοσης του τόμου, όπως είδα σε μια αναζήτηση στο ίντερνετ. Καλή προσφορά, για να βγάλουμε το καλοκαίρι με μια ρετρό αίσθηση!

Από πληροφορίες μέσα στην εφημερίδα, αλλά και στην ειδική αφίσα που είχε μέσα η εφημερίδα για τη σειρά, αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσουν 14 τόμοι της σειράς μέσω της εφημερίδας, αλλά γίνεται αναφορά (στην αφίσα) και για επανέκδοση τόμων/σειρών "Η βιβλιοθήκη Κόμιξ" και "Η βιβλιοθήκη του Floyd Gottfredson", χωρίς να καθίσταται σαφές πότε και αν θα δοθούν μέσω της εφημερίδας ή απλά αν θα επανακυκλοφορήσουν σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία.

DINO τι διαφορές έχει με την παλαιότερη έκδοση ο τόμος; Εγώ εντόπισα το εξής, που μου φαίνεται απλά παράξενο, γιατί είχα συνηθίσει στο Μίκυ Μάους: ότι στο τέλος κάθε ιστορίας δεν έχει στην κάτω κάτω γωνία το κουτάκι που έγραφε "Τέλος". Ακούγεται χαζό, αλλά μου χτύπησε πολύ, λόγω συνήθειας.
 
Πολύ σωστή παρατήρηση Νώντα!!! :thumbup:

Δυστυχώς, αν και συλλέκτης, δεν είχα αγοράσει ποτέ κάποιον τόμο του Τερζόπουλου, για να δω τις διαφορές...

Προτιμούσα βλέπεις, να δίνω χρήματα για να αγοράζω παλιότερα τεύχη, για τη συλλογή μου.

Εκτός από αυτό που πολύ σωστά παρατήρησες, οι διαφορές των δύο εκδόσεων είναι οι εξής:

Τι άλλαξε στη συγκεκριμένη έκδοση της Καθημερινής, συγκριτικά με του Τερζόπουλου:Τίτλος: Από "Βιβλιοθήκη του Καρλ Μπαρκς" έγινε "Βιβλιοθήκη Disney".

Τιμή: Από 18,90? πήγε στα 4? (αν το πάρετε μαζί με την Κυριακάτικη εφημερίδα) και στα 9,90? αναγραφόμενη τιμή λιανικής. Επομένως αγοράστε το τώρα που μπορείτε, επειδή αργότερα καταλαβαίνετε πού, πώς και σε τι τιμή θα τα βρείτε.

Μέγεθος: Σε διαστάσεις είναι ίδιο, όμως είναι περίπου 10-15% πιο λεπτό από τον προηγούμενο τόμο. Ο αριθμός σελίδων είναι ίδιος, επομένως καταλαβαίνετε πως ως αποτέλεσμα, το χαρτί είναι πιο λεπτό και όχι ιλουστρασιόν.

Αρίθμηση: Δεν έχει αρίθμηση στη ράχη, έχει όμως ευτυχώς κανονικά τη χρονολογία, επομένως μικρό το κακό. Από την άλλη, αν έχουν σκοπό να τελειώσουν όλη τη σειρά, ίσως να είναι και καλύτερα έτσι επειδή οι τόμοι 33 - 43 που καλύπτουν την περίοδο 1942 - 1950, είχαν μπει σφήνα και μπέρδευαν τη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο, ότ(αν) με το καλό κυκλοφορήσουν, θα μπορούμε να τους βάλουμε στην αρχή της βιβλιοθήκης, χωρίς κανένα μπέρδεμα.

Χρωματισμός: Ουσιαστικά είναι ο ιδιος, ίιιισως με πολύ μικρές εξαιρέσεις όπου πείραξαν κάποια καρέ. Συγκριτικά με την έκδοση του Τερζό, φαίνονται λίγο πιο ξεθωριασμένα, χωρίς όμως αυτό να είναι αρνητικό. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η νέα έκδοση

Τεύχη: Η Καθημερινή στην εφημερίδα ανακοίνωσε πως θα βγάλει 14 τόμους. Μακάρι να συνεχίσει κάποια στιγμή αργότερα.

Λοιπές λεπτομέρειες:

Η γραμματοσειρά στα μπαλονάκια είναι διαφορετική από αυτήν που χρησιμοποιούσε η Νέα Ακτίνα. Είναι αυτή που είδαμε στο "Μουντιάλ 2014" και απ' ό,τι φαίνεται είναι εδώ για να μείνει.

Τα κείμενα αντί για κίτρινο πλαίσιο, εδώ περιβάλλονται από άσπρο χρώμα (δηλαδή διάφανο).

Σε 2-3 καρέ, έχει πέσει σε κάποια σημεία λίγο περισσότερο μελάνι ή αντίστοιχα δεν έχει πέσει όσο πρέπει. Είναι από τα πράγματα που συναντάμε κατά κόρον σε αντίστοιχες εκδόσεις εφημερίδων και πρέπει απλά να συμβιβαστούμε με αυτό :p

Τέλος, πρόσεξα πως οι τίτλοι των ιστοριών έχουν διαφορετικές γραμματοσειρές από του Τερζό. Προτιμούσα τις προηγούμενες αλλά οκ, το ψειρίζουμε πολύ το θέμα τώρα.
Πηγή: greekcomics.gr
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
του τερζο οι τομοι ηταν μεγαλυτεροι σε μεγεθος ομως ηταν πανακριβοι και φανταστειτε ειχα 2 που ηταν δωρο σε γενεθλια απο φιλους που ξερουν την τρελλα μου με τα κομιξ ισως εκει εγινε και η στραβη και δεν βγηκαν ολοι καθως σε εκεινη την τιμη πολλοι λιγοι μπορουσαν να τους παρουν ελπιζω τωρα να δοθουν ολοι λοιπον οντως εχει καποια διαφορα στα μπαλονακια και τα καρε φαινονται εμφανως μικροτερα απο την παλαιοτερη εκδοση ομως για την τιμη που τα παιρνουμε αξιζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω επισης μην ξεχασετε πως την παρασκευη ξανακυκλοφορει το μικυ μαους και συντομα και το κομιξ που θα αρχισουν παλι απο το νουμερο 1
 
Ευχαριστώ παιδιά για τα στοιχεία!!! :thumbup: Αφού λένε καλά λόγια και οι κομιξάδες, που κάτι παραπάνω ξέρουν, τότε αξίζει το όλο πράγμα!

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ δεν έχω και την τρελή σχέση με το άθλημα, μιας και είμαι περιστασιακός αναγνώστης Μίκυ Μάους (βέβαια, έχω κρατημένα τα Μίκυ Μάους μου από το 1999 κι έπειτα...). Όμως, επειδή τους έβλεπα αυτούς τους τόμους στις διαφημίσεις του Μίκυ Μάους ή στα διάφορα καταστήματα τύπου Fnac, σκεφτόμουν να τσιμπήσω κανέναν, αλλά η τιμή ήταν υπερβολική... Οπότε να η ευκαιρία!

Μακάρι να τους δούμε όλους τους τόμους από την εφημερίδα, γιατί συμφέρει. Γενικά η Καθημερινή όταν ξεκίναγε μια συνεργασία (π.χ. να δώσει μια σειρά ντοκυμαντέρ) την κρατούσε και δεν την έκοβε απότομα. Ελπίζω να δείξει την ίδια συνέπεια και τώρα.
 
από αυτη την Κυριακή θα αρχίσει προσφορά Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney με την εφημεριδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Έτοιμοι για… βουτιά στη διασκέδαση;

Μεγάλη Βιβλιοθήκη Disney!

Οι πιο κλασικές ιστορίες Disney, με την υπογραφή του θρυλικού Carl Barks, για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Αυτή την Κυριακή «Το χρυσάφι του Πειρατή»

Βιβλιοθηκη Disney Betty Boop.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
  • Like
Reactions: PT8
Πίσω
Μπλουζα