Μερικες ερωτησεις για το doxbox-x

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Εχω λαπτοπ με Win10 64-bit. Κατεβασα την portable εκδοση του Dosbox-x.

Το ζιπ εχει μεσα δυο φακελους, ενα Release και ενα Release SDL2. Αποσυμπιεσα το πρωτο πιστευοντας απο το ονομα οτι ειναι το πιο "εξελιγμενο".

Το αποσυμπιεσα και ετρεξε κανονικα. Το παραξενο ειναι (που δεν το εχω δει στις πιο παραδοσιακες εκδοσεις του dosbox) οτι με ρωτησε αμεσως απο ποιο φακελο του υπολογιστη θελει να ξεκινησει. Εγω επελεξα το πχ c:\games. Αυτη την ερωτηση δεν ξερω γιατι την εκανε, αλλα πιστευα οτι ρωτουσε για το ποιο θελει να κανει default mount σαν c: απο δω και μπρος. Δεν ηταν ομως ετσι αφου καθε φορα που ξεκιναει δεν υπαρχει κανενας mounted δισκος, και το κανω καθε φορα εγω. Οποτε απορια μου ηταν, τι ηταν αυτη η αρχικη ερωτηση (μαλλον εγω καταλαβα λαθος).

δευτερη ερωτηση, το μενου video εχει επιλογες πανω στο aspect ratio που ειναι ντεφο 4:3. Επειδη ομως το παραθυρο ειναι μικρο κανω αλλες επιλογες, αλλα δεν υπαρχει καμια διαφορα στο μεγεθος και το σχημα του παραθυρου. Παρατηρησα οτι εδω (κατι που δεν υπαρχει στο κλασικο db) το παραθυρο αυξομειωνεται ακανονιστα με το ποντικι, οπως καθε αλλο παραθυρο, αλλα δεν ειναι η ιδανικη λυση αφου με το χερι δεν πετυχαινεται η κανονικη αναλογια.
 
1. Το SDL1 έχω επιλέξει κι εγώ, από τα features, μου είχε φανεί καλύτερη επιλογή.

2. Γράψε μου τι γράφει στην αρχική οθόνη, κάτω από το "HAVE FUN WITH DOSBox-X !" δηλαδή μετά το πρώτο Ζ:\>

3. Για να λειτουργήσει σωστά το Aspect Ratio πρέπει να έχεις επιλεγμένο και το "Fit to aspect ratio", επιλογή που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το "Aspect ratio" στο tab Video. Κακώς που δεν είναι επιλεγμένο από προεπιλογή, κατά τη γνώμη μου. Μετά πας σε full screen με F11+F.
 
2. Γράψε μου τι γράφει στην αρχική οθόνη, κάτω από το "HAVE FUN WITH DOSBox-X !" δηλαδή μετά το πρώτο Ζ:\>
Τιποτα, σταματαει ακριβως εκει. Προφανως δεν υπαρχει καποιο αναγνωρισιμο .conf. Ο φακελος περιεχει τα dosbox-x.reference.conf και dosbox-x.reference.full.conf που υποθετω πρεπει να μετονομασω
(αυτο παντως δεν εξηγει σε τι εξυπηρετουσε η αρχικη ερωτηση που ελεγε να επιλεγω καποιο φακελο για να τρεχει εκει)
 
Νομίζω, ότι το τελευταίο release του DosBox-X, δεν είναι και πολύ stable (εμένα πάντως μου δημιούργησε προβλήματα στο emulation των Windows 98, ενώ δεν αναγνώριζε και τα joysticks). Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την προηγούμενη έκδοση, με το πλήρες setup.

Αν ζητήσει να διαλέξουμε έκδοση, προτιμώ αυτή την έκδοση που έγινε build με το visual studio!! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη για τα windows!!

Επίσης ενεργοποιήστε το TTF (True Type Fonts), αν σας το ζητήσει για την εγκατάσταση. Για διαχειριστικές δουλειές, είναι ότι καλύτερο.

Τα dosbox-x.reference.conf και dosbox-x.reference.full.conf, έχουν όλες τις παραμέτρους. Δεν χρειάζονται όλες!!

Εκτός από τα .conf, mount μπορεί να γίνει και από menu:

F11+f (από fullscreen σε παράθυρο), ---> Drive > C (ή οτιδήποτε άλλο όνομα).

Ανεβάζω και κάποια δικά μου παραδείγματα bat/conf αρχείων. Ο emulator είναι εγκατεστημένος στο G:\Emulation\DOSBox-X\dosbox-x.exe

ενώ τα games στο G:\BoxGames.
 

Συνημμένα

  • Midwinter.zip
    793 byte · Προβολές: 0
  • Terminator_Future_Shock.zip
    1,6 KB · Προβολές: 0
  • Star_Crusader.zip
    949 byte · Προβολές: 0
Πίσω
Μπλουζα