Μετανιωσατε μηπως για κατι....[PS3 Launch]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Aν μετανειωσε το αφεντικο για την επιλογη του bluray στο PS3 η αν εγινε κακο launch.

Εχει περασει καμποσος καιρος και μπορουν να βγουν καποια συμπερασματα.

When asked if including a Blu-ray drive on the PS3 was a mistake, Hirai replied, "Purely from a gaming standpoint there was no other choice for us." The reason being, Hirai explained, that the disc capacity is essential. "Last year's Metal Gear Solid 4 was pushing 50GB as it was," Hirai told The Guardian. "If it was on DVD it would have been a 6 disc set. The packaging and cost would have been prohibitive and it would have been hugely inconvenient to consumers."

What's more, the PS3 helped Sony get a leg up in the format war. Winning that format war was a bright spot for Sony — and the company isn't looking to abandon it any time soon. C"onceptually it may make sense to remove the Blu-Ray drive but in reality it doesn't make sense," said Hirai. "Also we never want to be in the position where countries without super fast broadband connections are locked out of the PlayStation business because the PS3 has gone download only."

The PS3 launch, however, wasn't as smooth as the company would have liked. Does Sony have any regrets? "Looking back if we could have done it again we probably would have not gone for the simultaneous worldwide launch," Hirai said. The exec pointed out that it's not so much how a console starts, but how it finishes — take the PS2, for example.

"For other consoles which have a five year life cycle it is much easier to judge performance after two years," said Hirai. "But for us, with the 10 year life cycle we have, it is premature to judge after such a short time."
Interview: Playstation boss Kaz Hirai [Games Blog]
 
Ναι αλλα δεν ηταν παιχνιδι το MGS4. Ηταν 44 ωρες βιντεο με σπανια διαλειματα action...
 
Που το ξερεις το εχεις παιξει δεν το εχεις παιξει η απο αυτα που εχεις ακουσει απο το φιλο σου τον Μητσαρα που το ειχε δει στην κονσολα του ξαδερφου του,οταν ειχε παει να φαει παστιτσιο στην θεια του. :xm:

............................. :eviltongue:


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
Ναι αλλα δεν ηταν παιχνιδι το MGS4. Ηταν 44 ωρες βιντεο με σπανια διαλειματα action...
Βίντεο που επίτηδες το αφήσανε uncompressed (εντάξει, με χαλαρό compression) για να μπορούν να λένε ότι γεμίζει ένα Blue Ray. :p

Μεγαλύτερη μούφα από την "αναγκαιότητα" του Blue Ray για να χωράει το content των νέων παιχνιδιών δεν υπάρχει.

Μου θυμίζει τα αντίστοιχα που είχαν κάνει οι εταιρίες στην αρχή του CD-ROM. 5 ΜΒ data και όλο το υπόλοιπο audio tracks για να γεμίσουμε το δισκάκι full. Μετά αρχίσανε να το γεμίζουν με βίντεο. Ε, αφού περάσανε 6-7 χρόνια, αποφασίσανε να αυξήσουν και το πραγματικό gaming content.

Οπότε Blue Ray που να είναι γεμάτο με (πραγματικό) παιχνίδι μέσα θα δείτε κατά το 2013. ΑΝ οι publishers αποφασίσουν ότι τους συμφέρει να πληρώσουν το μεγάλο επιπλέον κόστος ανάπτυξης.
 
Το Blu-ray μπορεί να χρειαστεί για την id tech 5. Αλλά μόνο και μόνο για να γλιτώσεις τα πολλά δισκάκια, αφού έτσι και αλλιώς στο PC το Rage θα βγει σε DVD και θα streamάρει από τον σκληρό. Με λίγα λόγια το Blu-ray είναι άχρηστο στο gaming. Θα χρειαστεί μόνο όταν το κόστος για ένα Blu-Ray disc θα είναι μικρότερο από το να βγάλεις ένα παιχνίδι σε πολλά DVD.
 
Συμφωνώ με τον Wally για το MGS4. Το παιχνιδι με το ζορι γεμιζει 2 ωρες gameplay, ενω τα videos εχω ακουσει οτι τις ξεπερνουν. Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ομως γιατι το παιχνιδι το βαρεθηκα στην μεση. (ο φιλος που το ειχε, μου ειπε οτι ειμουν στην μεση δηλαδη)
 
το gaming δεν εξαρταται απο το δισκακι τι χωριτικοτητα θα εχει.

Ενα παιχνιδι μπορει να ειναι μικρο σε μεγεθος και μεγαλο σε gameplay.

η πολιτικη της sony γνωριζουμε εδω και χρονια τι λαθος τακτικες εκανε

για να τραβαει κοσμο στην κονσολα τους.
 
ΣΥΜΠΙΕΣΗΗΗΗΗ!!!

Χωρίς πλάκα έχετε δει το kkrieger;32 kb ήταν νομίζω και είχε όλοκληρο τρισδιάστατο παιχνίδι πάνω,φάνταζεστε πόσο μικρά μπορούν να γίνουν τα παιχνίδια;Και βέβαια αυτό θα γίνει απαραίτητα,αφού σε μερικά χρονάκια θα τα κατεβάζουμε από το net.
 
πολλοι κατοχοι ps3 δυστυχως προσπαθουν να δικαιολογησουν την τετρακοσοπενηνταρα που εδωσαν.

η χρηση BR σε κονσολα ηταν τελειως ατοπη και αυτο αλλωστε φαινεται και απο τις πωλησεις του ps3 το οποιο ειναι το τελευταιο στη λιστα

ο βασιλιας της αγορας ειτε το θελουν καποιοι η οχι ειναι ακομα το dvd

ακομα και σημερα οταν καποιος αγοραζει ενα σοβαρο μηχανημα και οχι κονσολα το εξοπλιζει με dvd και οχι blue ray .

οσο για το μεγεθος των παιχνιδιων εδω στο pc land εχουμε βρει τη λυση που ακουει στο ονομα avi

επισης το ps2 March 4, 2000 με το ps3 November 11, 2006 δεν εχουν διαφορα 10 ετων απλα ειναι δυσκολο για τη sony να παραδεχτει οτι εκανε μεγαλα λαθη
 
Ναι καλά θα μείνουμε μία ζωή στους οπτικούς δίσκους χωρητικότητας 9κάτι GBs.

Το MGS4 πολύ πιθανό να μην είχε βγει ποτέ με αυτό το σκεφτικό (ή να είχε βγει πολύ - πολύ διαφορετικό). Ήδη κάποια παιχνίδια εκμεταλλεύονται αυτή την επιπλέον χωρητικότητα και ας είναι η πλειοψηφία σε μέγεθος DVD (multiplatform κυρίως που πρέπει να κυκλοφορήσουν και σε DVD κονσόλες). Δυστυχώς ακόμα και το xbox 360 πάσχει πια από έλλειψη χώρου και ναι το Forza 3 θα βγει σε δύο δισκάκια... εποχές Phantasmagoria μου θυμίζουν όλα αυτά.

Και εγώ θεωρούσα περιττό το Blu Ray και με ενοχλούσε η εμμονή της Sony σε αυτό, με αιτία μάλιστα να υποστεί μεγάλες ζημιές σαν εταιρεία, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Το Blu Ray υπερίσχυσε έναντι του HD-DVD (δείγμα ότι και η Microsoft το είχε στο πίσω μέρος του κεφαλιόυ της και ας μην της έκατσε ναι ήταν μόνο για προβολή ταινιών, καλά εάν πετύχαινε ή έκάνε ένα update ή θα έβγαζε νεό xbox360 slim) και αν δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη στους οικιακούς κινηματογράφους (ούτε εμένα με ενδιαφέρει επί του παρόντος), στα παιχνίδια δείχνει να έχει πολύ μέλλον (αυτό με ενδιαφέρει φυσικά). Που αλλού στο καλό θα χωρέσουν τα 1.000 υψηλής ανάλυσης αυτοκίνητα του GT5;

Άλλωστε ακόμα και με τα 650? παρακαλώ αγόραζες: κονσόλα, πλήρες mutlimedia μηχάνημα και για DVD/Blu-Ray με HD δυνατότητες (το DVD δεν νομίζω ότι έχει πραγματικά τέτοιες δυνατότητες), διαβάζει σχεδόν όλα τα φορμά οπτικών δίσκων και συμπίεσης, κάνει και δίκτυο για χρήση streaming ταινιών μουσικής, μέχρι και PC είναι αφού σερφάρεις στο διαδίκτυο και κατεβάζεις torrents (άμα είχε Ελληνικά κιόλας;), μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι και ψησταριά ;) :D Βάλε κάτω πόσο κόστιζαν όλα τα παραπάνω σε χωριστές συσκευές και πόσα τα καλώδια τους. Το PS3 τα προσφέρει όλα πια στα 299?.

Ο Βασιλιάς αργοπεθαίνει και σιγά - σιγά θα έχουμε νέο Βασιλιά... :D ;)
 
ambu_dare είπε:
Ναι καλά θα μείνουμε μία ζωή στους οπτικούς δίσκους χωρητικότητας 9κάτι GBs.
Ναι καλα, θα μείνουμε μια ζωή στους οπτικούς δισκους γενικότερα. CD, DVD, BLURAY, όλα τα ίδια σκ... κακα είναι. Θα πρέπει δηλαδη μια ζωη να εχουμε μηχανήματα με οptical drives, τιγκα στα μηχανικα μέρη, να χαλάνε μετά απο 2 χρόνια ή να θέλουν service, να σου σπανε τα νεύρα με τον συνεχή ενοχλητικό θόρυβο που κάνουν και να πρέπει να περιμένουμε και τα loading times.

Τα optical drives ειναι πλεον απαρχαιομένη τεχνολογια. Ακόμα και οι μηχανικοι σκληροί δίσκοι (οι οποιοι ειναι πολύ πιο γρήγοροι απο τα optical drives) θα αντικατασταθούν με solid state τεχνολογια, οταν αυτή ωριμάσει λίγο (σύντομα προβλέπω). Και γενικώς όλες οι συσκευές multimedia, videogames κτλ. θα πρεπει να ξεφήγουν απο την εποχή των γραναζιών και των μοτερ αν θέλουμε καποτε να έχουμε αξιόπιστα, γρήγορα και φιλικά προς τον χρήστη μηχανήματα.

Θυμάμαι την εποχή του Spectrum - C64, που παλευαμε με τις κασέτες και τα disc drives. Απειρες ωρες loading, read errors, χτυπημένα δισκακια κτλ. Ολα αυτα ελαβαν τελος με τις κονσόλες και τα cartridge. Ουτε loading, ουτε errors, ουτε τιποτα. Ενταξει, εκτος απο το NES που φυσαγαμε τις κασσετες για να παρει μπρος, αλλά αυτο ηταν φταιξιμο της Nintendo, όχι τις τεχνολογιας αυτής γενικότερα.... Και μετα βγήκαν οι κονσολες με τα CD (τεχνολογία που χρησιμοποιουταν ηδη πολυ καιρο στην μουσικη βιομηχανία, οποτε δεν ήταν "νεα τεχνολογια" οπως διαβαζα σε πολλα περιοδικα) και μας πήγαν πίσω. Αντε πάλι Loading, αντε πάλι read errors, αντε πάλι χρατς, χρουτς. Και ολα αυτα για να βλέπουμε FMVs η να ακούμε ορχηστρική μουσικη στα games, αφου τα πρώτα χρονια δεν χρησιμοποιούταν ο extra χώρος για game content, textures κτλ.

Τελικά ήταν θέμα κόστους παραγωγής και μονο. Τα CD ευνοούσαν μονο τους developers γιατι ήταν φθηνότερα στην παραγωγή, οπότε είχαν μικρότερο ρίσκο. Τα μειονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής τα τρώγαμε εμείς στην μαπα, με συγχωρειτε για την έκφραση.... Οσο για το θέμα της χωριτηκότητας, ε, τι να πω. Μια χαρα χωρέσαν τα Mario64 (8MB!), Goldeneye (12MB), Zelda(32MB), Perfect Dark(32MB) στις κασσετες. Μαλιστα τα Zelda, Perfect Dark, Goldeneye είχαν πολύ περισσότερο game content απο σχεδόν όλα τα αντίστοιχα παιχνίδια που είχα στο Playstation. Aπλα sto Play, υπήρχαν τα FMVs και η μουσική η οποία δεν ήταν midi.

Εδω και πολυ καιρο, εχουμε φτασει σε σημείο που η solid state τεχνολογια ειναι και φτηνη και προσφερει μεγάλες χωριτηκοτητες. Ειδικα στον τομέα των videogames επιβαλλεται να χρησιμοποιηθει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ακομα και σημερα που η τιμη του επεσε στα 299

αφου βεβαια το αγορασαν πρωτα 23 εκατ. καταναλωτες

βεβαια σε επιπεδα pc με 350 ευρω φτιαχνεις κατι πολυ πιο δυνατο απο το ps3

και με blue ray to pc

και αν απο την αλλη αν θες κατι καλυτερο και πιο οικονομικο στο θεμα gaming

τοτε οι επιλογες ειναι τουλαχιστον αλλες 2 σε κονσολες

να μην ξεχναμε οτι gaming δεν ειναι μονο να γεμιζουν τα δισκακια με βιντεο

απο την αλλη τα τελευταια 5 χρονια οποτε ηθελα αποθηκευτικο χωρο

παντα κατεφευγα σε κατι που λεγεται σκληρος δισκος

αλλα και για το θεμα της αγορας software παντα το κατεβαζα απο το δικτυο.

ποσο εχει ενα παιχνιδι του ps3?

μηπως κανα 50αρι ευρω?

τελικα το blueray ηταν λαθος αλλα οταν θα ερθει η ωρα του

το ps3 θα δειχνει πολυ αργο

μπροστα στις απαντησεις του xbox720 και πιθανον στο νεο nintendo.

στις μερες μας ακομα και με κλειστη αρχιτεκτονικη ειναι δυσκολο να μεινεις στο

προσκηνιο για 10 χρονια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αύριο το πρωί που δεν δουλεύω θα πάω από το βίντεο κλαμπ να νοικιάσω μία ταινία και ένα παιχνίδι PS3 σε solid state disk. :D Πριν πάει ο άνθρωπος στον Άρη πρέπει να ξεπεράσει πρώτα τα όρια της ατμόσφαιρας του πλανήτη του. ;) Σαφώς και δεν θα μείνουμε μια ζωή στους οπτικούς δίσκους, όπως ξεπεράσαμε στο παρελθόν τις κασέτες, τις δισκέτες, τις βιντεοκασέτες, κάποια στιγμή και αυτοί θα ξεπεραστούν. Δεν ξέρω αν θα είναι τα SSD το μέλλον ή τίποτα ειδικοί κρυστάλοι αποθήκευσης δεδομένων, αλλά το παρόν και το άμεσο (σύντομο) μέλλον ανήκει στα Blu-Ray και στην ηλεκτρονική αγορά μέσω διαδικτύου (κανένα μέσο).

Όταν μιλάμε για ψυχαγωγία, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνει αμέσως ο νους μας στην πειρατεία αλλιώς στο τέλος θα καταλήξουμε στο τέλος να μην υπάρχουν εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών, και ξέρετε κάτι; κάποια παιχνίδια ναι αξίζουν έστω και το 50άρικο, χώρια που υπάρχουν άλλοι διεξόδοι: ενοικίαση, ανταλλαγές, πώληση, αγορά μεταχειρισμένων, προσφορές, κλπ. Το PC gaming για εμένα πέθανε προ πολλού, άντε κανένας emu και πολύ είναι.
 
To DVD τιναξε εμπορικα στα υψη το PS2

ΤΟ BR τιναξε οικονομικα το ταμειο της Sony και προδικασε τη πορεια του PS3.

Δεν ειμαι του αποφθευγματος "καθε πραγμα στον καιρο του" αλλα αφου πηρε τετοιο ρισκο η Sony θα επρεπε να δικαιολογησει και να αποδειξει εμπρακτα την αναγκη εξτρα χωτητικοτητας.

Αυτα περι χωρου για αποθηκευση textures τα ακουω βερεσε μιας και δεν υπαρχει ουτε ενας multiplatform τιτλος που το PS3 version να πλησιαζει, σε ποιοτητα υφων (κτλ κτλ), την 360 εκδοση.

Δεν ειναι τυχαιο που ουτε τα PC εχουν παει ακομα σε BR...

Η ιστορια ειναι ενας κυκλος...
 
Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Βlue Ray αποτελεί ένα δέλεαρ για τον υποψήφιο αγοραστή του PS3. Imho το ΒR δεν είναι απαραίτητο ακόμα στο gaming, εκτός και αν μιλάμε για σαπουνόπερες τύπου "Μπεν Χουρ" όπως η σειρά MGS ;)

Aπό εδώ και πέρα, το 360 έχει ακόμα τα σκήπτρα λόγω των δυνατών exclusive τίτλων και της PC φιλοσοφίας του. Το PS3 θα μπει στο στίβο αν πετύχει ουσιαστικές mature αποκλειστικότητες, που επιτέλους θα κυκλοφορούν εγκαίρως (βλ. GodOfWar3).

Kαι για να κλείσω...το PC gaming θα ζει όσο υπάρχουν FPSs και ΜΜΟs ;)
 
Αυτα περι χωρου για αποθηκευση textures τα ακουω βερεσε μιας και δεν υπαρχει ουτε ενας multiplatform τιτλος που το PS3 version να πλησιαζει, σε ποιοτητα υφων (κτλ κτλ), την 360 εκδοση.
Δεν ξέρω αν ισχυεί αλλά ένα παράδειγμα που διαψεύδει αυτή την θεωρία είναι το mirror's edge όπου η έκδοση για το PS3 είναι καλύτερη οπτικά από την αντίστοιχη για xbox360 (π.χ φωτισμός) σύμφωνα με όλα τα σάιτ του χώρου.Από ότι έχω ακούσει το xbox360 περνάει το PS3 μόνο όταν οι εταιρείες εκμεταλεύονται την έξτρα μνήμη του xbox.
 
Το Mirror's Edge δεν υπερεχει σε φωτισμο στο PS3. Βασικα ειναι πανω κατω ιδια, απλα στο PS3 (ως συνηθως) δεν υπαρχει ιχνος AA. Eπισης η 360 εκδοση κατα παραξενο λογο ειναι Vsynced ενω η PS3 οχι.
 
ambu_dare είπε:
Αύριο το πρωί που δεν δουλεύω θα πάω από το βίντεο κλαμπ να νοικιάσω μία ταινία και ένα παιχνίδι PS3 σε solid state disk. :D Πριν πάει ο άνθρωπος στον Άρη πρέπει να ξεπεράσει πρώτα τα όρια της ατμόσφαιρας του πλανήτη του.
Παντως oι κασσετες DS, solid state τεχνολογια εχουν και οπως ειπα πριν, τα φλασακια εχουν φτασει τα 64 GB. Εγω πριν απο αρκετο καιρό αγορασα ενα των 8GB me 18 euro. Δεν ξερω αν υπαρχει η τεχνολογία για να παει ο ανθρωπος στον Αρη αλλα ξέρω οτι τα game cartrigdes υπαρχουν απο την δεκαετια του 70 ενω σημερα εχουν εξελιχθει αρκετα ωστε να εχουν και αρκετο χώρο.

Δεν μιλαω για ταινιες, δεν περιμενω στο κοντινο μελλον να πεταξουν ολοι τα DVD - BR players και να αρχισουν οι εταιρειες να τα βγαζουν σε solid state, μιλαω για games και μονο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οι χρηστες του ps3 εχουν γινει σαν τους χρηστες του dreamcast

ρε παιδια ουτε μετοχοι στη sony να ησασταν

μετα απο 3 χρονια κυκλοφοριας του ps3 ειναι το τελευταιο σε πωλησεις

αρα οτι και να λενε οι υπευθυνοι της sony ειναι π1π1ριες

οι πωλησεις μιλουν απο μονες τους

και για τους ειρωνες περι solid state

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556007

εξαλλου ιδια τιμη με ενα ps3 game εχει
 
PS3 rulezzzz και μην ακούω βλακείες.

Αλλά και 360 rulezzz.

Και pc rulezzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ναι ρε, πάρτε τα όλα, είναι η μόνη λύση.

Όσο για τη flash - compact τεχνολογία, τα usb sticks στην πλειοψηφία τους είναι για πέταμα. Οι σκληροί SSD, αξίζουν μόνο οι SLC. Οι MLC που είναι φτηνότεροι (αλλά ακόμα δυσπρόσιτοι) έρχονται με περιορισμένο read - write κύκλο και τα φτύνουν σχετικά νωρίς, ενώ οι σοβαροί SLC έχουν κόστος 600 ευρώ τα 32 giga.....

Optical and mechanical technology FTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα