Μετατροπή κασετών ήχου σε digital μορφή

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.884
Αντιδράσεις
3.868
Ξεθαψτε τις παλιες σας κασετες , και ξαναακουσετε τις παλιες σας συλλογες που εσεις ειχατε γραψει, οδηγιες μεσα απο το LINK. Αν καποιος ξερει κανενα αλλο τροπο ας τον γραψει. Ευκαιρια να θυμηθω τα rock νιατα μου. :headbangdude: http://www.lifehacker.com/software/mp3/alpha-geek-how-to-digitize-cassette-tapes-222394.php Bρηκα και αυτο για τους πιο HI-TECH http://www.firebox.com/product/1700?src_t=wnw&currency_conversion=1
p1700bdt7.jpg
 
το έχω επιτύχει ενώνοντας κασετόφωνο στο line-in της κάρτας ήχου στο PC, και τα γράφω με πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, συγκεκριμένα με το Sound Forge. Μετά μετατρέπεται σε ότι format θέλω (wav, mp3, audio cd). Καλό είναι βέβαια ο ήχος να περαστει από μερικά φίλτρα να "καθαριστεί" από τους "θορύβους" της κασέτας!
 
Έτσι έτσι.....Πάντως αυτό το κασσετοφωνάκι μου άρεσε πολύ......

Χμμ αρκετά ακριβό όμως!
 
Aφου καναμε ολοι τις κασσετες μας MP3 ας δουμε και ενα αντιστοιχο για τους δισκους μας ονοματι SeaGrand's GENESOUND οπου ριπαρει τους δισκους σας σε μορφη ΜP3 κανει εγγραφη σε CD και αν θελετε να τους περασετε σε κατι πιο βολικο εχει και υποδοχη για USB και SD καρτες.Η αναφορα γινεται για εκπαιδευτικους λογους μιας και η τιμη του λογικα θα ειναι απαγορευτικη και σιγουρα υπαρχουν πιο οικονομικοι τροποι (οχι τοσο ευκολοι ομως) για τα παραπανω.Θετικο οτι δεν ξεχνανε τους ρετρο-κολλημενους με τα αναλογικα. :thumbup:
2707genesoundil8.jpg
 
Βάλτε άνα καλωδιάκι, μπίχτε το στο line-in, κάντε ένα record. Και άμα έχεις και μεράκι, κάντου και ένα clean, με το DART PRO (digital - analog restoration), deCliker και Clean (Steinberg)....A, το πικάπ να το βάλετε στο mic...και βάλτε και +4db boost (Έχει άλλη σύνθετη αντίσταση στην έξοδο)
 
USB cassette archiver

Αν βρει κανεις σας κανα τετοιο σε κανα καταστημα ας ειδοποιησει μιας και δεν θελω να μπλεκω με pcια τα standalone μηχανηματα ειναι πιο ευκολα στην χρηση.

Εχω κασσετες για "καψιμο" ουκ ολιγες. :D

usb_cassette_archiver.jpg


"Have a collection of old cassette tapes lying around? Thanks to this USB Cassette Archiver you can kick out the old school jams once again in full digital glory on your MP3 player. Format conversion is a simple matter of installing the software on your PC or Mac and connecting the archiver via USB. I'm not sure how good the sound quality is, but I'll be dammed if I'm paying for MC Hammer twice. Available for $169."
 
Να τρόπος να διασωθούν οι παλιές τηλεφωνικές φάρσες που ακόμη βρίσκονται σε κάτι θαμμένες κασέτες... μάλλον όχι που το ξανασκέφτομαι, αλλά καλή φάση.
 
Ωωω!! Τι καλά! Και ήθελα να ρωτήσω αν κανείς ήξερε κάτι επί του θέματος γιατί βρήκα κάτι κασσέτες του στυλ "Ο Ιππότης της ασφάλτου", "το πάρτυ των στρούμφ" άλλα φυσικά και κάτι παιδικές ηχογραφήσεις που δε θα'θελα να χαθούν με τίποτα!! Να'στε καλά! :)
 
Δοκίμασε το Steinberg Clean v5.

Για να ηχογραφήσεις, σύνδεσε το line out από ένα κασετόφωνο με το line in της κάρτας ήχου (αν δεν έχει line out, σύνδεσέ το με την έξοδο των ακουστικών, ενώ έχεις την ένταση στο 0. Στην συνέχεια άρχισε σιγά σιγά να το δυναμώνεις ώστε να μην περάσεις τα 0db ένταση).

Στην συνέχεια με το clean θα καθαρίσεις άνετα τον θόρυβο και θα φτιάξεις τον ήχο.
 
εχω ενα plustec για πουλημα οποιος ενδιαφερεται
 
demos8enes είπε:
εχω ενα plustec για πουλημα οποιος ενδιαφερεται
Όχι πρίν μου γράψεις 2 κασσέτες που σε πιλατεύω εδώ και πόσο καιρό, :cool:

Και υπάρχει section με άγγελιες όπου αφού διαβάσεις καλά τις οδηγίες ανάρτησης αγγελιών ποστάρεις το αντικείμενο που έχεις προς πώληση.
 
εχω δυο κεφαλα, εσενα περιμενω να της φερεις, sorry για την παραβαση, ετυχε να πεσω επανω στο 8εμα
 
Ενα αλλο απλουστατο προγραμμα που κανει εγγραφη ηχου ειναι επισης το Nero Wave Editor με την ιδια συνδεσμολογια με παραπανω, δηλ. line-out απο κασετοφωνο και mic στο pc. Και σωζονται τα παντα! Μονο υπομονη να εχεις να κανεις εγγραφες!
 
Πίσω
Μπλουζα