Μετατροπή περιεχόμενου βιντεοκασέτας σε DVD

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Juanita
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
376
Παιδιά, δεν βρήκα να αναφέρεται κάπου αλλού. Αν ήδη υπάρχει στείλτε μου λινκ και κλείστε το :P

Μπορεί κανείς να πληροφορήσει και εμένα τί χρειάζεται και πώς μπορώ να μετατρέψω τις βιντεοκασέτες μου σε DVDάκια;;; Και αναφέρομαι τόσο σε hardware όσο και σε software.

Και αναλυτικά σας παρακαλώ (την αχίλλειο πτέρνα μου την ξέρετε... )

Να κανεις αυτο που εκανα και εγω και να μην μπλεκεις με pcια.

Να αγορασεις ενα dvd recorder απο αυτα που συνδεονται με την τηλεοραση και να το συνδεσεις με το βιντεο σου και ξεμπλεξες.

Τωρα αν εχει και σκληρο δισκο για να μην βαζεις βγαζεις δισκακια ακομα καλυτερα.

Αν δεν θες να μπλεξεις με pcια ,ψιψιψινια και κοκοψοψαρα. :xm:

Kαι αν δεν θέλεις να μπλέκεις με καλώδια παίρνεις αυτό.

http://www.sony.gr/product/dvd-recorder/rdr-vx450

Συσκευή dvd και βίντεο μαζί. (Βάζεις την βιντεοκασσέτα από την μία και ένα κενό dvd από την άλλη, πάτας το κουμπάκι που λέει dubbing και έχεις το περιεχόμενο της βιντεοκασσέτας σε dvd)

Πιο αναλυτικά βρε Ιωάννα δεν γίνεται.

http://www.skroutz.gr/s/28946/Sony-RDR-VX450.html

Eδώ θα δεις που μπορείς να πάρεις την συσκευή αυτή φτηνά. 269 ευρώ είναι η φθηνότερη τιμή

tsalk είπε:
... Eδώ θα δεις που μπορείς να πάρεις την συσκευή αυτή φτηνά. 269 ευρώ είναι η φθηνότερη τιμή

Ιιιιιιιι

Εμμμ... τίποτα σε κοκοφοίνικες και ψιψινόψαρα :xm: ;;;;

Αλλιώς κατοχυρώνεται η πρόταση του Τσαλκ με το δώρο των Χριστουγέννων :P

Χουανιτα, οταν το παρεις να σου στειλω κι εγω μερικες κασετες;;; :P

Και γιατί να μη συνασπιστούμε 5-6 άτομα να το αγοράσουμε από κοινού και να του βγάλουμε τα μάτια με όλων μας τις συλλογές; Έχω κάτι ατίθασα νιάτα....

Για ψάξτε στο αρχείο σας παιδιά να δείτε τι έχετε. Ρεφενέ dvd Recorder είναι αυτό

Έχω αθάνατα κομμάτια... μουσειακά... :P

Συναυλίες του Νταλάρα, G Force, διαφημίσεις, Πεντάμορφη και Τέρας, Fame, Ειδήσεις, σήματα καναλιών, στρουμφάκια, Κάντυ Κάντυ, παλιές ξένες ταινίες... τί άλλο θέλετε;;;

Μέχρι και αφιέρωμα στον ρετρό κινηματογράφο κάνουμε. :coolglasses:

Έχεις και εσύ τελικά μπολικούτσικα πράγματα. Τα σήματα των καναλιών είναι ενδιαφέροντα για την GRM-TV

Νουμπ ερώτηση.

Με ένα τέτοιο μηχάνημα, πρέπει η μετατροπή να γίνει με την μια (ένα ντι-βι-ντι μια κασέτα) ή μπορεί να γράψω 20 λεπτά από μια κασέτα, να την βγάλω, να γράψω 40 από άλλη κλπ;

Ρωτάω γιατί έχω πάαααααααρα πολλές κασέτες, αλλά το περιεχόμενο είναι μπερδεμένο μέσα. Πάντως το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο νομίζω.

Ένα dvd recorder με σκληρό δίσκο θα ήταν η καλύτερη επιλογή για σένα νομίζω.

Κι εγώ έχω όλη την πρώτη σαιζόν του Σε χρόνο ΤΙΒΙ (αρχικά όλη την εκπομπή, μετά βαριόμουν τα τραγούδια και κρατούσα αποσπάσματα).

Οσοι εχετε PC (δηλαδη ολοι) αρκει να εχετε μια καρτα γραφικων ή καρτα τηλεορασης με Video IN.Αναλογα με την εισοδο αυτη (αν ειναι δηλαδη composite,component ή S-Video) χρησιμοποιειτε αντιστοιχο καλωδιο για να δυνδεσετε το video σας.

Μετα υπαρχουν πολλα προγραμματα που θα σας εγγραψουν το Video σημα στο σκληρο σας.

Στο τελος θα μετατρεψετε το ασυμπιεστο avi στο format της επιλογης σας.

Σωστός ο παίχτης. Καλή ιδέα, θα ψάξω. (Α΄γάπη μου, ακούω κάτι περίεργους θορύβους από το δωμάτιο του γιου μας. Κι έχει πετάξει γύρω γύρω στο δωμάτιο κατι εξαρτήματα. Έχει πέσα στα 4 πίσω από τον Η/Υ και κάτι μουρμουρίζει. Είναι χρόνια εκεί μέσα. Να καλέσω τριψήφιο;...)

mhmerotategiatipino είπε:
...(Α΄γάπη μου, ακούω κάτι περίεργους θορύβους από το δωμάτιο του γιου μας. Κι έχει πετάξει γύρω γύρω στο δωμάτιο κατι εξαρτήματα. Έχει πέσα στα 4 πίσω από τον Η/Υ και κάτι μουρμουρίζει. Είναι χρόνια εκεί μέσα. Να καλέσω τριψήφιο;...)

Χαχαχα... :rofl: έτσι βλέπω να συμβαίνει και με εμένα... :P

Ενας τροπος ειναι και ο εξης:

Συνδεεις το βιντεο με τη βιντεοκαμερα και τη βιντεοκαμερα με τον υπολογιστη (με το συνηθισμενο τροπο και για τα δυο). Το βιντεο παιζει τη βιντεοκασετα, η καμερα μετατρεπει το σημα σε ψηφιακο και το καταγραφεις στον υπολογιστη. Αυτο στην περιπτωση που η καμερα διαθετει λειτουργια μετατροπης σηματος απο αναλογικο μεσο που να αποτυπωνεται σε υπολογιστη. (Εννοειται βεβαια, στην περιπτωση που εχεις καμερα, γιατι ειναι πιο φθηνο να παρεις DVD Recorder!)

Έχω dvd recorder αλλά δεν έχω βίντεο πλέον και πέταξα τις βιντεοκασέτες!δεν είχα βέβαια κάτι σπάνιο εκτός από videoclips 90's

Έχω πολλές βιντεοκασσέτες με αγώνες NBA από τον παλιό ΣΚΑΙ,σε περιγραφή Χάρη Αλευρόπουλου.

Πρέπει να κάτσω να τις μετατρέψω κάποια στιγμή !

(μάλλον θα παίζουν και παλιές διαφημίσεις ενδιάμεσα...)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια που ο καθεις λεει τον πονο του, ας πω κι εγω... Εδω και 3 μερες παιδευομαι με τη Χάιντι (τη θυμαται κανεις; αν ναι , μη γελασετε!). Ειναι και πολλα τα επεισοδια... Κανενας ευκολος τροπος, πχ να κοιτας τις κασετες , να σκεφτεσαι οτι γινονται DVD και να τα εχεις ετοιμα, δεν υπαρχει;;;

Μα ποτε θα προχωρησει η τεχνολογια στο επομενο level???

metsgr είπε:
Μια που ο καθεις λεει τον πονο του, ας πω κι εγω... Εδω και 3 μερες παιδευομαι με τη Χάιντι (τη θυμαται κανεις; αν ναι , μη γελασετε!). Ειναι και πολλα τα επεισοδια... Κανενας ευκολος τροπος, πχ να κοιτας τις κασετες , να σκεφτεσαι οτι γινονται DVD και να τα εχεις ετοιμα, δεν υπαρχει;;;
Μα ποτε θα προχωρησει η τεχνολογια στο επομενο level???
Σχεδόν τα μισά τα έχω ήδη σε DVD από αυτά που έβαζε εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό...4 επεισόδια σε κάθε DVD.

Πίσω
Μπλουζα