Μετατροπη παλιου κινητου Android σε φορητη παιχνιδομηχανη

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.188
Αντιδράσεις
741
Επεσε στα χερια μου μια παλια συσκευη Android που επι της ουσιας δεν ειχε καμια χρησιμοτητα για Youtube-internet κλπ οποτε ειπα να κανω μια δοκιμη να το μετατρεψω σε φορητη κονσολα παιχνιδιων. Το κινητο ειναι το HTC Desire HD μοντελο 2010-11 (!). Σε δουλεια να βρισκομαστε.

htc-desire-hd-new-1.jpg


Τα χαρακτηριστικα της ειναι επεξεργαστης Snapdragon single core 1.0 ghz, 768mb RAM, οθονη 4.3 ιντσων με αναλυση 800χ480 και εσωτερικη μνημη 1gb μονο. OpenGL ES 2.0.
Ευτυχως εχει SD card slot οποτε του εριξα μια μνημη που περισσευε 32gb

71STVUQJCEL._SL1500_.jpg

Λειτουργικο το Android 2.3 χωρις επισημη υποστηριξη για κατι περισσοτερο. Με 2.3 χανουμε ενα σωρο εφαρμογες οπως Retroarch που τρεχουν μονο κατι παλιες εκδοσεις του πχ 1.3. Οποτε επρεπε να περασω μια custom rom. Με πολλες δοκιμες πανω απο 10 custom roms που ειχαν πολλα θεματα πχ κολληματα στο Retroarch η να μην βλεπει το bluetooth χειριστηριο κατεληξα στην rom ViperDHD. Μια κονσολα χειρος θελει και χειριστηριο οποτε χρησιμοποιησα το ipega 9017 που ειχα πεταμενο σε μια ακρη.

ipega-bluetooth-gamepad-pg-9017s-black-00-1000x1000.jpg

η συγκεκριμενη ρομ ειναι android 4.0.4 και η τελευταια εκδοση retroarch που υποστηριζει το 4.0 ειναι 1.7.7. Δοκιμασα μια ρομ που ειχε 4.4 και πηρε και την τελευταια εκδοση Retroarch αλλα ετρωγε κολληματα σχεδον σε ολα τα core οποτε παλι πισω. Οι νεοτερες εκδοσεις Retroarch απο οτι εχω δει εχουν καλυτερο playlist management, κατεβαζουν μονο τα screenshots απο οσα παιχνιδια εχεις ενω αυτη πρεπει να κατεβασεις ολο το zip για τις ρομς του καθε συστηματος. Μικρο το κακο αφου τραβηξα τα screenshots απο το Retroarch στο pc που ειναι ιδιες ρομς και τα περασα στην sd card και ολα καλα. Το καλο που εχει αυτη η ρομ ειναι οτι σου δινει δυνατοτητα overclocking και σου δινει δυνατοτητα οποτε περνας εφαρμογη να την περνας στην sd card αφηνωντας ανεπαφη την ελαχιστη εσωτερικη μνημη του 1 gb. Ετσι εκανα ενα ελαφρυ overclocking στο 1.2 ghz, παει μεχρι και 1.8ghz αλλα το απεφυγα επειδη η μπαταρια του ειναι μικρη (1200mah) και φευγει σφαιρα ετσι.
Επισης ανακαλυψα ενα τρικ στα home των 50hz να απενεργοποιω το Audio synchronization και ετσι παιζουν 60hz και ομαλα οπου αυτο ειναι δυνατον.

Δοκιμες σε καθε συστημα, επιδοσεις

Home computers
Amstrad CPC Caprice32, στα 40-42 fps δεν πιανει τα 50 με κανενα τροπο και κανενα setting. παρολα αυτα ειναι playable σε καποια παιχνιδια με αργο gameplay
Spectrum Fuse, Full speed και με shader crt-nes-mini
Commodore 64 Vicex64 fast, Full speed και με shader crt-nes-mini
Atari ST Hatari, Full speed σε low res mode και με shader crt-nes-mini
Amiga PUAE, 35-40 fps, σε καποια απλα games πιανει τα 50hz. Ο standalone UAE4All2 παιζει ομως full speed!

DOS Magic Dosbox, ολα σχεδον τα παιχνιδια πριν το 1994 παιζουν full ταχυτητα.

Consoles

Gearboy GB-GBC, Full speed και με shader crt-nes-mini. Ευκολα.
Genesis Plus GX: Megadrive-Master System-Game Gear, Full speed και με shader crt-nes-mini
NES Quick NES, Full speed και με shader crt-nes-mini
PC Engine PCE Fast, Full speed και με shader crt-nes-mini
SNES Snes9x 2005, Εδω τα πραγματα περιπλεκονται λιγο, στα πιο πολλα παιχνιδια Full speed και με shader crt-nes-mini, σε ορισμενα βαρια χανει μερικα frames 1-2 το πολυ που και που.
NeoGeo FBA 2012 Neo Geo, χμ καποια παιχνιδια ψιλοζοριζονται, αλλα τρεχουν full speed.
Playstation PCSX Rearmed, Full speed και με shader crt-nes-mini. Ναι σε οσα παιχνιδια δοκιμασα (εβαλα μια 15ρια PBP που ειναι και συμπιεσμενα, εχει πολυ χωρο η 32αρα καρτα!) ολα επαιξαν full speed κατι που με εξεπληξε απο τοσο παλια συσκευη. Αυτο το core εχει ASM υλοποιηση της CPU του Ps1 κατι που την κανει πανγρηγορη.
Ν64 N64oid standalone, παιζει αρκετα καλα με λιγο frame skip που και που.
GBA gpsp, full speed και με shader crt-nes-mini

Arcade
MAME2000 Σχεδον ολα παιζουν Full speed και με shader crt-nes-mini

Μπαταρια κραταει περιπου 2,5 ωρες σε συνθηκες gaming. Καθολου κακη φαση αν εχει κανεις μια τετοια συσκευη να περισσευει και να καθεται.


Clipboard01.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα