Μεταφορά .dsk αρχείων από PC

cyberknight

RetroActive
Joined
1 Mαϊ 2009
Μηνύματα
220
Αντιδράσεις
8
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφερθούν αρχεία .dsk από το PC στον CPC ; Υπάρχει μήπως κάτι αντίστοιχο με το AM-Drive ; :xm:
 
Αν εννοείς να μετατρέψεις τα images (dsk) σε amsdos format, http://www.cpcmania.com/

Αν θέλεις να μεταφέρεις αυτούσια τα dsk αρχεία, εγώ το κάνω με dos fat (720 kb) φορμαρισμένη δισκέττα και τ' αντιγράφω στην CF μέσα απο το symbos. Υπάρχει και util στο symbos που τα μετατρέπει σε amsdos format
 
Ενας τρόπος είναι να συνδέσεις ένα 3,5'' drive στον amstrad. Το drive μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο με τα καλώδια που χρειάζονται ή να φτιάξεις τις συνδέσεις εσύ. Υπάρχουν οδηγοί μέσα στο forum. Για την εγγραφή δισκέττας θα χρειαστείς το cpcdiskxp που μπορείς να κατεβάσεις από το παραπάνω site..

Μιχάλης
 
Κάποτε ένας πολωνός έφτιαχνε καλώδια για σύνδεση CPC<->PC με ειδικό παράλληλο καλώδιο. Εχω φτιάξει αρκετές δισκέτες με αυτό το καλώδιο. Το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει σχέδια (δεν προσπάθησα και πολύ) και ο πολωνός έχει εξαφανιστεί. Είναι αυτός που έφτιαχνε το Divide για το ΖΧ. Το καλώδιο αυτό είναι χρήσιμο όταν δεν μπορείς (ή δεν ξέρεις πώς) να συνδέσεις 3.5" φλοπι στο CPC, ειδάλλως σε συνδυασμό με το πρόγραμμα από το CPCMANIA κάνεις χρυσές δουλειές.
 
To am-drive πάει,το πήρε ου πουταμός... :D

Θα χρειαστείς:

1)Καλώδιο floppy απο παλιό pc που παίρνει πάνω και drive 5.25"

2)Παλιό floppy απο 386/486/pentium pc για να μην έχεις να κάνεις καμία παρέμβαση στο drive

3)Μια pinrow και 3 jumpers

4)Ενα pc psu

Βάζεις την άκρη του καλωδίου στον amstrad με το 5.25" plug και το μεσαίο 3.5" plug στο drive.Στο άλλο άκρο βάζεις 3 κομμάτια απο την pinrow(ανα δύο pins) στα 33-34,31-32 και 11-12

Jumperώνεις τα 33-34 μόνιμα και με τα άλλα δύο παίζεις.Το 31-32 είναι για το head και το 11-12 είναι για primary

Αυτά
 
Θα ακουστεί κοινότυπο να στο ξαναπώ σε λιγότερο από 24 ώρες , αλλά φίλε pontium ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν το ποτάμι ξαναφέρει κάνα AM-Drive ρίξε μου ένα ΡΜ ;)

Μια που το άνοιξα το θέμα να ρωτήσω και αυτό εδώ. Το Symbiface 2 πλέον είναι δυσεύρετο. Δεν θα φτιαχτούν άλλα ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα