Μεταφορές σε 8μπιτα που ήταν τόσο καλές όσο το ηλεκτρονικό

Frogger για C64 (η έκδοση των Parker Brothers), πολύ καλή μεταφορά. Φαίνεται απλό αλλά θέλεις ικανό μηχάνημα για να μετακινείς τόσα πράγματα ταυτόχρονα στην οθόνη. Σε αυτά τα παιχνίδια η παλέττα του Commodore δεν είναι και ότι καλύτερο.

 
tapper σε cpc...επίσης το westbank σε cpc είναι ανάλογο του arcade που είχε όμως άλλο όνομα! Θα μπορούσα να βάλω και το classic axiens ως το galaga του cpc!
 
Θα μπορούσα να βάλω και το classic axiens ως το galaga του cpc!
Το Classic Axiens ποτέ δεν μου άρεσε. Πολύχρωμο μεν, αλλά η playing area είναι πολύ στενόμακρη με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε από δεξιά στα αριστερά, ενώ αντίθετα καθ' ύψος οι εχθροί είναι με το καλημέρα σε απόσταση αναπνοής. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι το collision detection που είναι πολύ τραχύ και δεν ευνοεί τα στενά περάσματα και το εκλεπτυσμένο χειρισμό και gameplay. Πολύ προχειροδουλειά, κατά την γνώμη μου...
 
Ίσως να έχεις δίκιο με τα σημερινά δεδομένα! Με τα τότε όμως θα διαφωνήσω...τότε έμοιαζε πολύ καλό.
 
...οπωσδήποτε Σπύρο είναι υποκειμενική η άποψη περί ωραίου, οπότε και δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο που εσένα σου άρεσε. Θυμάμαι και εγώ ασχολήθηκα καμιά βδομαδούλα μαζί του.

Αλλά επειδή είχα «μεγαλώσει» με Moon Cresta, Exerion και Phoenix στα 10άρικα -ακόμα και με τάλιρο πρόλαβα το Phoenix!- μου φάνηκε φτηνό αντίγραφο το Axiens του Amstrad. Υπόψιν ότι το Space Invaders δεν το είχα δει ποτέ live στο prime time του...
 
Φοβερή μεταφορά homebrew το Bomb Jack για τον MSX2


Και πρόσφατα έπαιζα το Green Beret του Joffa Smith για τον Spectrum. E λοιπόν είναι καλύτερο από την μεταφορά για C64 και ας μην είναι τόσο γρήγορο, και ας μην έχει τόσο ομαλό scrolling και ας μην έχει την μουσική του Galway. Και όχι μόνο αυτό, είναι καλύτερο και από το ηλεκτρονικό. Πολύ πιο διασκεδαστικό, πιο playable. Και για τα γραφικά του arcade δεν τρελαίνομαι, νομίζω ότι εικαστικά η μεταφορά είναι καλύτερη παρά τους περιορισμούς του hardware. 
 
Πίσω
Μπλουζα