Με ανοιχτά χαρτιά

stam1370

RetroMaNiaC
Joined
6 Μάρ 2008
Μηνύματα
581
Αντιδράσεις
176
Μ' ανοιχτά χαρτιά (1982-85?), ΕΡΤ


Retrodb:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9C%CE%B5_%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC_%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%AC


Πρεμιέρα: Παρασκευή 24/9/1982


Αντιγράφω από το "Τι σας φόβιζε μικρούς":

sportbilly79 είπε:
Το σήμα από την εκπομπή συζητήσεων το 1982 ''Μ' ανοιχτά χαρτιά'' στην ΕΡΤ με τον Μάκη Γιομπαζολιά(Jean Miscel Jarre).
Φλασιά του στυλ "κοίτα ρε τι μου θύμησε". Νομίζω ότι ήταν η εκπομπή που για κάποιο λόγο όχι απλά δεν άντεχα να βλέπω, αλλά μισούσα κιόλας! Ίσως επειδή ήταν μόνο "κουβέντα" και τίποτα άλλο... Ο πατέρας μου, από την άλλη, φανατικός της, όπως και τώρα με "αντίστοιχες" εκπομπές...

Φυσικά μιλάμε για τον πρόγονο όλων των μετέπειτα "πολιτικών τοκ-σόου"... Αρχές προς μέσα δεκαετίας '80, βράδια, στην ΕΡΤ. Νομίζω ότι κράτησε αρκετά χρόνια. Θυμάμαι παρουσιαστές: Μάκη Γιομπαζολιά με μαλλί και μάλιστα μαύρο, όπως και το μούσι (είχα "πάθει ένα σοκ" όταν πρόσφατα τον είδα στο Extra 3, αλλά... ας συγκρίνω και μένα!) και Βίκτωρα Νέτα (με τις γιαλούρες και τη μουστάκα που διατηρεί ακόμα).

Αν κάπου, κάποιος, κάποτε είχε κατά λάθος γράψει το σήμα της εκπομπής, ας το ανεβάσει. Δεν θυμάμαι τη μουσική. Θυμάμαι, όμως, ότι το οπτικό μέρος έμοιαζε πολύ με αυτό των ειδήσεων της ΕΡΤ. Ίσως να έγιναν από τον ίδιο άνθρωπο ή ομάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω για πολιτική συζήτηση από τα 80s

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σαν αρχείο. θα ήταν ενδιαφέρον νομίζω.
 
Ακόμη ψάχνω....

Αρκετές αναφορές, αλλά πουθενά κάποιο οπτικοακουστικό αρχείο.

Για να δούμε...
 
Πρεπει να παιζοταν Δευτερα και θυμαμαι αμυδρα σαν ονειρο κατι τσακωμους Γεννηματα-Εβερτ... :)
 
Παιδια χαιρομαι ιδιαίτερα που οι δικές μου αναμνήσεις βοήθησαν στο να αναβιώσουν και οι δικές σας! Παρ' ότι ήμουν μικρός 4-5 ετών, θυμάμαι ότι η εκπομπή αυτή παιζόταν κάθε Δευτέρα βράδυ στην ΕΡΤ, όπως σωστά λέει και ένας φίλος πιο πάνω. Θα χαρώ πολύ αν μπορεί κάποιος να βρει ηχητικό σήμα από την εκπομπή και ακόμα καλύτερα ολόκληρη προβολή.
 
Χρήστοοοοο :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
 
Ε ΟΧΙ ΚΙ ΑΥΤΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!! :animeek:

Κυρίες και κύριοι, μετά και από αυτό το βιντεάκι, νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου για το πού έχει δώσει η (Ε(Ρ)Τ) ΑΕ (τρομάρα της, είναι και ΑΕ) το αρχείο της!!!! Ποιά σβησίματα, ποιά Magnetic..... ΙΔΟΥ!!!!!!!! :D

ChristosM, εννοείται ότι πληρώνεις κάθε μου επίσκεψη στους γιατρούς λόγω συνεχών λουμπάγκο....

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
 
Οι εκπλήξεις σ αυτό το φόρουμ δεν τελειώνουν ποτέ.

Αύριο είναι μια καινούργια μέρα, ποιός ξέρει τι άλλο βίντεο θα ξεθαφτεί για να το παρακολουθήσουμε έκπληκτοι πάλι.

stam1370 Δεν βαρέθηκε ο γιατρός σου να σε βλέπει συνέχεια εκεί?

ChristosM Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα ανεβάσεις (απλά θα περιμένω να το δω)

ΥΓ Στείλε μου το τηλέφωνο του γιατρού σου Σταμάτη. Θα τον χρειαστώ και εγώ.
 
Χαρηκα που χαρηκατε παιδια. Σταματη μακαρι η ερτ να μου το ειχε δωσει. Θα το ειχα σωσει...
 
Αν δεν απατώμαι, στην εν λόγω εκπομπή είχε συμβεί και ένα δυσάρεστο περιστατικό. Ήταν 26/11/1990 και ο δημοσιογράφος Θόδωρος Σαουλίδης υπέστη ανακοπή της καρδιάς και πέθανε στον "αέρα", παρά τις προσπάθειες να του λύσουν τις γραβάτες και να τον βοηθήσουν. Το θάνατό του παρακολούθησαν έκπληκτοι από το γυαλί οι τηλεθεατές... Ήταν κάποια συζήτηση για τις απεργίες.

Σε αρχείο εφημερίδας βρήκα το σχετικό απόκομμα.δεν φαίνεται και τόσο καλά αλλά είναι πρωτοσέλιδο (27/11/1990): ήταν έκτακτη ζωντανή εκπομπή. Αναφέρει αυτό ότι ο κ. Σαουλίδης εργαζόταν την περίοδο του θανάτου του στον "Ελεύθερο Τύπο" και πέθανε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αποσπάσματα από την εκπομπή ((Με Ανοιχτά Χαρτιά)) με τον δημοσιογράφο Βίκτωρα Νέτα με θέμα την Εκκλησιαστική περιουσία που μεταδόθηκε το 1987 από την ΕΡΤ

[edit] Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οτι και να πω για το αρχειο σου αλλα και τη διαθεση σου να το μοιραστεις, θα ειναι λιγο...
 
Η πολύ όμορφη μουσική των τίτλων έναρξης της ενημερωτικής εκπομπής από τη δεκαετία του '80 πάντα με σαγήνευε! Ευχαριστούμε πολύ!
 
Καλα, στην ιδια εκπομπη ο μακαριστός Χριστοδουλος και ο Ανθιμος :eek: απο τοτε ηταν τηλεοπτικα προσωπα!!!!!

Οσο για την εκπομπη, εχει εντελως διαφορετικους ρυθμους απο αυτους που εχει μια σημερινη!
 
ενα βιντεακι απο αυτην την εκπομπηhttp://www.youtube.com/watch?v=Qosz7sL58fU
 
Συγχαρητήρια σε όσους βρήκαν το υλικό. Καταπληκτικό και το σηματάκι με τα "WAH", που λέγαμε και στα αρμόνια...

Πάντως εμένα πάντα μου έδινε την εντύπωση εκπομπής κυβερνητικής προπαγάνδας...

Respect στις καταπληκτικές τηλεφωνικές συσκευές, με το ακουστικό του ενός κιλού, και απορία : AKIS TV, από το προσωπικό αρχείο του (εμφανιζόμενου) Άκη Τσοχατζόπουλου; Χε χε χε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπομπή πολιτικής θεματολογίας.
Παρουσίαση οι Βίκτωρ Νέτας και Μάκης Γιομπαζολιάς.
Προσκεκλημένοι βουλευτές των κομμάτων εκείνης της εποχής...σημερινοί Υπουργοί.       
Μεταδόθηκε το 1986 στην ΕΡΤ.

 
Χαρακτηριστική δημοσιογραφική εκπομπή πολιτικού περιεχομένου με παρουσιαστές έγκυρους δημοσιογραφικούς αναλυτές του πολιτικού ρεπορτάζ και καλεσμένους πολιτικούς κυρίως αλλά και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Πέραν από την ίσως ανισομερή και ίσως λίγο πολιτικά χρωματισμένη λόγω της εποχής διάσταση της εκπομπής που έδιναν τον τόνο κάποιες φορές και οι ίδιοι παρουσιαστές (μακριά από μένα κομματικές αναφορές), δεν παύει η εκπομπή να διακρινόταν από κύρος, σοβαρότητα και ποιότητα τόσο από πλευράς παρουσιαστών όσο και από πλευράς καλεσμένων.
Ναι φυσικά ήταν μια δεκαετία με έντονες πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις που η όσμωση τους περνούσε και στην εκπομπή. Πάντα όμως οι αντεγκλήσεις δεν ξέφευγαν από τα επιτρεπτά όρια και ποτέ δεν προκαλούσαν την αποστροφή των υγιώς σκεπτόμενων και ώριμων τηλεθεατών. Αν κάνουμε την σύγκριση με τα τελευταία χρόνια όπου επικρατεί ξεκατίνιασμα και ακραίου οπαδικού τύπου αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών αλλά και δημοσιογράφων φανερά στρατευμένων κομματικά, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτή η δεκαετία του '80 πράγματι ήταν από τις τελευταίες σε ποιότητα και ωριμότητα σε όλα τα επίπεδα. Και φυσικά η αναφερόμενη εκπομπή δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση.
 
Πίσω
Μπλουζα