Με τη γυναίκα του φίλου μου (1998)

hannele

RetroMasteR
Joined
2 Νοέ 2013
Μηνύματα
2.617
Αντιδράσεις
4.736
RetroDB: Με τη γυναίκα του φίλου μου

Κωμωδία παρεξηγήσεων, συγγραφέας: J.Scarpeta
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς
Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Ζακ Ιακωβίδης

Η παράσταση ανέβηκε τη χειμερινή θεατρική περίοδο Οκτώβριο 1998 - Απρίλιο 1999 στο θέατρο Περοκέ. Αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της σεζόν με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από το θέατρο.

Μαγνητοσκοπήθηκε από τον ΑΝΤ1 κι προβλήθηκε Σάββατο 22 Ιουλίου 2000. Επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1 το Σάββατο 8 Μαϊου 2004 και από τον ΑΝΤ1 Pacific μετά το 2004.


Ο Κώστας Αλατζάς είναι παντρεμένος με τη Ροζαλία Αγαθαγγέλου, χήρα του κρασέμπορα Αριστείδη Αγαθαγγέλου.
Ο Κώστας είναι αφοσιωμένος σύζυγος στη Ροζαλία, σε αντίθεση με το μακαρίτη προκάτοχο του που ήταν άπιστος κι μπερμπάντης.
Ο Αγαθαγγέλου διατηρούσε κρυφή βίλα στην Κόρινθο όπου διέμενε με την ερωμένη του, την περιβόητη "Γοργόνα", την οποία κι σύστηνε ως σύζυγό του.
Η "Γοργόνα" όμως, εκτός απο τον Αγαθαγγέλου, είχε κι άλλους εραστές μεταξύ αυτών κι το ναυτικό Σωτήρη Βουρβούλακα, παιδικό φίλο του Κώστα.
Ο Σωτήρης άρτι αφιχθείς από ταξίδι κι μη γνωρίζοντας τον πρόσφατο γάμο του Κώστα, τον επισκέπτεται κι αρχίζει να του διηγείται τις ερωτικές του περιπέτειες στην Κόρινθο με τη "κυρία Αγαθαγγέλου".
Έτσι οι 2 φίλοι μπλέκονται σε κωμικές παρεξηγήσεις κι μπερδέματα καθώς ο Κώστας νομίζει οτι η Ροζαλία είναι η εξώλης κι προώλης "Γοργόνα".
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν η "Γοργόνα" εγκαθίστανται τυχαία με το νέο της εραστή στην πολυκατοικία του Κώστα...

Κώστας Αλατζάς: Κώστας Βουτσάς
Σωτήρης Βουρβούλακας: Σωτήρης Μουστάκας
Ροζαλία Αγαθαγγέλου Αλατζά (σύζυγος Κώστα): Αθηνά Μαυρομάτη
Η "Γοργόνα": Ελένη Τζώρτζη
Ταμάρα (υπηρέτρια): Μαρία Μπονέλου
Βεατρίκη (ιδιοκτήτρια πολυκατοικίας): Έλενα Τσαβαλιά
Γεράσιμος Τιμουλές (συμβολαιογράφος): Βασίλης Ζονώρος
Δημητράκης Καρπούζης (νέος εραστής της "Γοργόνας"): Χρήστος Φωτίδης
μάστορας: Πέτρος Ξεκούκης


1.jpg

7.jpg

11.jpg

2.jpg

6.jpg
Η "Γοργόνα" κι η Ροζαλία

16.jpg

9.jpg

3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κορυφαία παράσταση!! Την έχω δει ίσαμε 10 φορές. Ο Μουστάκας δίνει ρέστα με τον Βουτσά. Δώστε βάση στη σκηνή που μιλάει γαλλικά. :)
 
Πάντα γελούσα στην σκηνή, που ο Βουτσάς περιγράφει γιατί θέλει να κατέβει το κάδρο του μακαρίτη...:D
 
Κορυφαία παράσταση!! Την έχω δει ίσαμε 10 φορές. Ο Μουστάκας δίνει ρέστα με τον Βουτσά. Δώστε βάση στη σκηνή που μιλάει γαλλικά. :)
Πάντα γελούσα στην σκηνή, που ο Βουτσάς περιγράφει γιατί θέλει να κατέβει το κάδρο του μακαρίτη...:D

Το είχα δει κι στο θέατρο όταν παιζόταν. Δεν υπήρχε!! Το κάτι άλλο! Ενα ολόκληρο θέατρο χτυπιόταν απο τα γέλια. Γελούσαν πια κι οι ίδιοι, δεν μπορούσαν να κρατηθούν.
Αν θυμάστε, εκείνα τα χρόνια το Περοκέ ήταν ανοιχτό θέατρο κι το χειμώνα το "έκλειναν" με στέγαστρο. (σ.σ. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη έτσι γιατί έχω χρόνια να πάω στο Περοκέ, διάβασα ότι έγινε κι ολοκληρωτική ανακαίνηση από τον Μ.Σεφερλή).
Την ημέρα λοιπόν που είχαμε πάει να δούμε την παράσταση, κατά τη διάρκεια της, έπιασε βροχή καταρρακτώδης. Δεν ακουγόταν ο ήχος της βροχής στο στέγαστρο από τα γέλια των θεατων. Ήταν φίσκα, δεν έπεφτε καρφίτσα! Είχαν βάλει κι έξτρα καρέκλες στους πλαινούς διαδρόμους. Ήταν η παράσταση της χρονιάς, γινόταν χαμός.
Κι με ατάκες να πέφτουν διαδοχικά η μια μετά την άλλη!! Θα βάλω κάποιες από αυτές...
 
Πίσω
Μπλουζα