Με το Α και το Β, με το Ν και με το Σ (1986)

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Εκπομπή (νομίζω ήτανε και παιχνίδι) με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μητρούση και σχολεία από παιδία.

Πηγαίνανε ταξίδια σε κάθε επεισόδιο με βάση το αρχικό γράμμα της αλφαβήτου από το οποίο ξεκινούσε το όνομα της Πόλης. Πολύ ωραία σειρά, είχανε έρθει και Πάτρα και μας είχανε πάει να δούμε γύρισμα στο Κάστρο μας.

"Με το Α... με το Β... ξεκινάμε για ταξίδι...."
 
"Με το Α, με το Β, με τραγούδι και παιχνίδι,

με το Ν και με το Σ ξεκινάμε για ταξίδι.

Παέι το Μ στη Μυτιλήνη και το Δ πάει στη Δράμα

κάθε γράμμα παραμύθι, κάθε πόλη κι ένα γράμμα"

Πολύ ωραία σειρά! Ο παρουσιαστής ήταν νομίζω ο Τάκης Μπινιάρης, ο οποίος έγραψε και το τραγούδι των τίτλων.
 
Καλώς ήρθες Candy4ever στο φόρουμ και καλό ταξίδι στης αναμνήσεις!
 
Candy4ever είπε:
"Με το Α, με το Β, με τραγούδι και παιχνίδι, με το Ν και με το Σ ξεκινάμε για ταξίδι.

Παέι το Μ στη Μυτιλήνη και το Δ πάει στη Δράμα

κάθε γράμμα παραμύθι, κάθε πόλη κι ένα γράμμα"

Πολύ ωραία σειρά! Ο παρουσιαστής ήταν νομίζω ο Τάκης Μπινιάρης, ο οποίος έγραψε και το τραγούδι των τίτλων.
πω πω τι μου θυμησατε ,πολυ ωραια εκπομπη πηγαιναν σε καθε εκπομπη και σε μια διαφορετικη πολυ αναλογα με το γραμμα που ειχε φτασει το επεισοδιο εκεινο. Το τραγουδακι πολυ ωραιο οντως.Καλως ηρθες Candy4ever :)
 
ευχαριστώ akmakas, καλώς σας βρήκα!

ευχαριστώ jaguar-man!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την θυμάμαι και εγώ αυτή την σειρά, σίγουρα παίχτηκε στην δεκαετία του 90, μάλλον επανάληψη. Θυμάμαι περίμενα πως και πως να φτάσει το γράμμα της πόλης μου μήπως και έχουν έρθει σε εμάς :)

Στην εκπομπή κρύβαν κάποια αντικείμενα που άρχιζαν από το γράμμα στο οποίο ήταν αφιερωμένη η εκπομπή. Συνήθως τα γυρίσματα γινόντουσαν σε παρκα και ενδιάμεσα στις αναζητήσεις των αντικειμένων αν θυμάμαι καλά έδειχνε και κάποια πράγματα για την κάθε πόλη.

Την ιδέα αυτή προσωπικά την θεωρώ ακόμα και σήμερα πολύ πρωτοποριακή. Μακάρι να κάναν παρόμοια προγράμματα και σήμερα :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Με το Α και το Β, με το Ν και με το Σ!

"Με το άλφα και το βήτα,

με τραγούδι και παιχνίδι,

με το νι και με το σίγμα,

ξεκινάμε για ταξίδι...."

Έτσι ξεκινούσε μια παιδική εκπομπή στην ΕΡΤ-1, κάπου 86-87 πρέπει να ήταν, όπου ταξίδευε σε πόλεις σύμφωνα με το αλφάβητο! Μεταδίδοταν μεσημέρι (στο καπάκι είχα Αγγλικά!!!) Δεν πρέπει να είχα χάσει επεισόδιο τότε. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι στο Ω ήταν ο Ωρωπός!!!

Θυμάται κανείς άλλος κάτι, έχει ο γκουρού johnalepou κάτι να πει, υπάρχει καμιά φωτό ή βίντεο;;;
 
Την θυμάμαι κι εγώ αυτή την παιδική σειρά (μάλιστα θυμάμαι ό στο Μ ανέφερε την Μυτιλήνη)...

Τις περισσότερες φορές γυριζόταν σε κάποιο πάρκο και υπήρχε ένα πρτζεκτ που έμοιαζε με κυνήγι θυσαυρού... σε κάθε σημείο κι ένα γράμμα... ή κάπως έτσι...

Νομίζω όμως ότι έχει αναφερθεί ξανά η συγκεκριμένη σειρά...
 
Είχα τσαντιστεί πολύ που στο Σ δεν πήγαν στο νησί μου τη Σάμο αλλά στη Σπάρτη και δεν την ξανάδα. Κινούμενα σχέδια με ιστοριούλα με λέξεις μόνο από το συγκεκριμένο γράμμα, κυνήγι θησαυρού με αντικειμενα από αυτό το γράμμα κλπ. Σνιφ κλαψ...
 
Καλημερα...

Το θυμαμαι πολύ αμυδρα.

Νομιζω πως στους τιτλους αρχης οι παρουσιαστες πετουσαν με μαγικο χαλί πανω απο την Ελλάδα και κοιτουσαν κατω ψάχνοντας.

Αν δεν κανω λάθος, ο αντρας παρουσιαστης πρεπει να ηταν ο Χρήστος Κάλοου, για τη γυναικα δεν θυμαμαι.
 
Υπήρχε και άνα τραγουδάκι, που ξεκινούσε έτσι :

Πάει το Α στην Αθήνα

και το Β πάει στον Βόλο

...........................

Και το Δ πάει στην Δράμα

.......

Δεν το θυμαμαι!
 
Λοιπον τα περισσοτερα ειπωθησαν αλλα ας πως κι εγω πως θυμαμαι το κονσεπτ

Ενας διαφορετικος ηθοποιος (νομιζω δυο) ηταν καθε φορα οι 'παρουσιαστες'. Ηταν σε ενα παρκο με κατι παιδια και τους ελεγε να βρουν αντικειμενα που ταιριαζουν απο ενα γραμμα. Αλλοτε τα παιδια εψαχναν μονα τους, αλλωτε ηταν ο ηθοποιος μαζι τους και τους βοηθουσε

Μετα μαζευοτανε και εφτιαχναν 'ολοι μαζι' (βασικα την ηξερε απο πριν ο/η ηθοποιος :Ρ) ενα παραμυθι, που περιλαμβανε λεξεις απο τα αντικειμενα που βρηκαν... ρωτουσε ομως και τα παιδια πχ τι ονομα θα εχει ο καθε ηρωας της ιστοριας, το οποιο φυσικα αρχιζε απο το εν λογω γραμμα.

Η ιστορια συνοδευοταν απο στατικα σκιτσα

Θυμαμαι οτι το Β το ειχε παρουσιασει ο Πιατάς (το παραμυθι ηταν με εναν βασιλιά Βασίλη που του άρεσε η βυσσιναδα και είχε ένα βαρέλι)
 
Στην Πάτρα πάντως μας είχε έρθει ο Μιχάλης Μητρούσης :)

1986 καλοκαίρι
 
Eπίσης σε κάθε επεισόδιο, υπήρχε μια υποθετική ιστορία για το τι θα γινόταν αν η κάθε πόλη αποτελούνταν από αντικείμενα που άρχιζαν μόνο από το γράμμα που ξεκινούσε. Χαρακτηριστικά θυμάμαι, "αν λοιπόν στη Δράμα, υπήρχαν μόνο άνθρωποι, επαγγέλματα κτλ από Δ τοτε η Δράμα θα ήταν ένα δράμα"

Την έβλεπα πρωινά του 89-90( προφανώς σε επανάληψη) που πήγαινα Α δημοτικού, μετά το Χιθκλιφ ή Μάρμαντιουκ όταν ήμουν απογευματινός και αναρωτιόμουν όταν έβλεπα τα παιδάκια να ψάχνουν αντικείμενα- πολλά από τα οποία ήταν φιγούρες heman etc. αν τα κρατούσαν όταν τελείωνε το επεισόδιο :p

Νομίζω ο ένας εκ των δύο ηθοποιών ήταν και τραγουδιστής αλλά δεν είμαι σίγουρος πως ήταν ο Κάλοου.
 
Με το Νι και με το Σίγμα

Ηταν μια παιδικη εκπομπη στο ΕΡΤ-1 τοτε γυρω στο 1988 με τον Χρηστο Καλοου που εμπαινε σε ενα λεωφορειο με παιδια και πηγαιναν σε πολεις της Ελλαδας αναλογα με το γραμμα που αρχιζε η καθε πολη (π.χ. απο Τ Τρίπολη, απο Σ Σέρρες κ.τ.λ) και ψαχνανε για υποτιθεμενους θησαυρους κρυμμενους σε διαφορα μερη της πολης. Θυμαται κανεις κατι?
 
"πάει το Λάμδα στη Λαμία και το Δέλτα πάει στη Δράμα..."
 
Οι ιστορίες της συγκεκριμένης σειρας έχουν κυκλοφορήσει σε βιβλίο. Την πρώτη ιστορία με το γράμα Α την αφηγόυταν ο Σταύρος Ξενίδης. Κάτι άλλο που θυμάμαι είναι ότι στο γράμμα Η επιδή ήταν δύσκολο να βρουν αντικείμενα που να αρχίζουν από η΄, όλα τα αντικείμενα ήταν ηλεκτρικά
 
Dominion είπε:
Εκπομπή (νομίζω ήτανε και παιχνίδι) με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μητρούση και σχολεία από παιδία.Πηγαίνανε ταξίδια σε κάθε επεισόδιο με βάση το αρχικό γράμμα της αλφαβήτου από το οποίο ξεκινούσε το όνομα της Πόλης. Πολύ ωραία σειρά, είχανε έρθει και Πάτρα και μας είχανε πάει να δούμε γύρισμα στο Κάστρο μας.

"Με το Α... με το Β... ξεκινάμε για ταξίδι...."

Πολυ ωραιο thread! thnx
 
Να σαι καλά φίλε μου καλά ταξίδια εδώ μέσα :)
 
Πίσω
Μπλουζα