"Μηχανή" προβολής "ταινίων";

jimbo71

RetroN00b
Joined
23 Μάρ 2007
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
0
Mhpws exei/eixe dei kaneis mia "mhxanh" probolhs "filmakiwn", 100% manual, mallon anatolikoeurwpaikhs proeleushs, xwris hxo (fysika!)? Ta filmakia, an mporei na ta pei kaneis etsi htan kare-kare, me titlous opws "Iliada", "Marko Polo", kai ousiastika htan poly wraies zwgrafies me ellhnikous ypotitlous, se mikres kylindrikes 8hkes. H mhxanh htan psilo-koursoumi, me kampouriasth plath, xrwmatos laxani (?) ki ena mauro moxlo, s'ena mwb xartonenio kouti. Apo tis kaluteres paidikes mou anamnhseis.

Tz.
 
jimbo71 είπε:
Mhpws exei/eixe dei kaneis mia "mhxanh" probolhs "filmakiwn",
καλώς ήλθες φίλε Jimbo!

αφού ξεκινάς καλά και γράφεις το θέμα σε όμορφα ελληνικά, μετά καλό μου παιδί γιατί το γυρνάς στα γκρικλις και ταλαιπωρείς τα μάτια μας; :confused:
 
Πω πω.... είχα τέτοιο και θα το αγόραζα τώρα στη στιγμή αν το έβρισκα.

Μόνο που δεν το θυμάμαι να είναι λαχανί αλλά γκρί μεταλλικό χρώμα με περίεργουε ιριδισμούς. Δεν είχε μοχλό αλλά ένα μαύρο σαν καρούλι που το γύριζες για να αλλάξει καρέ. Είχε γρίλιες στο πλάϊ και θυμάμαι το κάτοπτρο της λάμπας που έμοιαξε με κουτάλι.

Θυμάμαι έβαζα τα αρνητικά από φωτογραφικά film και τα έβλεπα.

Όποιος έχει το αγοράζω όσο όσο.
 
Έχω μια τέτοια στο κουτί της...

...άλλα δεν πρόκειται να την δώσω. (λέω εγώ τώρα...)

Ίσως να σκεφτόμουν να την ανταλλάξω, με άλλο retro hardware...

Θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα...
 
Μήπως εννοείτε κάτι σαν αυτό??

dsc00020bm8.jpg


Δυστυχώς όμως δεν έχω κανένα φιλμάκι αν και ο προβολέας λειτουργεί κανονικά...
 
εγώ είχα τέτοια,πιο μικρά βέβαια με winnie the pooh και κλασικά παραμύθια και τα έβλεπα βάζοντας το μάτι μου μέσα σε ένα κυκλάκι που ήταν σαν φωτογρ.μηχανή!Projector είχα 4 power rangers.Έβαζα μέσα στην κοιλιά τους κάτι κασετούλες με φωτογραφίες τους & εκεί υπήρχε φως και τα πρόβαλε στον τοίχο!
 
A, εσείς ήσασταν πλούσιοι... η multimedia διασκέδασή μου τελείωνε σε εκείνα τα μηχανηματάκια που τα έβαζες στα μάτια σου, τα τροφοδοτούσες με ένα δίσκο με πολλές μικρούλες διαφάνειες κι έψαχνες πηγή φωτός...
 
Ace είπε:
...άλλα δεν πρόκειται να την δώσω. (λέω εγώ τώρα...) :animrolleyes:
Ίσως να σκεφτόμουν να την ανταλλάξω, με άλλο retro hardware...

Θα ανεβάζω φωτογραφίες σύντομα...

Βάλε καμια φωτογραφία ρε συ Ace, που ξέρεις μπορεί να κάνουμε καμια ανταλλαγή.

Αλήθεια η μάρκα ποιά ήταν? Για δες τι γράφει επάνω και πόσταρε.
 
Ορίστε, βρε τρελοσπεκτρουμά!





Με το κουτάκι της, τη μάρκα της, τα σωθικά της και τη χώρα προέλευσης ορατά, στις εικόνες... Το λαμπάκι της όμως, είναι καμένο, ελπίζω να βρω εύκολα αντικαταστάτη...
 
Πωπω ρε παιδιά τί μου θυμήσατε! Την μηχανή που δείχνει ο Plink την είχα στο σπίτι της γιαγιάς μου στην Αίγινα! Είχα μία ταινία με τον Ντάφυ Ντάκ... αλλά είχαν και τα ξαδέρφια μου διάφορες ταινίες, και τις έφερναν στην αυλή του σπιτιού μου και φτιάχναμε δικό μας κινηματογράφο! Χωρίς ήχο όμως... Κάποια στιγμή η μηχανή έσπασε (δεν τράβαγε το φίλμ) και πρέπει να την πετάξαμε. Επίσης οι ταινίες από το άπειρο παίξιμο, είχαν αρχίσει να καταστρέφονται! Εσπαγαν τα πλαινά τρυπάκια που υπήρχαν για να τραβάει το φίλμ μέσα η μηχανή... τρομερές αναμνήσεις!
 
thebest20 είπε:
εγώ είχα τέτοια,πιο μικρά βέβαια με winnie the pooh και κλασικά παραμύθια και τα έβλεπα βάζοντας το μάτι μου μέσα σε ένα κυκλάκι που ήταν σαν φωτογρ.μηχανή!Projector είχα 4 power rangers.Έβαζα μέσα στην κοιλιά τους κάτι κασετούλες με φωτογραφίες τους & εκεί υπήρχε φως και τα πρόβαλε στον τοίχο!
ViewMaster λές ??? Έιχα άπειρα τέτοια όταν ήμουν μικρός !! βλεπεις ο μπαμπάς καπετάνιος όποτε πήγαινε στο Αμέρικα...μου έφερνε τσάντς ολόκληρες :)
 
OH SHIT!

Ace είναι ακριβώς αυτή που είχα στο νηπιαγωγείο.
 
Αυτό το είχα καταλάβει διότι...

...ταίριαζε απόλυτα με τις περιγραφές, που έδωσες εσύ και ο δημιουργός του νήματος, jimbo71.
 
:cry: :cry: :cry:

Λέγε τι θέλεις ΤΩΡΑ!!!! :D :D:D
 
Χωρίς πλάκα, θα την αντάλλαζες με κάτι ή θέλεις να την κρατήσεις?
 
Θα την αντάλλαζα...

...με μία μεζονέτα στην Εκάλη!

Χωρίς πλάκα, έχεις Π.Μ.
 
Επιτέλους Ελληνικό φόρουμ για φίλμ!

Επιτέλους δημιουργήθηκε ένα νέο φόρουμ για τους λάτρεις του κινηματογραφικού φιλμ και των μηχανών προβολής. Μιά Ελληνική προσπάθεια να βρεθούνε μεταξύ τους, άνθρωποι που αγαπάνε τα φίλμ (9.5mm, 8mm, super 8mm, 16mm, 35mm) και τον κινηματογράφο.

FCIG (Film Collectors In Greece)

http://fcig.niceboard.biz/forum.htm

Εγγραφείτε και δώστε του δύναμη και λόγο.
 
Diascop projector

Διαφανοσκόπιο για φιλμ (film strip) 35 χιλιοστών. Είχα έναν σαν παιδί στο δημοτικό και κάποια στιγμή πετάχτηκε! Ξαναβρήκα αυτόν που βλέπετε από ένα καλό παιδί από τη Θεσσαλονίκη τον Νίκο που μου τον πούλησε σε συμβολική τιμή. Τώρα τον απολαμβάνουν και τα παιδιά μου!!!

Μέρος πρώτο:
 
Πίσω
Μπλουζα