Τα δυο μεγάλα όνειρα του Κωνσταντίνου ήταν ο Κότζακ κι η παρθένα? Και καλά, Κότζακ ήταν μόνο ένας, δεν μπερδευόμαστε, κι αν τον ονειρευόταν ο Κων/νου γούστο του και καπέλο του και δεν θα κάνω εγώ κριτική στο τι του άρεσε. Αλλά Η παρθένα? Μία υπήρχε στον κόσμο? Ακόμη κι αν ήταν μικρό όνομα, μία Παρθένα με κεφαλαίο είχε η Ελλάδα? Με κάτι τέτοια που μας κρατάνε σε αγωνία θ' αρχίσω κι εγώ σαν το karapiperim να αναρωτιέμαι τι έλεγαν μέσα τα σχετικά άρθρα.
Ποιος ήταν ο παράξενος ρόλος του Μουστάκα? Ανέβασε τότε το "Κλουβί με τις τρελλές"? Για τους αναγνώστες του Οι.Θ. την εποχή εκείνη δεν υπήρχε φαντάζομαι διαφορά μεταξύ τραβεστί και τρανσέξουαλ, πέρα τα άλλα πιο σύγχρονα τρανσκάτι που με έχουν μπερδέψει και μένα, οπότε δεν αναφέρεται υποθέτω σε πραγματική αλλαγή φύλου. Τώρα βέβαια αν πάμε στους αρχαίου ημών προγόνους, που τόσο θαυμάζουμε, και θα θέλαμε να τους μοιάσουμε (προσωπικά εγώ δεν θέλω και τόσο), έχουμε (γράφω μόνο λίγα που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή)
Ο Τειρεσίας έκανε αλλαγή φύλου δύο φορές. από άντρα σε γυναίκα και ξανά σε άντρα. Δεν το ήθελε, του προέκυψε.
Ο Ηρακλής όταν ζούσε με την Ομφάλη στη Λυδία ντυνότανε με τα αραχνοϋφαντά της και εκείνη φορούσε τη λεοντή
Ο Αχιλλέας ντύθηκε γυναικεία για να κρυφτεί με τις κόρες του Λυκομήδη και να αποφύγει τον Τρωικό Πόλεμο (αλλά δεν καθόταν φρόνιμα κι έκανε τον Νεοπτόλεμο με μία από τις συντρόφισσές του)
Ο Πενθέας ντύθηκε θεογκόμενα για να κατασκοπεύσει τις Βάκχες
Ο Αριστοφάνης ντύνει γυναικεία τον Ευριπίδη (Αχαρνής) και τον συγγενή του (Θεσμοφοριάζουσες), και έναν άλλον ποιητή που ξεχνάω το όνομά του στο ίδιο έργο, ο οποίος μάλιστα είναι και γκέης,
Όλοι οι αρχαίοι γυναικείοι ρόλοι παίζονταν από άντρες, όπως και σε πολλά μπουλούκια στο νεοελληνικό θέατρο τον 19ο αιώνα ίσως και αργότερα.
Οπότε σιγά τον Μουστάκα.