(Μια ακόμα) νέα καμπίνα!

journeyman

RetroN00b
Joined
13 Οκτ 2016
Μηνύματα
10
Αντιδράσεις
1
Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι να φτιάξω μια νέα καμπίνα σε σχέδιο Bartop που έχω βρει στο νετ (http://www.instructables.com/id/2-Pl...y-Pi/?ALLSTEPS) η οποία θα δουλεύει με Raspberry 3.

Έχω λοιπόν καταλήξει σε όλες τις παραμέτρους αλλά όχι στα χειριστήρια. Διαβάζοντας εδώ διάφορα θέματα και παρόλο που πρόκειται να διαβάσω και διάφορα ακόμα, θα ήθελα την πρότασή σας για αγορά χειριστηρίων (Joystick, buttons, controllers) τα οποία θα χρησιμοποιήσω.

Budget έχω περί τα 60-70? και με ενδιαφέρει να:

Joysticks (x2)

- είναι αξιόπιστα

- όσο το δυνατόν λιγότερο θορυβώδη

Buttons (x16)

- led μονόχρωμα (δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ξεχωριστό controller)

- όσο το δυνατόν λιγότερο θορυβώδη

σχετικά με τον controller, θα με ενδιέφερε να είναι σχετικά απλός (μην χάσω την μπάλα με τις συνδέσεις).

Επίσης δεν με επείγει η παραλαβή της παραγγελίας, άρα θα μπορούσα να πάρω και από Aliexpress αν υπάρχει κάτι καλό αλλά και από κάποιο άλλο κατ/μα που ενδεχομένως να προτείνετε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και αν έχω ξεχάσει κάτι, ευχαρίστως να το προσθέσω!!!
 
Aν πας για ZeroDelay encoder (κοψοχρονια και τιμιος) θα χρειαστει να κανεις ενα μικρο replace σε δυο αρχεια στο Raspbian. Αν δεν τα καταφερεις, πες μου να στα στειλω.

Γενικα με αυτα τα λεφτα σε βλεπω με ZeroDelay, Zippyy Stick και κινεζικα σετ κουμπιων (που δεν ειναι και ασχημα). Συνηθως ολα αυτα πωλουνται στο ebay πακετο σε χωμα τιμη.

Τα εχω σε ενα arcade stick και ειμαι ευχαριστημενος.

Mετα μπορεις να πας για SeimitsuLS56 και Seimitsu ή Sanwa κουμπια αλλα θα τα πληρωσεις καμποσο παραπανω.
 
Aπό αξιοπιστία όπως είπε και ο Πάνος τα seimitsu και τα sanwa. Mια φορά θα τα πληρώσεις και θα τα έχεις για πάντα.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αξιζει την διαφορά χρημάτων το iPac αντί του zero delay?
 
O zero delay encoder είναι κινέζικη κατασκευή με ότι σημαίνει αυτό. Μπορεί να σου βγεί καλό μπορεί και όχι. Από την άλλη πλευρά το ipac είναι τίμια κατασκευή δοκιμασμένη από πολύ κόσμο. Δεν ξέρω αν κατασκευάζεται και αυτό στην κίνα, αλλά πρακτικά είναι μακράν πιο αξιόπιστο και πολύ πιο ακριβό. Εδώ ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις.
 
Επειδή ο χρόνος μου είναι ιδιαιτέρως περιορισμένος, θα ακολουθήσω την πρότασή σας για τα Seimitsu LS-32 (έναντι των LS-56) και κλείνω προς το iPac.

ψάχνω να βρω στο φόρουμ, κάποιος είχε προτείνει 1 σετ κουμπιά που ήταν σχετικά αθόρυβα...

Ξέρει κανείς κάτι?

Επίσης, εκτός από τον encoder και τα όποια πλήκτρα, χρειάζομαι να παραγγείλω κάτι άλλο (κάποιο καλώδιο πχ)?
 
Θα χρησιμοποιήσεις το raspberry τελικά; Τα ξύλα τα έχεις έτοιμα; Ψάξε για κουμπιά no clicking, εγώ έχω πάρει τα no click της ultimarc και είναι μια χαρά, ούτε που ακούγονται στο ελάχιστο. Καλώδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν οποιαδήποτε λεπτά. Αν δεν έχεις εμπειρία με καλώδια και γενικώς με ηλεκτρονικά θέματα προτείνω να πάρεις έτοιμα καλώδια με κλιπς που κουμπώνουν στα joystick και στα κουμπιά. Ρίξε μια ματιά στο tube για κατασκευές bartop. Yπάρχουν άπειρα βίντεο που δείχνουν τις κατασκευές τι χρειάζεται ακριβώς.
 
ναι θα χρησιμοποιήσω το Rpi 3.

Ξύλα έκοψα από osb (όχι η καλύτερη επιλογή αλλά οικονομική και με υποφερτό βάρος).

Ψάχνω λοιπόν για no click buttons.
 
Σχετικά με τα joysticks, τόσο τα Sanwa όσο και τα Seimitsu είναι πολύ μαλακά..

Ειδικά τα πρώτα (της σειράς JLF) είναι πούπουλο. Χρειάζοντια μόλις 0,9 lbf πίεσης για να ενεργοποιηθούν.

Αν όμως τους αλλάξεις την ανάρτηση (ελατήριο) γίνονται τέλεια!

H αύξηση της σκληρότητας προσφέρει πολύ καλύτερη απόκριση και αίσθηση στις κινήσεις του μοχλού..

Θα πρότεινα να βάλεις στην παραγγελία και ένα ζευγάρι σκληρά ελατήρια, τουλάχιστον 2 lbf, και να αντικαταστήσεις τα μαμα με αυτά...
 
αυτό με τα ελατήρια δεν το είχα σκεφτεί...! Υποθέτω μιλάς βάσει εμπειρίας... Η αλήθεια είναι ότι το ΅πούπουλο΅δεν μου αρέσει σαν αίσθηση, οπότε θα δω και τα ελατήρια που λες.

Με τα πλήκτρα πρέπει να αποφασίσω... Ίσως ψάξω για κάποιο no name set αθόρυβα...
 
παιδιά ψάχνοντας, μου δημιουργήθηκαν κάποιες επιπλέον απορίες:

αρχικά να πω ότι καταλήγω σε Zero Delay μιας και με το ψάξιμό μου, κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο δύσκολος στο σετάρισμα (και φυσικά η τιμή του Ipac έπαιξε ρόλο σε αυτό!)

1- ψάχνω για πλήκτρα και θα μου άρεσε να βάλω με led (μονόχρωμο). Χρειάζεται να προσέξω κάτι άλλο? Στον ZD θα έχουν πρόβλημα?

2- τα Joystick (αλλά και τα κουμπιά), συνήθως έχουν τα microswitches στην συσκευασία?

3- για 2 player χρειάζομαι 2 ZD σωστά?

4- οι ZD (που βλέπω να πωλούνται στο ebay ή σε άλλα ιντερνετικά κατ/τα) είναι όλοι ίδιοι??

ουφ...

αυτά τα ολίγα...!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Μια χαρα ειναι ο ZD. Εχει μεχρι και τα καλωδιακια φασωμενα με τα βυσματα τους. Το συνδεεις με ενα μοχλο και 12 κουμπια σε λιγοτερο απο 3 λεπτα.

Led δεν ξερω τι παιζει στο Pi μιας και θελουν εξτρα ταση

Τα microswitches ειναι πανω στα χειρηστηρια και τα κουμπια

Ναι 2

Ολοι ιδιοι
 
Καλημέρα, επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό έχοντας ήδη προχωρήσει με την κατασκευή της καμπίνας αλλά και την προμήθεια όλων των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που χρειάζομαι.

Αρχικά να πω ότι κατασκεύασα την καμπίνα ακολουθώντας όσο πιο πιστά τις οδηγίες κατασκευής αλλά και με βάση την (πολύ μικρή) εμπειρία μου στα ξυλουργικά.

Αν μπορώ να αλλάξω κάτι, αυτό θα ήταν σίγουρα το ξύλο κατασκευής (το osb είναι δύσκολο στο να το χειριστείς από τριψίματα και κλπ), οπότε βλέπω τι λάθη ή αστοχίες παρουσιάζονται και στην επόμενη που θα φτιάξω (γιατί θα υπάρξει και επόμενη!!!) θα προσπαθήσω να το διορθώσω.

Επειδή είμαι στην φάση του wiring (στον ZD) έχω μια απορία:

τα Seimitsu LS-32 έχουν 4 microswitches τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω ποιο αντιστοιχεί στο up, down, left, right ώστε να τα συνδέσω στον ZD.

και μερικές φωτό
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα microswitches είναι ουσιαστικά ανάποδα (για να συνδεθούν στον ZD).

Σωστά?
 
journeyman είπε:
αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα microswitches είναι ουσιαστικά ανάποδα (για να συνδεθούν στον ZD).Σωστά?
Σωστά. Πχ αυτό που κοιτάς στα αριστερά δίνει εντολή για δεξιά κίνηση και πάει λέγοντας.
 
Πολύ ωραία το πας, μπράβο! Έχει λίγες μέρες που τελείωσα και εγώ τη δικιά μου καμπίνα, βασισμένος στο ίδιο λινκ με αυτό που έκανες τη δικιά σου.

Με το καλό να την τελειώσεις και εσύ αν και φοβάμαι ότι το osb θα σε παιδέψει αρκετά στο βάψιμο.. Αλήθεια, γιατί δεν επέλεξες το mdf; Δεν είναι πολύ πιο ακριβό και μπορείς να το βάψεις ή να το καλύψεις με μεμβράνη χωρίς να χρειαστεί περισσότερη κατεργασία. Πριν καταπιαστείς με τα ηλεκτρονικά, να σου εστιάσω την προσοχή στην πλάτη της κατασκευής, φρόντισε να ανοίξεις πόρτα και τρύπες εξαερισμού πριν την κολλήσεις. Μη βιάζεσαι και μελέτα κάθε βήμα προσεκτικά πριν πας στο επόμενο γιατί η ξυλοκατασκευή δεν μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα αργότερα..

Επισυνάπτω 2-3 φωτο από το δικό μου να πάρεις ιδέες.. 63H1yxX.jpg

Εντιτ: Φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο θέμα στο λογαριασμό μου και δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό εδώ στο σάιτ, ανεβασα μια σε λινκ, αν θελουν οι διαχειριστές ας το διορθώσουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
japetus θες να γραψεις λιγο πως την εβαψες?και τις ακρες πως τις καλυψες? με tmolding?
 

1@grkokos[/USER] ήταν η πιο φτηνή λύση που σκέφτηκα, δεν είμαι σίγουρος για την αντοχή της στο χρόνο, θα δείξει. Δεν είναι t-molding είναι οι πολύ φτηνότερες επιχρωμιωμένες διακοσμητικές ταινίες που πουλάνε για τα αυτοκίνητα (chrome strips από ebay/aliexpress). Ήταν πολύ έντονο το χρώμα τους και αφού τις κόλλησα και κάλυψα λίγο κάποια κενά στις πλευρές με στοκο, πέρασα όλη την ξυλοκατασκευή με αστάρι σε σπρέι και μετά με μαύρο ακρυλικό ματ σπρέι που χρησιμοποιούνται για τα πλαστικά μέρη των αυτοκινήτων. Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξεφτίσει το χρώμα αν χτυπηθεί η ταινία σε κάποιο σημείο, αλλά μέχρι στιγμής σε δοκιμές που έκανα δείχνει να αντέχει το χρώμα.
 
Wally καλησπέρα, θα μπορούσες να μου στείλεις αυτό το αρχείο που έλεγες καθώς επίσης και μερικές πληροφορίες (για ποιο λόγο το χρειάζομαι, πως το περνάω κλπ).

Επίσης αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα 2 χειριστήρια.

Στο retropie αναγνωρίζει κανονικά το 1ο αλλά δεν μπορώ με τίποτα να σετάρω το 2ο.

Τέλος, στα παιχνίδια του ΜΑΜΕ δεν κρατάει την ρύθμιση του joystick 1 και φαίνεται το δεξιά-αριστερά να γίνεται κουνόντας τον μοχλό πάνω-κάτω...!!!!

τα φώτα σας!
 
Πίσω
Μπλουζα