Μια βοήθεια [Εκκρεμές του Νεύτωνα]

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Μαγκες θελω μια μικρη βοηθεια για κατι που ψαχνω αλλα δεν ξερω πως λεγεται.Ολοι το ξερετε ειναι σιγουρο αυτο και ισως να το εχουν καποιοι οι να το εχουν δει σε καμια ταινια.Ειναι αυτο που εχει μεταλικες μπιλιες μια διπλα στην αλλη που κρεμονται απο πανω και αν τραβηξεις την μια και χτυπησεις της αλλες τοτε αρχιζουν και χτυπανε με τον ρυθμο αυτο.Κατι σαν εκρεμες δηλαδη.Σιγουρα θα εχετε δει σε κανενα γραφειο πανω αυτο το πραμα.Ε δεν ξερω πως το λενε ωστε να το αναζητησω και να το αγορασω.Εχουν σπασει τα νευρα μου.Αν ξερει καποιος την ονομασια τους ας με την πει γιατι θα σαλταρω.
 
Ωραιος φιλε χιλια ευχαριστω με γλειτωσες απο το εγκεφαλικο :D Και μπραβο για της γνωσης σου.Μηπως ξερεις αν αυτο μολις αφησω την μπιλια και αρχισουν και κουνιουνται συνεχιζεται επ'αοριστον μεχρι να το σταματησω εγω η μετα απο λιγο σταματανε απο μονες τους;
 
Υπάρχει απώλεια ενέργειας σε κάθε κρούση και λόγω τριβών σε κάθε κίνηση. Αλλά γενικά η κίνηση θα γίνεται για αρκετή ώρα, ανάλογα και με το πως έχει κατασκευαστεί.
 
Kαι ξανα μπραβο και χιλια ευχαριστω :bow:
 
Kι αν το βάλεις μέσα σε μια γυάλα σε κενό αέρος, δε θα σταματήσει ποτέ. Δύσκολο, ε;
 
panp είπε:
Kι αν το βάλεις μέσα σε μια γυάλα σε κενό αέρος, δε θα σταματήσει ποτέ. Δύσκολο, ε;
Φυσικά και θα σταματήσει! Η εντροπία καταναλώνει τα πάντα!
 
Το 2ο ειναι πιο ωραιο εχει και βαση απο κατω!
 
panp είπε:
Kι αν το βάλεις μέσα σε μια γυάλα σε κενό αέρος, δε θα σταματήσει ποτέ. Δύσκολο, ε;
Οι άλλες τριβές δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν, μόνο η αντίσταση του αέρα. Αλλά και οι κρούσεις δεν είναι ποτέ δυνατόν να είναι 100% ελαστικές, οπότε θα υπάρχει κι από κει απώλεια.
 
Metal είχα το πρώτο από τα 2 που παραθέτεις. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι αν σου μπερδευτεί η πετονιά δύσκολα τις ξεμπλέκεις τις μπάλες!
 
Παραγγειλα μια μινι βερσιον ,το ειχε ενα γνωστο μου βιβλιοχαρτοπωλειο και οταν πηγαινα πιτσιρικας με συνεπαιρνε και το βαραγα,lol.
 
Το ειχα δει σε σπιτια τη δεκαετια 80-90 αλλά και σε ιατρεια! :)
 
Πίσω
Μπλουζα