Μικρομεσαίοι και Ρετιρέ (Μέρος Α')

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Kαποιος πεταχτηκε και ειπε μια "Χαρουλα" αλλα απορω πως δεν αναφερατε "Το ρετιρε" και τους "Μικρομεσαιους" με φανατικους εχθρους αλλα και φιλους, αποδειξη οτι παιζονται ακομη.

Δαλιανιδης rules big time.:ylsuper:
 
AARDVARK είπε:
Kαποιος πεταχτηκε και ειπε μια "Χαρουλα" αλλα απορω πως δεν αναφερατε "Το ρετιρε" και τους "Μικρομεσαιους" με φανατικους εχθρους αλλα και φιλους, αποδειξη οτι παιζονται ακομη.Δαλιανιδης rules big time.:ylsuper:
Τα οποια σηριαλ ειναι πανομοιοτυπα, με τα ιδια gangs (επισκεψη στην εφορια,αγορα οικοπεδου στα κατσαβραχα, πεθερικα κλπ) με μονη αλλαγη στους ηθοποιους
 
Σωστος και αυτο τα κανει αυτο που ειναι και αυτο που σου αφηνει ενα "χαζο" χαμογελο στο τελος .
 
Cult το "Ρετιρε", με κάθε σκηνή, μα κάθε σκηνή, να καταλήγει σε υστερικό τσακωμό!

Αγαπημένος χαρακτήρας η Χαρούλα:

"- Cosmos λέγετε, παρακαλώ.

Όχι η κα Ζαχαροπούλου απουσιάζει.

Πάρτε σε μισή ώρα τι να σας πω, όπως θέλετε.

Τι; Σε μια ώρα; Πάρτε σε μια ώρα.

Δεν θα πάρετε σε μια ώρα; Θα πάρετε αύριο; Εντάξει, κύριε!

Όχι αυρίο; Απο Δευτέρα; Θα σου πω εγώ πότε να πάρεις! Ποτέ να μην πάρεις! Ποτέ! Άει πάγενε!!! :mad::mad::mad:"
 
"Αει παγενε απο'δω ρε που ηρθες να παιξεις με τα νευρα μας.":D

Αλλη σειρα 90ς Δαλιανιδη που παιχτηκε ΑΝΤ1 αυτην την φορα ηταν τα "Στραβα και αναποδα" με Σπυρο Παπαδοπουλο και την Τσιλυρα καθως και ο απαραιτητος ανηψιος Παπαματθαιου, ας μην πιασουμε 80ς με "οδος ανθεων" με Δανη Κατρανιδη και Ελενη Ραντου οπου ολα ειχαν παρομοιες ιστοριες μερικες ιδιες απο τις παλιες ελληνικες ταινιες του ( π.χ το λαχειο στο πλυντηριο).:biglaugh:
 
Το ΡΕΤΙΡΕ ήταν εντελώς προβλέψιμο, αλλά το έβλεπα πολύ ευχάριστα.

Σχεδόν πάντα, ήδη από τα πρώτα λεπτά, καταλάβαινες εύκολα πως θα εξελισόταν το όλο επεισόδιο.

Πάντως δε νομίζω να ελιναι τυχαίο που κάθε χρόνο παίζεται σε επάνάληψη.
 
Το Ρετιρέ και οι Μικρομεσαίοι είναι, κατά την γνώμη μου, απο τις πιο βαρετές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ. Μάλλον οφείλεται και στις ατέλειωτες επαναλήψεις τους. Σειρά του 90 τώρα, που παιζόταν κάθε μεσημέρι το καλοκαίρι μέχρι και το 2000!!Έλεος δηλ! Δεν σκέφτηκαν να βάλουν ποτέ επανάληψη τους Απαράδεκτους ή το Αχ Ελένη..τί να πείς..
 
Έντεκα (από τα πιο προβλέψιμα κλισέ του Ρετιρέ)

"Το Ρετιρέ [όπως και οι άλλες σειρές του Δαλιανίδη] αναπαράγει σε μεγάλο βαθμό τα ίδια κλισέ, τους ίδιους τύπους, ενίοτε τα ίδια περιστατικά και διαλόγους... Ακριβώς εδώ έγκειται το μυστικό του μεγαλείου της σειράς! Είναι διασκεδαστικά αναχρονιστική, εκτός πραγματικότητας, απόλυτα προβλέψιμη σε βαθμό αστειότητας!

1) Η ανιψιά της Κατερίνας θέλει κάτι. Ψήνει την γιαγιά να το απαιτήσει αυτή. Όταν η Κατερίνα γυρίζει πεινασμένη σπίτι η γιαγιά αρχίζει τα «Κοίταξε να δεις Κατερίνα μου, πρέπει να…». Η Κατερίνα (που συνέχεια λέει «Το φαΐ μου, πού είναι το φαΐ μου») εκρήγνυται. Επαναλαμβάνει δύο φορές την τελική φράση του επεισοδίου (την δεύτερη με περισσότερη έμφαση) και, καθώς παγώνει η εικόνα, ακούγεται το χαρακτηριστικό ♫♫Τιρι τιρί τι τι♫♫ της μουσικής τέλους.

2) Αυτό υπάρχει σʼ όλες τις σειρές του Δαλιανίδη: Κάποιος παίρνει φάρσες τον ήρωά μας. Μια, δυο, τρεις… Στο τέλος ο ήρωας τον βρίζει, μόνο που στο τηλέφωνο ήταν ο εργοδότης ή το object of desire.

3) Όποτε κάποιος πηγαίνει στο εξωτερικό, την προηγούμενη εμφανίζονται απρόσκλητοι στο σπίτι του φίλοι και συγγενείς με παραγγελίες. Λίστες με δερμάτινα μπουφάν, κρέμες νυκτός, γυαλιά ηλίου κλπ. Στο τέλος ο ήρωας τους πετάει όλους έξω, ακυρώνοντας το ταξίδι στο Λονδίνο, φωνάζοντας: "Άμα είναι έτσι, δεν πάω πουθενά! Δεν πά-ω που-θε-νά!" (Τίρι τιρί τι τι)

4) Κάποιος ενοχλητικός έρχεται σπίτι κι αρχίζει να τηλεφωνεί στην Αμερική μιλώντας με το πάσο του. Η Κατερίνα κρατιέται με νύχια και με δόντια για δυο-τρία λεπτά. Τελικά, σε έξαλλη κατάσταση, κόβει το καλώδιο του τηλεφώνου και πετάει (με verbal abuse) το άτομο έξω απʼ το σπίτι.

5) Η κυρία Σοφία, μετά από ώρες ταπεινωτικής κουβέντας, έχει πείσει την Κατερίνα να δεχτεί να έρθουν στο σπίτι όλοι οι γείτονες-κομπάρσοι, για να παίξουν χαρτιά ή να κάνουν επίδειξη τάπερ. Η Κατερίνα κλείνεται στην κουζίνα για να φάει απερίσπαστη. Σύντομα οι καλεσμένοι θα κάνουν κάτι που θα την ταράξει και θα ξεσπάσει πάνω τους λέγοντας με έμφαση: "Βρε έξω απʼ το σπίτι μου, είπα, έ-ξω απʼ το σπί-τι μου!!" (Τίρι τιρί τι τι) [Στην περίπτωση χαρτοπαιξίας καλεί και την αστυνομία]

6) Έξοδος σε ταβέρνα: (ας πάρουμε την Κατερίνα). Την έχει πείσει η μητέρα της ότι «Είναι Παρασκευή βράδυ, μέχρι κι η κουτσή Μαρία βγαίνει, εμείς ποτέ δεν βγαίνουμε κλπ κλπ» και όλοι μαζί κατευθύνονται σε ταβέρνα: Αρχικά δεν υπάρχει τραπέζι κι ο σερβιτόρος είναι αγενέστατος. Η ζοχαδιασμένη Κατερίνα υπομένει - με συγκρατημένη γκρίνια ("Πάμε να φύγουμε είπα!"). Τελικά κάθονται, όμως ο σερβιτόρος αργεί να πάρει την παραγγελία - η Κατερίνα πλέον βράζει και προτείνει να γυρίσουν σπίτι. Κατά σατανική σύμπτωση όλα τα φαγητά που θέλει έχουν τελειώσει – νιώθει κάπως δικαιωμένη. Αρχίζει το ρεφρέν «Ταβέρνα δεν θέλατε;» Κάποτε έρχονται τα φαγητά αλλά είναι φριχτά. Η μαμά της Κατερίνας, που επέμενε να έρθουν, αηδιάζει με το απαίσιο φαγητό και δεν μπορεί να το φάει... ΕΚΡΗΞΗ!! Η Κατερίνα, πλήρως δικαιωμένη, αρπάζει το κουτάλι της μαμάς της και, καθώς νιώθει ότι πλησιάζει το τέλος του επεισοδίου, αρχίζει να μπουκώνει την κυρία Σοφία με το ζόρι. Αυτή αντιστέκεται αλλά η Κατερίνα συνεχίζει λέγοντας: "Θα το φααας… Ταβέρνα δεν ήθελες; Τώρα θα το φααας!" [Τίρι τιρί τι τι]

7) Λαχείο: Ήταν το Λαϊκό κι όχι το Εθνικό (αλλά αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί αφού το λαχείο χαθεί και –πανηγυρικά- ξαναβρεθεί).

8) Από τα πιο προβλέψιμα κλισέ όταν ένας ήρωας κάνει πάρτι: όλοι οι καλεσμένοι, χωρίς να έχουν συνεννοηθεί, θα του φέρουν το ίδιο δώρο. Στην πέμπτη καφετιέρα που θα λάβει, ο ήρωας θα πρέπει να εκραγεί, πετώντας έξω τους φίλους του.

9) Κάποιος (έχει συμβεί και με Χαρούλα και με Κατερίνα) καλεί κόσμο στο σπίτι του για επίσκεψη. Ο κόσμος αρχίζει να βλέπει ελληνική ταινία ή ματς και αγνοεί τον οικοδεσπότη. Η αντίδρασή του είναι η αναμενόμενη…

10) «Η καρδιά μου!» Το παθαίνουν η Ξυνή, η κυρία Θάλεια, κι η κυρία Σοφία, όταν ακούν κάτι που δεν τους αρέσει. «Θα πάτε διακοπές χωρίς εμένα; Αχ,αχ, αχ η καρδία μου». Υπάρχει και σε πιο μεγαλόψυχη version: «Πηγαίνετε, παιδιά μου, στην έκθεση επίπλων για τη νέα κρεβατοκάμαρά σας, τι δουλειά έχω εγώ η γριά μαζί σας;… Να, θα καθίσω εδώ πέρα ολομόναχη, που έχω και την καρδιά μου… Πηγαίνετε…».

11) Μετά από άπειρα προβλήματα, η ηρωίδα -ας πιάσουμε την Χαρούλα- κατορθώνει να πάει διακοπές μόνη στην ησυχία της φύσης, σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Μαντεύετε τη συνέχεια: εμφανίζεται ο Φοίβος, για να κατσικωθεί. Ορκίζεται ότι δεν το έχει πει σε κανέναν – αυτό είναι το cue για να μπει η κυρία Ζαχαροπούλου λέγοντας «Ααα Χαρούλα, ωραία είστε εδώ!» Ακολουθεί και το υπόλοιπο καστ της σειράς (ένας-ένας), λέγοντας «Ααα Χαρούλα, ωραία είστε εδώ!»μέχρι που η Χαρούλα, τα μαζεύει, και τους αφήνει σύξυλους ουρλίαζοντας: «Καλύτερα στην πόλη. Καλύ-τε-ρα στην πό-λη!!» [♫♫Τίρι τιρί τι τι♫♫]

Απο http://enteka.blogspot.com/
 
Erynies είπε:
Το Ρετιρέ και οι Μικρομεσαίοι είναι, κατά την γνώμη μου, απο τις πιο βαρετές σειρές που γυρίστηκαν ποτέ. Μάλλον οφείλεται και στις ατέλειωτες επαναλήψεις τους. Σειρά του 90 τώρα, που παιζόταν κάθε μεσημέρι το καλοκαίρι μέχρι και το 2000!!Έλεος δηλ! Δεν σκέφτηκαν να βάλουν ποτέ επανάληψη τους Απαράδεκτους ή το Αχ Ελένη..τί να πείς..
Συμφωνώ μαζί σου γιατί δεν βάζουν επανάληψη τους Απαράδεκτους; Πιστεύω ότι θα το έβλεπαν περισσότεροι :) :)
 
Κατά καιρούς βάζουν σε επανάληψη την ΚΟΡΥΦΑΙΑ σειρά "Της Ελλάδος τα παιδιά". Και αυτό μόνο τα πρωινά Σαββάτου και Κυριακής.
 
AARDVARK, απίστευτο post !

Πολύ γέλασα !!!
 
Mπες μεσα στο 11 εχει και το τι απεγιναν οι πρωταγωνιστες (προς τα κατω).
 
Αθάνατα 90s - Those were the days

Προσκυνω την απολυτη παρουσια της Ελληνικής τηλεορασης και φυσικα μιλαω για την θεα Κατερινα Γιουλακη και το υπερ-καλτ "Ρετιρε" που παιζει το μεγκα σε επαναλυψη εδω και εικοσι σχεδον χρονια καθε καλοκαιρι.

Μιλαμε για την πιο μιζερη και γκρινιαρικη ελληνικη σειρα ever. Εχει δει κανεις το τελευταιο επεισόδειο; Αν ναι πειτε τι γινεται!!
 
Το ρετιρε εχει συζητηθει πολακις και εδω. Ψαξτε και πιθανον να σας λυθουν αποριες....
 
Επίσης 20 δευτερόλεπτα κάθε επεισοδίου η κυρία Σοφία άκουγε κουδούνι ή τηλέφωνο και φώναζε: τώραααααααααα! ΈΕΕΕρχομαι!!!
 
Πάντως άλλη μια σειρά που είναι ίδιο με το ρετιρέ και τους μικρομεσαίους είναι οι μικρές αμαρτίες πάλι του προβλέψιμου Δαλιανίδη που παιζόταν στο STAR το 1999-2000 αν θυμάμαι καλά...Έπαιζαν η Άννα Παναγιωτοπούλου , η Τατιάνα Μπαλανίκα, ο Ντίνος Αυγουστίδης και η Ζωή Ρηγοπούλου
 
Ο Γιαννης Δαλιανιδης νομιζω οτι εκανε ενα περασμα δευτερολεπτων απ τη σειρα "Οι μικρομεσαιοι" ,ειναι ενας απ τους περιπτεραδες που απευθυνεται η Μαρθα Καραγιαννη προκειμενου να αγορασει εισιτηριο για το τρόλεϊ

attachment.php
αυτος δεν ειναι;

dal.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα