foutix
RetroNuts
- Αντιδράσεις
- 1.352
Έβλεπα πρόσφατα τα ποστ του μέλους @Mr.Computer και σκάλιζα τα εξαιρετικά βίντεο του στο κανάλι του. Βλέποντας 3-4 βίντεο και γυρνώντας έπειτα στο φόρουμ, διαπίστωσα οτι ενώ ξέρω κάμποσα πράγματα γύρω από τα ηλεκτρονικά (παντός είδους) του 90, έχω λειψές γνώσεις για εκείνα της δεκαετίας του 80 και ειδικότερα για τους μικροϋπολογιστές και το πως αυτοί κινήθηκαν στην Ελλάδα. Δλδ πότε κυκλοφόρησαν, πόσο κόστιζαν, ποιά μοντέλα ήρθαν, τι απήχηση είχαν κτλ.
Διαπιστώνοντας το κενό γνώσης σε πλατύ κοινό, σκέφτηκα την έναρξη του θέματος με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε έναν χρονολογικό «χάρτη» με ελληνικό χρώμα για την πορεία των μικροϋπολογιστών ανα κατασκευαστή.
Όπως ανέφερα, οι γνώσεις μου είναι ελλιπείς και ανεμένω τη συνεισφορά των μελών για να καρπίσει η προσπάθεια.
Εν αρχή παραθέτω κάποιες πληροφορίες που συνέλεξα από το Wikipedia για τα μηχανήματα της Sinclair περιμένοντας feedback για ελληνικά δεδομένα.
Διαπιστώνοντας το κενό γνώσης σε πλατύ κοινό, σκέφτηκα την έναρξη του θέματος με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε έναν χρονολογικό «χάρτη» με ελληνικό χρώμα για την πορεία των μικροϋπολογιστών ανα κατασκευαστή.
Όπως ανέφερα, οι γνώσεις μου είναι ελλιπείς και ανεμένω τη συνεισφορά των μελών για να καρπίσει η προσπάθεια.
Εν αρχή παραθέτω κάποιες πληροφορίες που συνέλεξα από το Wikipedia για τα μηχανήματα της Sinclair περιμένοντας feedback για ελληνικά δεδομένα.
Τελευταία επεξεργασία: