Μινιατούρες πλαστικά πλοιαράκια...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Nemo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Αντιδράσεις
1.431
Βλεποντας ενα θεμα με πλοια-παιχνιδια ,μου ηρθε φλασια για κατι μικρα πλαστικα πλοιαρακια μονοχρωμα πρασινα ,κιτρινα -πρεπει να τα εβρισκες σε καποια σοκοφρετα -γαριδακι ή κατι τετοιο (εχω χαρακτηριστικα την αναμνηση μιας κιτρινη μινιατουρας αεροπλανοφορου ή ενος αντιτορπιλικου??) Πρεπει να ειχα μαζεψει καμια 50αρια τουλαχιστον- ενα διαστημα- απο δαυτα. Εκει γυρω στο 80(+-) ...

Θυμαται κανεις κατι παραπανω σχετικα ????

Υ.Γ.

Επισης νομιζω οτι τα διαφορετικα πλοιαρακια που μπορουσες να βρεις ηταν γυρω στα 5-6.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν εννοείς αυτά που βρίσκαμε σε παγωτά τύπου "καραμπόλα" στη δεκαετία του '80 έχω αρκετά πραγματάκια (πλοία, αεροπλάνα και όχι μόνο) που σκοπεύω να ανεβάσω κάποια στιγμή...

αυτα τα αεροπλανακια τα εβαζα στο νερο και επεπλεαν τα εδινε σιγουρα το καραμπολα,θα θελα πολυ να τα ξαναβλεπα φιλε lord makro...

Είμαι εδώ για να πραγματοποιώ τις επιθυμίες σας.... :darkglasses:

fetch

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!

Πραγματικά τι αναμνήσεις ήταν αυτές.... :( Ειδικά το μηχανάκι το τραβοπαλούσα για χρόνια, ήταν ιδαν ικό για τη φαντασία μου. Τα καραβάκια τα βούταγα στο νερό κι έπαιζα τον Τιτανικό (χωρίς λαβ στόρι). Αχ τα καλοκαίρια στο χωριό.... :( :(

πω τι μου θυμισες! ειχα το αεροπλανακι και την μοτοσυκλετα νομιζω οτι πρεπει να ειχα και την μπουλντοζα

Lord Marco αν δεν τα έβλεπα, θα είχα ξεχάσει ότι υπήρξαν!! Κι εγώ τα είχα σχεδόν όλα, εκτός από το μηχανάκι και τα αεροπλανάκια. Θυμάμαι που πήγαινα στο μαγαζάκι της γειτονιάς, άνοιγα το ψυγείο και έπερνα ένα-ένα τα κυπελλάκια και τα κουνούσα για να ακούσω τον θόρυβο και να βγάλω συμπέρασμα για το παιχνιδάκι που είχα μέσα! Thanx!!!

Κάτι παρόμοια αεροπλανάκια και καραβάκια δεν υπήρχαν που τα άνοιγες και μέσα γεμισμένα ήταν με κάτι ζαχαρωτό τύπου "υποβρύχιο";

Χαίρομαι που σας άρεσαν.... #)

Εχω κι εγώ πολλές αναμνήσεις από αυτά τα πραγματάκια... εννοείται ότι γέμιζα και τη μπανιέρα νερό και έβαζα μέσα τα βαρκάκια!

Ευτυχώς σπάνια πετούσα πράγματα.... και έχω αρκετά να μοιραστούμε και στη συνέχεια!!

Πω-πω Lord Marco,τι ρετρό εγκεφαλικό ήταν αυτό που έπαθα βραδιάτικα;Τα είχα ξεχάσει εντελώς αν και είχα όλη τη συλλογή.Θυμήθηκα τότε που διαρκώς τα αποσυναρμολογούσα και φανταζόμουν ότι είχαν μικροσκοπικές μηχανούλες μέσα και κινούνταν. Η πώρωση!!!Όντως πρέπει να είχαν κάποια σχέση με τις μικρές βανίλιες που κυκλοφορούσαν σε αντίστοιχα παιχνίδια μινιατούρες.

Lord_Makro είπε:
Σε παραδέχομαι άρχοντα Makro ! :darkglasses:

Γι'αυτά μιλούσα εδώ : https://www.retromaniax.gr/vb/forum/...078#post290078 (post 20)

Δεν τα θυμάμαι όλα αλλά μου είναι πολύ γνώριμα ! :D

Τα μόνα που μου έμειναν είναι αυτά που έχω ανεβάσει στη φωτό (το ελικοπτεράκι και το αεροπλανάκι) !

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, γεια σας γράφτηκα πριν λίγες μέρες και προσπαθώ να έρθω σε επαφή με φίλους και φίλες που τους ενθουσιάζουν οι μινιατούρες. Έχω μια πολύ μεγάλη συλλογή ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Θα ήθελα να βρω ομοϊδεάτες. Αν κάποιος έχει το ίδιο ενδιαφέρον για αυτή τη μορφή εικαστικής τέχνης, ας μου γράψει. Θερμούς χαιρετισμούς.

Ιωάννης Μούχρας.

Την μηχανή την είχα πολλά χρόνια.Μπράβο για τη φωτό!!!

Lord Makro υποκλίνομαι!!! Καλά οι αναμνήσεις είναι πάρα πολλές και πόσες να αντεξει κανείς....Σ'ευχαριστώ για την φωτό. Εγώ έχω κρατήσει μόνο το φορτηγό και την μπουλντόζα!

φανταστικα!!!εχω αρκετα αλλα μου λειπουν [edit]ακομα μερικα.θα βαλω προσεχως για ανταλλαγη αρκετα πραματακια για να ''φτιαχτουμε'' ολοι!!!!!ανεβαστε και αλλες φωτο αν εχει κανεις και κανα καταλογο ας τον ανεβασει

Τα αεροπλανάκια ήταν τα αγαπημένα μου...

Στάλθηκε από το HTC One S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Lord_Makro είπε:
picture.php
Ρε παιδιά, ειλικρινά για κάτι τέτοιες στιγμές γουστάρω το Retromaniax!!!!!! :flower:

Ανατρίχιασα βλέποντας μετά από πολλά πολλά χρόνια τα παιχνιδάκια που μάζευα από τα παγωτά κλπ.

Ειδικά τα αεροπλανάκια τα θυμάμαι πολύ έντονα με το χαρακτηριστικό στρογγυλό τζαμάκι... Πραγματικά απίστευτο πως κάποιοι από εμάς τα έχουν κρατήσει όλα αυτά!!!

Επίσης θυμάμαι παρόμοια πλαστικά αυτοκινητάκια-φόρμουλες στα παγωτά Lucky cup, Froggie κλπ.

Γειά σας,

γνωρίζει κανείς αυτά τα οχήματα μινιατούρες;

Ευχαριστώ.

stratosb είπε:
Γειά σας,γνωρίζει κανείς αυτά τα οχήματα μινιατούρες;

Ευχαριστώ.
Είναι όλα από τα παγωτά Lucky cup!!! Πολύ όμορφα οχήματα μινιατούρες, είναι κι εμένα από τα αγαπημένα μου! Έχω κι εγώ αρκετά πλέον!!!

Πίσω
Μπλουζα