Μιχάλης Γκανάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας thanos75
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

thanos75

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
1.937
Ένας πολύ σημαντικός σύγχρονος ποιητής κ στιχουργός έφυγε σήμερα: ο Μιχάλης Γκανάς! Δεν ξέρω αν τον συμπαθούν κάποιοι ή όχι:rolleyes:, νοιώθω όμως την ανάγκη να τον αποχαιρετήσω με αυτό το υπέροχο τραγούδι που ερμήνευσε η Έλλη Πασπαλα στην ταινία "Φθηνά Τσιγάρα" και του οποίου είχε γράψει τους στίχους

Κρίμα, ελαφρύ το χώμα. Πολύ αξιόλογος ανθρωπος. Εχετε παρει χαμπάρι πόσοι πολλοί άνθρωποι καλλιτέχνες/διάσημοι αξιόλογοι (και μή) έχουν "φύγει" τις τελευταίες εβδομάδες;
Δεν ξέρω αν τον συμπαθούν κάποιοι ή όχι:rolleyes:
Οχι είμαι οκ, τον συμπαθώ :)

Υπέροχοι στίχοι, με βάθος, με ρεαλισμό, με ανθρωπιά, γεμάτοι εικόνες. Δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε τόσο από την Ακαδημία Αθηνών όσο και με το β' κρατικό βραβείο ποίησης. Δεν είναι τυχαίο επίσης που τον προσέγγισαν τόσοι μουσικοί και συνθέτες για να δημιουργήσουν μαζί του και να δώσουν τόσα όμορφα τραγούδια στο κοινό. Ναι, τον συμπαθούσα γι' αυτά που δημιουργούσε γιατί σαν χαρακτήρα δεν τον ήξερα. Όπως λέει συνήθως κι ο Rygar, ελπίζω να ήταν καλός άνθρωπος. Τον αποχαιρετώ μ' ένα κομμάτι που σημάδεψε τη φοιτητική μου ζωή. Καλό του ταξίδι!

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια (Δημήτρης Παπαδημητρίου - Μιχάλης Γκανάς, OST Λόγω Τιμής, 1996)

Υπέροχοι στίχοι, με βάθος, με ρεαλισμό, με ανθρωπιά, γεμάτοι εικόνες. Δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε τόσο από την Ακαδημία Αθηνών όσο και με το β' κρατικό βραβείο ποίησης. Δεν είναι τυχαίο επίσης που τον προσέγγισαν τόσοι μουσικοί και συνθέτες για να δημιουργήσουν μαζί του και να δώσουν τόσα όμορφα τραγούδια στο κοινό. Ναι, τον συμπαθούσα γι' αυτά που δημιουργούσε γιατί σαν χαρακτήρα δεν τον ήξερα. Όπως λέει συνήθως κι ο Rygar, ελπίζω να ήταν καλός άνθρωπος. Τον αποχαιρετώ μ' ένα κομμάτι που σημάδεψε τη φοιτητική μου ζωή. Καλό του ταξίδι!

Γεράσιμος Ανδρεάτος - Χρώμα Δεν Αλλάζουνε Τα Μάτια (Δημήτρης Παπαδημητρίου - Μιχάλης Γκανάς, OST Λόγω Τιμής, 1996)

ηθελα να το γραψω εγω,αλλα ημουν ακομη αγριεμενος
ακομη και μαθηματα νομικης εδεχθην ενω εχω παει μεχρι το τριτος ετος
τελος παντων
το τραγουδι αυτο ειναι συνδεδεμενο με φαση της ζωης μου και κλαιω ασχημα
γενικα μεγαλος ποιητης,γιατι και οι στιχοι του ποιηση ειναι
οι ποιητες ομως δεν πεθαινουν ποτε,παντα ζουνε μεσα στην καρδια μας
μεσα απο τα ποιηματα που ζουν αιωνια

Πίσω
Μπλουζα