Μιχαήλ Στρογκώφ - Michael Strogoff [Ιούλιος Βερν] (Εκδόσεις Αγκυρας)

Kambia είπε:
Eμμμμμ.... Ναι...... Εδώ το έχω.... Στο ράφι..... Προσπαθώ! Τί να κάνω? Δε μου βγαίνει βρε παιδιά. Από το δημοτικό το προσπαθώ!!!! Οκ μου δίνω dead line μέχρι τέλος του μήνα #)
Αφού δεν σου βγαίνει, άστο βρε παιδί μου κι εσύ! Με το ζόρι παντρειά; :p

Τόσα βιβλία υπάρχουν. Κέφι να 'χουμε να σχολιάζουμε :)
 
Paspartoo είπε:
Κριμα γιατι ετσι χανετε μια πλευρα του Βερν στην οποια ηταν επισης κορυφαιος.
Βασικά Retrofan αυτό είναι που θέλω να "δω" διαβάζοντας το.
 
Μπράβο Aardy για αυτόν τον εξαιρετικό θησαυρό! (Θεωρώ τα βιβλία και ειδικά τα κλασσικά θησαυρό μιας και δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με τα νεότερα που είναι τελείως "άχρωμα")

Αυτού του τύπου η επιβλητική ζωγραφισμένη εικονογράφησή των παλιών βιβλίων στο εξώφυλλο είναι φοβερή!

Τι ωραία που ήταν τότε τα βιβλία, ήταν πιο κλασσικά και πιο όμορφα φτιαγμένα να εξιτάρουν τον αναγνώστη απο το εξώφυλλο να το διαβάσει..
 
Kambia είπε:
Βασικά Retrofan αυτό είναι που θέλω να "δω" διαβάζοντας το.
Η μια πλευρά δηλαδή του Βερν είναι η καλά στοχευμένη επιστημονική φαντασία του και η άλλη η περιπετειώδης πλοκή;

Εγώ μόνο τη δεύτερη "έβλεπα" τόσα χρόνια τώρα ;)

Πάντως η άποψή μου ισχύει, αν το γλυκό δεν δέσει από την αρχή, μην το προσπαθείς. Δεν πα να 'ναι το καλύτερο βιβλίο του κόσμου ... Σ' εσένα το κάνει το "κλικ";
 
Τα βιβλία του Βερν μπορεί να είναι "φαντασία" αλλά "επιστημονική" δεν είναι. Παρά την εντύπωση που επικρατεί, είναι γεμάτα με επιστημονικά λάθη, και δεν τα κρίνω με τις τωρινές γνώσεις αλλά με τις γνώσεις της εποχής του Βερν και ακόμη παλιότερα, από το Νεύτωνα ήδη. Ειδικά το "επιστημονικότερό" του, το "Από τη Γη στη Σελήνη" πάει από τη μια κοτσάνα στην άλλη. Το είχα διαβάσει μικρός και το είχα απολαύσει, διότι τότε δεν καταλάβαινα τα λάθη του, αλλά μεγάλος το διάβασα με κόπο. Αντίθετα τα περιπετειώδη του στυλ Μιχαήλ Στρογκώφ διαβάζονται και σε μεγαλύτερη ηλικία :)
 
Εμενα παντως μου αρεσαν και τα μεν και τα δε. Το ωραιο με τα περιπετειωδη ειναι πως ουτε αυτα ειναι εντελως ενταξει, εχουν δεκαδες ανακριβειες για τις αναφερομενες χωρες και ιστορικα λαθη διοτι ο κ. Βερν ποτε του δεν εφυγε απο την Γαλλια! Μαλιστα επαναλαμβανουν διαφορα κλισε πολυ δημοφιλη ακομα και στις μερες μας. Ισως εκει να βρισκεται η γοητεια τους, ο Φιλεας Φογκ ειναι η επιτομη της κλισε εικονας που εχουμε για εναν Αγγλο αριστοκρατη του 19ου αιωνα, ο Μιχαηλ Στρογγωφ επισης ειναι εντελως ᾽᾽τυπικος᾽᾽ Ρωσος κτλ., οι καλες γυναικες ειναι παντα μητρικες ή αδερφικες ή παρθενικες φιγουρες και οι κακες μεγαιρες.

Παντως διαβαζονται ολα ευχαριστα οποταν μαλλον ολα τα αλλα περιτευουν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετά από αυτή τη δήλωση στις 21-03-11

Kambia είπε:
Ξεκίνησα το διάβασμα.... :) Aard εσυ?
Και αυτή στις 07-02-12

Kambia είπε:
Eμμμμμ.... Ναι...... Εδώ το έχω.... Στο ράφι..... Προσπαθώ! Τί να κάνω? Δε μου βγαίνει βρε παιδιά. Από το δημοτικό το προσπαθώ!!!! Οκ μου δίνω dead line μέχρι τέλος του μήνα #)
Ένα έχω να πω. ΤΕΛΕΙΩΣΑ επιτέλους τον Μιχαήλ Στρογκώφ.

Αυτό τον Ογκάρεφ ήθελα να τον πνίξω, μαζί με την Σαγκάρα εννοείται!

Χάρυ κι Αλσίντ δίνουν ρεσιτάλ.

Ι Bow with respect για το πείσμα, τη θέληση, το θάρρος και πάνω από όλα το καθήκον τόσο του Στρογκώφ όσο και της Νάντια.

"Ορκίστηκα να πάω στο Ιρκούτσκ και θα πάω."
 
Σχεδον 2 χρονια μετα - Θεα ! :)

Σειρα εχει τωρα ο Ματιας Σαντορφ ? :p
 
Eγω περιμενω να συνταξιοδοτηθω.
 
herco είπε:
Σχεδον 2 χρονια μετα - Θεα ! :)
Σειρα εχει τωρα ο Ματιας Σαντορφ ? :p
H αλήθεια είναι οτι το έπιασα στα σοβαρά 2 εβδομάδες πριν. Τουλάχιστον είπα οτι θα το διαβάσω και τα κατάφερα. Εξακολουθώ όμως να μην μπορώ να βρω τί είναι αυτό που με έκανε να το παρατήσω τότε! Τεσπα, ωραίο βιβλίο. Όσο για τον Ματίας Σάντορφ θα το προσπεράσω :biglaugh:

Aardvark είπε:
Eγω περιμενω να συνταξιοδοτηθω.
Κάνε μια δήλωση όπως εγώ πριν 2 χρόνια οτι ξεκινάς διάβασμα και όοοοοοοοοοταν συνταξιοδοτηθείς το πιάνεις και διαβάζεις :D
 
Πίσω
Μπλουζα