Μοντέρνοι Ρυθμοί

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.260
Αντιδράσεις
207
Δεν το θυμόμουν καθόλου σαν περιοδικό, αλλά το βρήκα πρόσφατα ένθετο σε κάποια εφημερίδα. ::)

Ήταν το περιοδικό των teenager του '60.

Εξ'ολοκλήρου ασπρόμαυρο (εκτός απ΄το εξώφυλλο), περιλάμβανε όλα τα ξένα μουσικά νέα της με αναφορές τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο ραδιόφωνο.

Από τους βασικούς συνεργάτες ήταν ο Μαστοράκης, ο οποίος στο τεύχος που ανατυπώθηκε και κυκλοφόρησε το Σ/ΚΟ που μας πέρασε, είχε ανακηρυχτεί σε καλύτερο... ντη τζέϊ της χρονιάς... (1965... :p )

Σε κάθε τεύχος, αφιέρωναν (μάλλον στον αναγνώστη που το ζητούσε) στίχους τραγουδιών, κατά κύριο λόγο ξένων, γραμμένους σε άπταιστα... γκρήκλις, γκρήκφρενς :p :p :p κλπ.

Ήταν φαίνεται "μαγκιά" την εποχή εκείνη να μιλάς μισά αγγλικά - μισά ελληνικά (κάτι που διακρίνεται έντονα και στις ελληνικές ταινίες της εποχής) και, έτσι, κάθε κείμενο ήταν διανθισμένο με ξένες λέξεις. Όσο για την ορθογραφία τους, να μην το σχολιάσω... περισπωμένες, δασείες, διπλά γράμματα και τραβηγμένα σύμφωνα χρησιμοποιούνταν κατά κόρον προκειμένου να αποδώσουν καλύτερα ηχητικά την ξένη λέξη.

Αν, πάλι, κάποιος ήθελε να ενημερωθεί σχετικά με την καινούρια ταινία πχ του Prisley έφτανε να διαβάσει το τελευταίο τεύχος... Μόνο που δεν έπρεπε να τελειώσει την ανάγνωση του άρθρου γιατί τότε έχανε κάθε διάθεση να παρακολουθήσει την ταινία στο σινεμά. :p

Σήμερα, αν το διάβαζε κανείς μάλλον θα λυνόταν στο γέλιο αλλά για την εποχή εκείνη δεν ξέρω αν υπήρχε καλύτερο...
 

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.284
Αντιδράσεις
2.208
Ναι το πηρα και εγω πριν απο κανα 2 εβδομαδες ,αλλα το δικο μου δεν ειχε ιχνος Μαστορακη. :(

Ηταν ακριβης ανατυπωση των 60ς.

Βρες και βαλε εξωφυλλο παραυτα.
 
Μπλουζα