Μουσική από παιχνίδια

arc

RetroWannaBe
Joined
30 Ιουλ 2007
Μηνύματα
52
Αντιδράσεις
8
Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια μανία να ηχογραφώ (audacity) μουσική από παιχνίδια (τα αγαπημένα μου σε 6128, Amiga και arcades) και να τα ακούω στο αυτοκίνητο (εννοείται μόνος) και γενικά όποτε θέλω να χαλαρώσω και να θυμηθώ τις παλιές καλές μέρες. Σε αυτό συνηγορεί και η γενική έλλειψη χρόνου για gaming. :animangry:

Μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα πάνω πχ στα νεύρα του μποτιλιαρίσματος είναι απίστευτα καλό. :)

Έτσι δημιούργησα μια αρχική dbase με μουσικούλα και συνεχίζω.

Επίσης ψάχνω στο δίκτυο για κάτι ανάλογο.

Πολύ θα ήθελα να μάθω αν αυτό συμβαίνει και σε άλλους :rolleyes:, που θα μπορούσα να βρώ ανάλογη μουσική και βέβαια αν κανείς ενδιαφέρεται για την δημιουργία μιας ωραίας συλλογής.

Greetings και το σάββατο όλοι στους Whishbone Ash
 
Ακριβώς το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Έχω γράψει αγαπημένες μουσικές από amstrad και amiga και τα άκουγα στο αμάξι. Τώρα δεν τα ακούω γιατί αμάξι γιοκ αλλά που θα πάει.
 
Πονηρέ Rygar :diablotin: Το καλοκαίρι grab και πριν 2 μήνες επεξεργασία. Χαράς το χρόνο. Άστα πονεμένη ιστορία. :icon_cry:

Πάντως όταν ο θεούλης αποφασίσει να με πάρει θα τον παρακαλέσω να πάω σε ένα λιβάδι όλο καμπίνες και κονσόλες (και γυναίκες που γουστάρουν διπλά) και υπό τη μουσική αυτή να τερματίζω παιχνίδια. Σωστός...:biglaugh:
 
arc είπε:
Τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια μανία να ηχογραφώ (audacity) μουσική από παιχνίδια (τα αγαπημένα μου σε 6128, Amiga και arcades) και να τα ακούω στο αυτοκίνητο (εννοείται μόνος) και γενικά όποτε θέλω να χαλαρώσω και να θυμηθώ τις παλιές καλές μέρες. Σε αυτό συνηγορεί και η γενική έλλειψη χρόνου για gaming. :animangry: Μπορώ να πώ ότι το αποτέλεσμα πάνω πχ στα νεύρα του μποτιλιαρίσματος είναι απίστευτα καλό. :)

Έτσι δημιούργησα μια αρχική dbase με μουσικούλα και συνεχίζω.


Alucard είπε:
Τα soundtracks των παιχνιδιών στον Commodore 64 πολλές φορές αποτελούσαν απίστευτα όμορφα ακούσματα και συνόδευαν τέλεια τη ροή και το story των παιχνιδιών. Κάποια από αυτά αποφάσισα πλέον να τα συγκεντρώσω σε CD ώστε να τα ακούω όσο συχνά ήθελα. Πιστέψτε με δεν είναι λίγες οι φορές που τα ακούω στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, με τους περαστικούς και τους οδηγούς να με κοιτάνε παράξενα :)
:)
 
Οταν ημουν 3η γυμνασιου ειχα αρχισει να το κανω.. ξερετε, χαρακτηριστικο μου ηταν οτι δεν ειχα παρεες οποτε δεν ειχε υπαρξει καμια 'κοινωνικη πιεση' για να αρχισω να ασχολουμαι με 'πραγματικη' μουσικη, οποτε η αισθητικη μου επικεντρωθηκε σε ο,τι μου ηταν πιο οικείο... τα video games

Η δουλεια φυσικα γινοταν με απλο... κασετοφωνο, κοντα στα ηχεια της Αμιγκα.. ναι, μονοφωνικο ηταν το αποτελεσμα :)

Η εκπληξη μου ηταν μεγαλη χρονια αργοτερα οταν ανακαλυψα Online κοινοτητες που ασχολουνται με αυτα
 
Το απίστευτο το έχω πετύχει πριν αρκετό καιρό σε κάποιο hub στο DC.

Κατά τύχη τράβηξα λίστα από κάποιο χρήστη και αντί γι'αυτό που έψαχνα έπεσα πάνω σε άπειρα GB από μουσική παιχνιδιών.Και όχι χύμα.

Ο τύπος τα είχε κατηγοριοποιημένα κατά παιχνιδομηχανή,έτος και αλφαβητικά!!!!!Κράτησα το user name του αλλά...δε ξαναφάνηκε στο hub αυτό.
 
ειχα ηχογραφήσει το θέμα από το cannon fodder και το επαιζα μούρη σε κάτι κοριτσακια στο σχολείο ότι το είχα γράψει εγω και το συγκρότημά μου. σιγά μη το ανακάλυπταν. έχω κάποιες μουσικούλες αλλά θέλω μια καλή συλλογή από τα μεγαλύτερα χιτς σε αμίγκα. έχω σε σιντι 3 άλμουμς του huelbeck (turrican) πάντως
 
Χμμ, δεν είμαι ο μόνος εδώ που ψάχνω μουσική και ηχητικά εφέ απο παιχνίδια!

Ξέρω 3 sites που έχουν μουσική ή έχουν αφιερώσει ενα μικρό κομμάτι.

Πρώτο το http://www.vgmusic.com. Έχει μια μεγάλη συλλογή απο midi αρχεία, ανεβασμένα απο τα μέλη του. Εδώ θα βρείτε και αρκετά ενδιαφέροντα remixes.

Δεύτερο το http://www.ocremix.org. Εδώ θα βρείτε αποκλειστικά remixes.

Τρίτο και τελευταίο, το γνωστό στους περισσότερους του forum, digital press (http://www.digitpress.com στην κατηγορία, wav & mp3's έχει αρκετά μουσικά θέματα και ηχητικά εφέ απο γνωστά παιχνίδια.
 
...τα μουσικά παιχνιδοακούσματα είναι απο τις αγαπημένες ρετρο-ασχολίες των μελών του GRM !! (Ο Αlucard είχε δημιουργήσει ένα πολύ καλό μουσικό thread παλιότερα, με μερικά απο τα αγαπημένα του κομμάτια).

Πολλές φορές στο παρελθόν είχα περάσει απο ανάλογα sites (High Voltage SID Collection, UnExotica, κλπ) για να μαζέψω παλιές, καλές μουσικούλες.

Ομοίως με τους miko63 & Rakeesh, σαν πιτσιρίκος έγραφα σε κασσέτα μελωδίες αγαπημένων games, τις οποίες μάλιστα έπαιρνα μαζί στις διακοπές μου !! (ειδικά την κασσέτα που είχε τα θέματα των MASK & ATF την είχα λιώσει :D ).
 
[edit link σε copyrighted υλικο]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kι εγώ ακούω συχνά τη μουσική από παιχνίδια, ειδικά όταν είναι 32/64 bit είναι το καλύτερό μου! Πώς άλλοι βάζουν όπερα για να χαλαρώσουν, κατι τέτοιο. Το μεγαλύτερο κόλλημα το έχω ακόμα με τη μουσική απ' το Beat Ball, την οποία έχω γράψει σε CD. Είναι βέβαια trance μουσική και η εταιρία που το εχει βγάλει παράγει κυρίως μουσική (Ιmphenzia), αλλά ειδικά το Himalaya (ambient mix) είναι άπιαστο! Με είχε συνεπάρει καί η μουσική απ' τα Dogma, Akuji the Demon, Pokemon (όλα τα παιχνίδια εκτός από Χ/Υ και Black/White), The Legend Of Kage, συμπτωματικά βέβαια αυτά είναι από τ' αγαπημένα μου παιχνίδια. :flower: Πόσες φορές τα έχω αφήσει για ώρες ανοιχτά για ν' ακούω τη μουσική...με αποκορύφωμα να έχω βρεί τις νότες απ' το πιάνο στο τρίτο κομματι που παίζει στο Beat Ball (In Search Of Life)! :cool: Επίσης με τρελαίνει (στο γέλιο) η φωνή του Μario οταν χάνει ζωή, τον καημένο τον έβαζα να χάνει επίτηδες!:biglaugh:

 





 
Πίσω
Μπλουζα