Μουσικόραμα

Αποσπασμα απο την μουσικη εκπομπη της ΕΡΤ Μουσικοραμα με τον Γιωργο Γκουτη.


Μεταδοθηκε το 1986
 
Αποσπασπασμα απο την εκπομπη Μουσικοραμα με τον Γιωργο Γκουτη.


Μεταδοθηκε το 1984 στην ΕΡΤ
 
Αποσπασμα απο την μουσικη εκπομπη της ΕΡΤ με τον Γιωργο Γκουτη.


Μεταδοθηκε 29 Οκτωβριου 1982
 
στο σήμα αρχής (με τις φάτσες των τραγουδιστών και συγκροτημάτων) νομίζω παρελαύνουν (όσους μπορώ να ξεχωρίσω έτσι και με πάγωμα οθόνης μερικά πέφτουν πολύ γρήγορα και κάποια άλλα πρόσωπα είναι φιλτραρισμένα με αρνητικό) οι εξής:Bowie, Elvis Costello, Devo, Pete Townshend, Roy Wood (ο τύπος με τα μούσια και το βαμμένο πρόσωπο την περίοδο που ήταν με τους Wizzard), Νeil Young, Beatles, Mink DeVille, Genesis, Gary Numan, Creedence Clearwater Revival, Pretenders, Boy George, Bob Dylan, Hendrix, Bryan Ferry, UB40, Madness, Paul Weller, Cindy Lauper (ή Nina Hagen ; ), Simon And Garfunkel, Elvis Presley, Deborah Harry, Donna Summer (ή Diana Ross ; ), Isaac Hayes και άλλοι που δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιοί είναι .
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίσης νομίζω διέκρινα χθες στο σήμα αρχής τον Shakin' Stevens
 
το Μουσικόραμα μπήκε στην δεκαετία του 90 και αρχές αυτής σταμάτησε (καλοκαίρι 1991 λίγες μέρες αφού πήραμε την πρώτη μας έγχρωμη τηλεόραση) . Ίσως να μην μπόρεσε να συμβιβαστεί με τις αλλαγές στην μουσική βιομηχανία (άνοδος hip hop/rap,europop,grunge κτλ) Έχω την εντύπωση ότι σταμάτησε πολύ απότομα,δεν είμαι σίγουρος αν ο Γκούτης ανήγγειλε την διακοπή της εκπομπής. Θυμάμαι που περιμέναμε ένα Σάββατο απόγευμα τέλος Ιουνίου να δούμε Μουσικόραμα αλλά Μουσικόραμα πουθενά. Ούτε το επόμενο Σάββατο. 'Ετσι καταλάβαμε ότι μάλλον τελείωσε η θρυλική εκπομπή.
 
Υπέροχη μουσική εκπομπή που μας συντρόφευε τα πολύ όμορφα απογεύματα της Παρασκευής της αγαπημένης μας δεκαετίας του '80, που ήταν συνδεδεμένα με το τέλος της σχολικής εβδομάδας και την έναρξη ενός υπέροχου weekend. Και τι δεν θα έδινα να γυρίσω τον χρόνο πίσω να ζήσω ξανά την μουσική πανδαισία όπως μας την παρουσίαζε ο πολύ καλός και πετυχημένος στο είδος του Μαρίνος Γκούτης εκείνες τις ανέμελες Παρασκευές της εφηβείας μας. Τι να πρωτοθυμηθώ από την φανταστική μουσική της δεκαετίας του ΄80, Wham,Toto, Pink Floyd, Scorpions....ατέλειωτος ο κατάλογος της μουσικής πανδαισίας.
Και ο παρουσιαστής τέλειος με φοβερές γνώσεις και ταλέντο στην παρουσίαση χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς όπως οι σημερινοί και καλά παρουσιαστές που έχουν ημερομηνία λήξης όπως και τα αδιάφορα τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Επειγόντως μια μηχανή του χρόνου να ταξιδέψουμε σε εκείνες τις ανέμελες εποχές που όλα είχαν μια μαγεία, μια νοσταλγική ομορφιά που μόνο η σκέψη και η αναπόληση αυτών των στιγμών σε πλημμυρίζει γαλήνη.
 
Πίσω
Μπλουζα