Μου θυμίζεις τη μάνα μου... Μήπως υπάρχει άλλη εξήγηση;

Yanna76

RetroN00b
Joined
1 Ιουλ 2008
Μηνύματα
19
Αντιδράσεις
0
Μου ήρθε μια φλασιά με το γεγονός ότι η Κάντυ μοιάζει με τη μάνα του Άντονυ και αδερφή του Άλμπερτ. Μήπως δεν είναι τυχαίο; Η Κάντυ δεν έχουμε ιδέα από που προήλθε. Η Κάντυ μοιάζει με τη μάνα του Άντονυ και είναι ορφανή και την βρήκαν σε ορφανοτροφείο κοντά στους Άρντλευ. Σίγουρα δεν παίζει να είχε κάνει καμιά ατιμία εκεί η Ροζαλία πώς τη λένε με τον Ζωρζ ή με κανέναν άλλο και μετά αυτή η κάποιος άλλος να έδωσε το μωρό στο ορφανοτροφείο; Μάλλον δεν παίζει γιατί η Ρόζμαρι ήταν παντρεμένη οπότε αν έκανε κοριτσάκι δεν θα το έδινε αλλού. Αλλά μήπως ο πατήρ Μπράουν έλειπε κανένα χρόνο και δεν μπορούσε να το εξηγήσει η δύσμοιρη; Πολλά μεξικάνικα έχω δει μου φαίνεται και έκαψα φλάντζες... Μετά το faux incest της σχέσης Κάντυ και Άλμπερτ δεν θα άντεχα και κανονική. Πάντως εμένα αν μου έλεγε κάποιος οτι του θυμίζω τη μάνα του θα με χάλαγε απίστευτα.
 
Έμοιαζαν... στο ξανθό μαλλί και το μεγάλο μάτι.

Κατά τ΄ άλλα η Ροζ ήταν γαλανομάτα και η Κάντυ πρασινομάτα.

Να μην αναφέρω το τρία μέτρα γυναίκα... Ο Τζωρτζ δε μου φαίνεται για πρασινομάτης και κοντός... οπότε μάλλον δεν παίχτηκε κάτι.

Πιό πολύ θα μου έκανε να ήταν ο Άντονυ παιδί του Τζωρτζ αλλά μετά διαβάζοντας το μανγκα και το θάνατο του Στήαρ είδα πόσο στοργικός ήταν ο κος Μπράουν με την Κάντυ και δε μου πήγαινε η καρδιά να τον κακολογώ.

Για να μην γράψω πως σύμφωνα με το μάνγκα πάντα, η Ροζ αρρώστησε αμέσως μόλις γέννησε τον Άντονυ οπότε μιά ενδεχόμενη νέα γέννα θα την είχε στείλει νωρίτερα... Επομένως δε θα κόλλαγαν και οι αναμνήσεις του Άντονυ με τον κήπο με τα τριαντάφυλλα, αφού θα είχε ορφανέψει πολύ μωρό...
 
Yanna76 είπε:
... Πάντως εμένα αν μου έλεγε κάποιος οτι του θυμίζω τη μάνα του θα με χάλαγε απίστευτα.

Εμένα πάλι, :D αν μου έλεγαν πως μοιάζω σε μιά πανέμορφη γυναίκα που όλη η περιοχή γύρω από τη Μίσιγκαν ήταν ερωτευμένη μαζί της... μάλλον θα κολακευόμουν :gdance: :gdance: :gdance:
 
H καταγωγή της Καντυ, με απασχόλησε και μένα πολύ, καθώς ειχα μεγαλη περιέργεια να δω ποια ηταν τελικά η οικογένεια της.

Ειχα την αισθηση μικρη, πως στο τέλος θα φανερωνόταν οι γονείς της (πραγμα που δεν εγινε), και ειχα μαθει να προσέχω απο τότε, για να εντοπίζω την παραμικρή λεπτομέρεια γι'αυτο.

Στην αρχη, πιστεψα (όπως πολλοι άλλωστε) πως η καντυ, ηταν καποια νοθα κορη των Άντλευ, και πιθανον κορη της Ροζμαρι. Δεν το ταιριαξα ομως, και οι αντιρρησεις μου, ηταν οι ιδιες με της Χουανίτας.

Δευτερη σκεψη, ηταν πως μπορει να ηταν κορη, μιας αλλης πλουσιας οικογένειας, των Μπράιτον πχ, που στο ανιμε δεν ειχα πολυκαταλαβει, πως "χαθηκε" η κορη τους.

Μεχρι που ξεφυλλισα προσεχτικά το μαγκνα και ειδα επισης και πολυ προσεχτικα το ανιμε.

Όπως ξερουμε ολοι, η Αννυ βρεθηκε μαζι με την καντυ (στο ανιμε). Η Αννυ βρεθηκε σε ενα απλό καλαθακι (φτωχικο μου φανηκε) και το σημειωμα εδειχνε πως υπηρχε οικογενεια (μανα τουλαχιστον) που δεν μπορουσε οικονομικα να την αναθρεψει. Στην καντυ όμως δεν βρεθηκε σημειωμα, ουτε καν το όνομα της, δεν εκαναν τον κοπο να γραψουν αυτοι που την αφησαν. Ασε.... το που, την αφησαν! Στην ριζα του δεντρου μακρια απο το σπιτι. Ουτε κοντα δεν τολμησαν να πλησιασουν. Το καλαθακι της, ηταν ιδιο με της Άννυς. Τιποτα δεν αποδεικνυε σε αυτο, πως προερχοταν απο πλουσια οικογενεια, ουτε τα ρουχα, ουτε η κουκλα που ειχε το ονομα "Καντυ", τιποτα απολυτως.

Στο μαγκνα παλι, η καντυ βρισκεται με ενα σημειωμα (της μανας προφανώς) που τους λεει να προσεξουν το μωρό της, και πως το ονομα της, ειναι "Καντυ", και.. τιποτα παραπανω. Και παλι το καλαθακι, απλό ηταν, το ιδιο και τα ρουχα της.

Επομένως, τιποτα δεν αποδεικνυει εστω και στο ελαχιστο, ποια ειναι η καταγωγη της.

Βγαινει ομως το συμπερασμα, πως πιθανον να ηταν ενα νοθο παιδι (αλλιως πιθανον και να προσπαθουσαν να δικαιολογησουν οι γονεις πως λογω φτωχειας αναγκαστηκαν να την αφησουν), όπως εκαναν και στην περίπτωση της Άννυς. Δεν ξερω... τουλαχιστον εμενα, αυτη την αισθηση μου δινει...

Αναρωτιεμαι ομως.. εκεινοι που την αφησαν, δεν αναρωτηθηκαν ουτε για μια στιγμη, τι απεγινε το παιδι τους. Δεν την ειδαν ούτε απο μακριά, ουτε στα πρώτα της χρόνια?
 
Λορένα, όλα τα παραπάνω με είχαν προβληματίσει και εμένα...

Κάποια στιγμή είχα διαβάσει πως η όλη ιστορία της Κάντυ ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα απωθημένο της Μιζούκι που ορφάνεψε από πατέρα στα 12 (όταν ουσιαστικά ξεκινά η ιστορία της Κάντυ) και μιά οικογένεια που είχε βοηθήσει τη δική της είχε ένα αγόρι γύρω στα 7-8 χρόνια μεγαλύτερό της με τον οποίο μάλλον ήταν ερωτευμένη. (Άρντλεϋ - Άλμπερτ).

Θα προσπαθήσω να βρω που ακριβώς τα διάβασα αυτά και θα τα ποστάρω... (σε κάποια σημεία μπορεί και να με γελάει η.... εμμμ ναι.... μνήμη μου... ).

Μάλλον η Μιζούκι δεν ενδιαφερόταν για το παρελθόν της Κάντυ, αφού ενδεχόμενη αποκάλυψη της ταυτότητας της Κάντυ να χαλούσε λίγο το παραμύθι... Ενώ έτσι, η "ζωή" της, η "πορεία" της και οι "επιλογές" της έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα αφού δεν υπάρχουν πίσω γονείς για να τη στηρίξουν, να την ενθαρρύνουν, να τη συμβουλέψουν ή ακόμα και να την αποθαρρύνουν και να της επιβάλουν τη γνώμη τους. Οι αποφάσεις της για το μέλλον της στηρίζονται μόνο στις δικές της εμπειρίες και οι "μαμάδες" της απλά της παρέχουν την (υπο)στήριξη που χρειάζεται...
 
αυτο... που λες, το εμαθα πολύυυυυ αργοτερα, και λυθηκαν οι αποριες μου.

Πραγματι η Μιζουκι, δεν ενδιαφερθηκε για το παρελθον της καντυ.

Οταν εγραφα σε αυτο το θεμα, αναφερόμουν για τα όλα αυτά τα χρονια που προηγήθηκαν, που προσπαθούσα να δωσω καποια εξηγηση, και να κανω καποια ανακάλυψη στο θεμα της καταγωγης της.

Η Μιζουκι τελικά το προσεξε και αυτο ως την τελευταια του λεπτομερεια... Με τον τροπο που εμφανζει την εγκαταλειψη της καντυ, δεν σου αφηνει και πολλά περιθώρια να μαντεψεις.

Προφανως εμεις, παρασυρθηκαμε, απο παρομοια παιδικά, που εμφάνιζαν στο τέλος την πρωταγωνιστρια, κορη μιας πλουσιας οικογένειας και ...τελειωναν με αυτο τα βασανα της.

Η περιπτωση της καντυ, ηταν μοναδικη, και ισως σε αυτό οφείλεται και η μεγάλη της επιτυχια (σε ολα αυτά που την κανουν ιδιαιτερη, λεω..)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα