Μου χαλασε ο SSD. Τι κάνω τώρα?

Imgema

Alien RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.707
Έμπλεξα άσχημα μου φαίνεται.

Καταρχάς ο SSD (Teamgroup CX2 2TB) είναι στην εγγύηση και τον αγόρασα πριν από 1.5 χρόνο στα 90 ευρώ.

Τώρα κοστίζει 260. Οπότε έτσι και μου επιστρέψουν τα χρήματα αντί για αντικατάσταση, πάλι μένω χωρίς SSD.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι τον είχα παρει μέσω Skroutz και το κατάστημα που είχε γίνει η αγορά λέει ότι δεν υπάρχει πλέον. Οπότε δεν μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο κλπ, θα πρέπει ότι κανω να το κάνω με φόρμες online.

Να το κάνω RMA κατευθείαν στην Temgroup με επιπλέον κόστος περίπου 20 ευρώ για να τους στείλω το πακέτο? Η να το κάνω μέσω Skroutz που με το box θα είναι λιγότερα χρήματα αλλά δεν ξέρω ποιο από τα δύο έχει περισσότερες πιθανότητες για αντικατάσταση.

Εσείς τι θα κάνατε?

Μάλλον ήταν και η τελευταία φορά που κάνω αγορά online. Από εδώ και στο εξής κατάστημα δια ζώσεις και στο χέρι για πιο άμεση εξυπηρέτηση σε αυτά τα πράγματα. Δεν αξίζει το κόστος και το άγχος.

Προσωπικα οποτε ειχα προβλημα με κατι που ειχα αγορασει απο skroutz εδωσαν λυση αμεσα και χωρις να ταλαιπωρηθω. Ακομα και με μεταχειρισμενα πραγματα που ειχα παρει απο το skoop και βγηκαν στραβα (κανα δυο δισκοι που ειχαν bad blocks κλπ) εστειλαν κουριερ να παραλαβει το χαλασμενο (σε μια περιπτωση με κατι μπλουζες που δεν μου εκαναν. μου ειπαν να τις κρατησω κιολας!) και μου επεστρεψαν τα λεφτα. Και ολα αυτα με μερικα click στο site.

Παντως στην περιπτωση σου, το να σου επιστρεψουν τα λεφτα δεν σε βοηθαει γιατι πλεον με 90€ ουτε την συσκευασια απο δισκο δεν αγοραζεις. Θα ελεγα, αν υπαρχει η επιλογη, να το ρισκαρεις με τον κατασκευαστη.

Επιπλεον σαν τεχνικος Η/Υ να σου πω να αποφευγεις teamgroup. Τουλαχιστον οι ssd ειναι απαραδεκτοι. Εμενα μου κανει εντυπωση που σου κρατησε και τοσο καιρο.

Επιπλεον σαν τεχνικος Η/Υ να σου πω να αποφευγεις teamgroup. Τουλαχιστον οι ssd ειναι απαραδεκτοι. Εμενα μου κανει εντυπωση που σου κρατησε και τοσο καιρο.
Όταν έκανα έρευνα αγοράς όταν τους πήρα διάβαζα καλά λόγια και reviews.

Πάντα τυχαίνει όταν κάτι μου χαλάσει θα βρεθεί κάποιος να μου πει ότι ήταν λάθος η επιλογή :confused:

Οπότε να περιμένω να μου χαλάσουν και οι άλλοι σε λίγους μήνες, σωστά? Στο παρελθόν πάντως και κάτι μικρότεροι SSDs από άλλες εταιρίες (που βάζαμε στα arcades) έχουν χαλάσει μερικοί.

Μου φαίνεται θα πάω πίσω στους HDD.

Anyway, μαλλον θα κάνω RMA στην Teamgroup. οπότε και επιπλέον λεφτά χαμένα ετσι και δεν μου κανουν αντικατάσταση.

Τελευταία επεξεργασία:
Όταν έκανα έρευνα αγοράς όταν τους πήρα διάβαζα καλά λόγια και reviews.
Reviews στο internet! Δυστυχως εχουν καταντησει εντελως αναξιοπιστα.
Πάντα τυχαίνει όταν κάτι μου χαλάσει θα βρεθεί κάποιος να μου πει ότι ήταν λάθος η επιλογή :confused:
Δεν εχεις αδικο, παντως εκει που εργαζομαι εχουμε πουλησει λιγες χιλιαδες kingston (που δεν ειναι και η καλυτερη ποιοτητα) και εχουμε χοντρικα 50 χαλασμενους και εχουμε δωσει και 50 teamgroup και εχουμε 50 χαλασμενους. Εχουμε δωσει επισης μερικες εκατονταδες samsung και εχω δει 1-2 χαλασμενους. Ποτε δεν εχω δει intel δισκο χαλασμενο, αλλα μου ειχε χαλασει ενας δικος μου που ηταν πανω απο 10 χρονια σε λειτουργια. Τωρα απο αλλες γνωστες μαρκες wd, gigabyte κλπ εχουμε δωσει μικροτερες ποσοτητες αλλα εχουμε και πολυ λογικες ποσοτητες βλαβης.
Anyway, μαλλον θα κάνω RMA στην Teamgroup. οπότε και επιπλέον λεφτά χαμένα ετσι και δεν μου κανουν αντικατάσταση.
Καλη τυχη! Να μας ενημερωσεις οταν καταληξεις καπου.

εχουμε δωσει και 50 teamgroup και εχουμε 50 χαλασμενους.
Tωρα είναι σαν να μου έβαλες φωτιά. Έχω άλλους δύο ίδιους. Οπότε αναμένω την ίδια ταλαιπωρία και με αυτούς.

Anyway, τον έστειλα δέμα στην Teamgroup. Ελπίζω να τον επισκευάσουν έστω αν δεν στείλουν καινούριο (λογικά ο controller χάλασε). Γιατί και με τους άλλους δύο το ίδιο ακριβώς θα γίνει οπότε αν απλά μου στείλουν πίσω τα χρήματα για κάθε SSD απλά δεν θα έχω PC μετά.

Ότι χειρότερο να σου τύχει αυτή την εποχή που οι ssd της προκοπής θα πρέπει πωλούνται μόνο από τα κοσμηματοπωλεία με τέτοιες τιμές που έχουν.

Αυτή την μάρκα teamgroup σήμερα την έμαθα. Δεν είχα ξαναδιαβάσει κάτι για αυτή την εταιρεία.

Ευτυχώς επέστρεψα στο σύγχρονο gaming το 2022 που οι τιμές δεν είχαν καμία σχέση με τις σημερινές το ίδιο και το 2023 με τους νέους ssd που πήρα.

Σήμερα κάτι ανάλογο θα ήταν απαγορευτικό τουλάχιστον για μένα λόγο των τριπλάσιων έως και τετραπλάσιων τιμών.

Το καινούργιο έτοιμο pc των 400€ που είχα παρει το 2022 για gaming είχε μέσα τον αξιόπιστο Kingston A2000 mvme 1tb που μέχρι στιγμής ειναι σε άριστη κατάσταση μετά από 4 χρόνια συνεχόμενου gaming.

Tότε αυτός ο mvme στο 1tb είχε κάπου στα 50€ αν θυμάμαι καλά και μετά με τις αυξήσεις έφτασε μέχρι και τα 404,97€ Τόσο έχει τώρα στο best price που είδα.

Ακριβώς τότε είχα πάρει και έναν Toshiba hdd 1tb sata 6.0 πολύ φθηνά κάπου στα 33€ για να αυξήσω την χωριτικοτητα του υπολογιστή και μέχρι στιγμής και αυτός επίσης σε άριστη κατάσταση και τα παιχνίδια που έχω παίζουν όλα στην πένα και φορτώνουν και γρήγορα όσα καινούργια έχω στην εκκίνηση.

Μετά μέχρι και σε αυτόν τον hdd εβλεπα διπλάσιες και τριπλάσιες τιμες στις αναζητήσεις.

Οι τελευταίες αγορές με πάρα πολύ φθηνούς ssd ήταν οι 2 crusial mx500 1 tb SATA ΙΙΙ και αυτές ήταν από τις καλές εκδόσεις με την dram cache κλπ ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οι bx crusial ήταν πιο φθηνοί και δεν έφταναν τους mx που πήρα.

Για τον συγκεκριμένο ποιοτικο ssd είχα δώσει 55€ όταν τον είχα αγοράσει και κάτι αντίστοιχο με αυτούς τους ssd στο 1tb είναι ο Samsung evo 870 που κοστίζει 315 € απ' ότι είδα.

O crusial που πήρα σταμάτησε να κατασκευάζεται αλλά οι τιμές είχαν ξεφύγει μετά την διακοπή με τρελή ανοδική πορεία φτάνοντας μέχρι τα 1410€ στο skroutz.

Ευτυχώς είχα πάρει δύο και είναι σε άψογη κατάσταση και αυτοί μέχρι στιγμής.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα