"Μούσια", μούφες και δράκοι της παιδικής ηλικίας

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.885
Φανταζομαι ολοι μας εχουμε φαει δουλεμα απο φιλους, συμμαθητες ή ξαδελφια (συνηθως μεγαλυτερα) που μας διηγουνταν καποιο κατορθωμα ή καποια ενδιαφερουσα εντυπωσιακη ιστορια, αλλα κι εμεις οι ιδιοι εχουμε πει, για να εντυπωσιασουμε καποιον, να τον τρομαξουμε, ή απλα για πλακα.

Προσωπικα ημουν πολυ ευκολοπιστος, κυριως επειδη εκανα παρεα με μεγαλυτερα ατομα και ημουν καταλληλο "θυμα". αλλα κι εμενα μου αρεσε να παραξενευω τους αλλους με μερικα παραμυθια που και που. Μεγαλωνοντας ομως, οταν θυμομουν και σκεφτομουν καποια πραγματα που ακουσα και μου ελεγαν, η απλη λογικη μου εδειχνε την αληθεια ;)

Το μεγαλυτερο παραμυθι το ειχα φαει απο τα ξαδελφια μου. Ο ενας ελεγε οτι καταγεται απο την Καπελουπολη, η αλλη για καιρο ελεγε οτι ειναι σε μια ομαδα μυστικων ντετεκτιβ και την παρακαλουσα να με παρει μαζι της και να με κανει μελος. Μαλιστα δεν ξερω που τα ειχε βρει, μου ειχε δειξει μια καπαρντινα και ενα καπελο ρεπουμπλικα απο αυτα που φορανε οι ντετεκτιβς στα film noir.

Η ιδια ξαδελφη για καιρο μου καλλιεργουσε το παραμυθι οτι ο ανθρωπος εχει 7 (?!?) στρωματα δερματος, και ειναι καλο να αφαιρουμε το εξωτερικο για να καθαριζει το προσωπο. Μου ειχε κανει 'επιδειξη' αφαιρωντας ενα στρωμα μασκας-κρεμας που ειχε βαλει πιο πριν, λεγοντας μου οτι ειναι το δερμα της. Φυσικα εγω ειχα φριξει και επαιρνα δρομο φωναζοντας ενω εκεινη με κυνηγουσε να μου δειξει το καθαρο της προσωπο.

Οταν ειχα παει στο σπιτι ενος φιλου μου, μου εδειχνε ενα προγραμματακι στον υπολογιστη, το οποιο ελεγε οτι προγραμματισε ο ιδιος. Πιθανοτατα να ειχε πληκτρολογησει τον κωδικα ομως :P

Τα περισσοτερα παραμυθια φυσικα τα ετρωγα απο τον κολητο μου που τα ειχε κανει χομπυ. Απο το οτι ειχε αγορασει υπολογιστη μεχρι το οτι ηταν μελος μιας οργανωσης μυστικων πρακτορων μεχρι το οτι ενας συμμαθητης μας ηταν ρομποτ. Και δυστυχώς το χομπυ κραταει ακομα μπορω να πω, γιατι αν τον πιστεψω, πρεπει να εχει παει με το μισο γυναικειο πληθυσμο του λεκανοπεδιου Αττικης :)

Βεβαια κι εμενα μου αρεσε να δουλευω που και που. Σε ενα φιλο μου ελεγα για ενα ανυπαρκτο παιδικο σε βιντεοκασετα και του διηγιομουν φασεις (τις οποιες ειχα δει σε κομικς και αλλες ταινιες), και καθε τοσο τον ρωτουσα αν το ειχε βρει :Ρ Σε μια ξαδελφουλα μου ελεγα οταν ειχα σπασει το χερι μου, οτι ετρεχαν αιματα και το κολλησα με κολλα, ενω σε ενα αλλο παιδι του ελεγα οτι ημουν τυφλος αν μου εβγαζε τα γυαλια :Ρ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πωπω τι μου θυμισες...Ενας γειιτονας που εμενε ακριβως διπλα μας(ακομα μενει) μου ελεγε για το θειο του που ηταν απο.την Αμερικη οτι ηταν νιτζα...Μαλιστα μου εκανε και κατι ακροβατικα και ελεγε οτι του τα ειχε μαθει ο θειος του ..Ενας αλλος νου ελεγε οτι τον ειχαν παρει στον Ολυμπιακο και εκανε ζεσταμα μπροστα στην 7 αλλα πριν τον βαλει μεσα ο προπονητης ο δισιτητης σφυριξε τη ληξη..Ε ρε γλεντια λεμε!!!

Στο δημοτικο συζητουσαμε για βιντεοταινιες θριλερ (ημουν φανατικος απο τοτε). Καποιος μου προτεινε μια ταινια που δεν την ηξερα, το 9 1/2 βδομαδες (!) . Μου εκανε και περιληψη το σεναριο μαλιστα και το βρηκα αρκετα ενδιαφερον ωστε να παω να το νοικιασω. Φυσικα εκανε πλακα. Δεν θυμαμαι τι σεναριο μου ειχε διηγηθει αλλα καμια σχεση δεν ειχε βεβαια με την κλασικη ταινια της Kim basinger και του Mickey Rourke.

Πηρα την ταινια λοιπον και ξεκινησα να τη βλεπω. Πανω στο 10λεπτο αρχισα να παραξενευομαι γιατι δεν φαινοταν να ειναι αυτο που περιμενα. Σχεδον στα 30 λεπτα βαρεθηκα και το εκλεισα απογοητευμενος.

Ακομα απορω πως η υπαλληλος στο βιντεο κλαμπ δεν ειχε κανενα προβλημα που ενας μπομπιρας ζητησε να νοικιασει τη συγκεκριμενη ταινια.

Ενα απογευμα καθομασταν σε κατι σκαλακια,στην γειτονια, με εναν καλο μου φιλο... Πρεπει να ημουν στην 4η δημοτικου και εκεινος 5η...

Απεναντι μας ηταν μια κολωνα της ΔΕΗ και τρεμοσβηνε. Τοτε, γυριζει και μου λεει:" Το ειδες αυτο; Ειναι σημα απο τους Θαντερκατς! Φευγω! "... :)

Eδω που μενω εχουμε εναν απομονωμενο δρομο αρκετα μακρυ που αριστερα και δεξια εχει λευκες.Ημουνα στο δημοτικο και γω και παιζαμε εκει κοντα με εναν φιλο μου ενα χρονο μεγαλητερο.Ειχε αρχισει να νυχτωνει και ενα αερακι κουνουσε τα κλαδια απο της λευκες και με λεει ο φιλος μου παμε γρηγορα στα σπιτια μας γιατι αν νυχτωσει κιαλλο εδω εμφανιζεται ο φρεντυ κρουγκερ απο τον εφιαλτη στο δρομο με της λευκες και αν μας δει θα μπει στα ονειρα μας και θα μας σκοτωσει.Μιλαμε σε δευτερολεπτα εκανα την διαδρομη για το σπιτι.Απο τοτε εχω τρελα με θριλερ θετικα με εκατσε αυτο το σκηνικο τελικα :D

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή η γειτονιά μου ήταν κοντά σε χωράφια με μεγάλους θάμνους και πέτρες, πολλές φορές μας έλεγαν ότι σε κάποιους θάμνους είχε φίδια και άλλα πλάσματα ώστε να μην μπαίνουμε και σκίζουμε τα ρούχα μας. Ακόμη και για σπηλιά με περίεργους ήχους μας είχαν φοβίσει.

Κοντά στο σπίτι της θείας μου υπήρχε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή και η ξαδέλφη μου έλεγε ότι είναι στοιχειωμένη γιατί εκεί μέσα γίνονταν σατανιστικές τελετές. Όχι μόνο δεν τολμούσα να πλησιάσω, αλλά φοβόμουν και να κοιμηθώ το βράδυ.

Ένας συμμαθητής μου στο Δημοτικό ( μεγάλος παραμυθάς ), μας έλεγε ότι έπαιρνε μέρος σε οπαδικά επεισόδια ( άναβε πυρσούς, ανέβαινε στα κάγκελα κλπ). Το θέμα είναι ότι πηγαίναμε τρίτη τάξη! Ενώ ένας άλλος μας παραμύθιαζε, πως είχε χάσει το μάτι του και ότι του είχαν βάλει γυάλινο...

Θυμάμαι στο δημοτικό κάπου στα ΄84 ένα παιδί στο σχολείο έλεγε ότι ήταν ο γιος του Βασίλη Χατζηπαναγή...

Θα θεωρήσω μούφα και το γεγονός ότι ο πατέρας μου συνεχώς έλεγε ότι όταν στα 13 του έμεινε μόνος του, αφού έφυγε από το χωριό του για να πάει στο γυμνάσιο, μαγείρευε και γενικά έκανε το νοικοκυριό μόνος του. Δεν τον έχω δει ποτέ να κάνει μια από τις δουλειές του σπιτιού (σκούπισμα,σφουγγάρισμα) ούτε από μαγειρική τίποτα. Τυχαίο;

Moυφα στο δημοτικο ειχα ενα παλιο ρολοϊ ψηφιακο που αφου ειχε χαλασει το ειχα ανοιξει και ειχα γυρισει την εσωτερικη πλακετα αναποδα και φαινοταν το τσιπακι,το τζαμι απο πανω ειχε μπει κανονικα,ε ελεγα σε ολους οτι το καινουργιο μου ρολοϊ ειναι και χαρτης και δειχνοντας τις καλωδιωσεις και τα τσιπακια ελεγα εδω ειναι ο δρομος μου και εδω ειναι το σπιτι μου.

Ποσα χρονια μπροστα ηταν ο μικρος Ααρντυ με το GPS Smartwatch του;;

Ότι το 2000 αντί αυτοκίνητα θα είχαμε όλοι Ι.Χ. διαστημόπλοια, και θα κάναμε βόλτες πάνω από τους δρόμους πετώντας...

ΦΖΠ1 είπε:
Ότι το 2000 αντί αυτοκίνητα θα είχαμε όλοι Ι.Χ. διαστημόπλοια, και θα κάναμε βόλτες πάνω από τους δρόμους πετώντας...
Σαν τους Jetsons ένα πράγμα!!

Για χρόνια πίστευα πως η θεία μου (μετά από εξομολόγηση της ξαδέλφης μου), πριν τον θείο μου ήταν παντρεμένη με τον Πασχάλη ( ναι,ναι με το στιγμιαίο λάθος). Στο δε σπίτι τους , το οποίο ήταν ψηλά και έβλεπε όλη την πόλη, φαινόταν το φώς μιας κεραίας. Εεε εμένα μου είχε καρφωθεί οτι ήταν το μάτι της μάγισσας που με κοιτάζει!!! Ποιας μάγισσας? Αυτής του λουνα παρκ της Θεσσαλονίκης! Γενικά όπως καταλάβατε , σαν μικρότερη τα μεγαλύτερα ξαδέλφια μου με κορόιδευαν ασύστολα!

Μικρός πίστευα ότι το αυτοκίνητο του θείου μου, έχει τις ικανότητες του ΚΙΤ και πως υπακούει σε εντολές... :o

Για μια φάση είχα μια συλλογή από "διπλά" αυτοκόλλητα σχετικά με το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτά τα αυτοκόλλητα έρχονταν και τα έπαιρνε ένας φίλος μου. Αυτό γίνονταν για μερικές εβδομάδες. Κάποια στιγμή αποφασίζω πως ο τζάμπας πέθανε, και πως πρέπει να τα πάρω πίσω. Την επόμενη φορά που ήρθε να μου ζητήσει του λέω πως μου πήραν το άλμπουμ και το πέταξαν. Επίσης του ζήτησα να μου δώσει πίσω ότι του έδωσα για να φτιάξω πάλι την συλλογή μου. Με βαριά καρδιά πάει και μου τα φέρνει. Στον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του, τον άκουγα να κλαίει :P

Ένας συμμαθητής μου είπε πως όταν έχασε στο Ghostbusters στον Amstrad, ένα φαντασματάκι βγήκε και έγραψε: "Gogos Papas kaputt!" Φυσικά, αφού έπαιξα κι ο ίδιος το παιχνίδι στον Commodore 64 του κολλητού μου, διαπίστωσα ότι δεν είχε κάτι τέτοιο!

Στο μέρος όπου περνω τις καλοκαιρινές μου διακοπές, ένα κοριτσάκι (...τότε!) είχε την ιδέα να με κεράσει ''παγωμένη καραμέλα''! Ημουν νήπιο ή λίγο μεγαλυτερη, δεν κατάλαβα τι εννοούσε...Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η παγωμένη καραμέλα ήταν ουσιαστικά ένα παγάκι από την κατάψυξη (πώς της ήρθε ''παγωμένη καραμέλα'';;;; ;) αφού το είχα βάλει στο στόμα μου, ένιωσα αμήχανα...μου εξασφάλισε, αν θυμάμαι καλά και πονόλαιμο!

Πίσω
Μπλουζα