Εγώ , αν εννοείς το TV modulator για cpc6128 να δείχνει στην τηλεόραση. Θυμάμαι οτι μετά από κανά 20λεπτο ζεστενόταν πολύ και τράβαγε τόσο ρεύμα που δεν άφινε το Drive του cpc να διαβάσει σωστά τις δισκέτες. Φυσικά το έδωσα....
Ναι από πράσινο σε εγχρωμο ήταν αλλαγή που κάθε Amstradόβιος χαιρόταν ιδιαίτερα. Εγώ ξεκίνησα από πράσινο monitor, το έδωσα και πήρα το εγχρωμο και μετά ήθελα να τα βλέπω και τεράστια.... Τεράστιο το λάθος μου...
Εχω την εντύπωση πως ήταν προβληματικά γενικώς γιατί θυμάμαι οτι το άλλαξα μια φορά... Μετά το έδωσα φθινά λέγοντας οτι πρέπει να κρυώνει για να παίζουν οι δισκέτες... μουχαχαχα...
Δεν είχε άμεσα σχέση... Έμμεσα όμως είχε. Γιατί αυτό; Πολύ απλά ο Amstrad cpc6128 αυτός με τις δισκέττες είχε την τροφοδοσία του από το Monitor. Οταν έβαζες modulator το ρεύμα ερχόταν από αυτό στον cpc. Έτσι όταν ζεστενόταν δεν έδεινε αρκετό ρεύμα για να λειτουργεί σωστά το μηχανικό drive του cpc. Γύριζε μεν, δεν διάβαζε τις δισκέττες δε...
Εχω βεβαίως καλώδιο scart εδω και πολλά πολλά χρόνια, αλλά χρησιμοποιούσα τροφοδοσία από το πράσινο μόνιτορ..
Όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα (παλιό) τροφοδοτικό pc για μεγαλύτερη ευκολία.. Γι' αυτό έκανα και το post..
Με την ευκαιρία, να προτείνω σε όσους δεν το ξέρουν, το πράγματι εξαιρετικό (γαλλικό) site Amstrad Today, όπου θα βρείτε ό,τι ψάχνετε για addons και cables κλπ..