Μπένι και Σούστερ

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Τη θυμάστε αυτήν την κωμική σειρά που παιζόταν στις αρχές των 80ς ??? Εμένα ... κάαατι μού έχει μείνει από αυτήν, αν και δεν μπορώ να προσδιορίσω αν μάς ερχόταν από Αμερική ή από Αγγλία ....

Τη σειρά αυτή, με κωμικά σκετσάκια, αλλά και ... χιουμοριστικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, την είχαν επωμισθεί αυτοί οι 2 χαρούμενοι άνθρωποι, το κωμικό ντουέτο Μπένι και Σούστερ !!! Σε κάθε επεισόδιο τραγουδούσαν, αλλά και έπαιζαν τα σκετσάκια τους !!! Απ' ό,τι θυμάμαι, η εκπομπή τους παιζόταν μεσημέρι Κυριακής [το λέω γιατί τη θυμάμαι στην ασπρόμαυρη τηλεόραση του εξοχικού μας, όπου μαζευόμασταν με τους γονείς μου και τους οικογενειακούς μας φίλους τις Κυριακές] και, μπορώ να πω ότι σε εκείνη την πολύ μικρή ηλικία με έκαναν να ξεκαρδίζομαι στο γέλιο !!!

Τα σκετσάκια τους ήταν, όπως θυμάμαι, παρωδίες π.χ. γνωστών παραμυθιών κλπ. Έτσι, σε ένα επεισόδιο θυμάμαι ότι είχαν παρωδήσει την ιστορία του Συρανό Ντε Μπερζεράκ !!! Σε ένα άλλο επεισόδιο είχαν παρωδήσει ... το παραμύθι της Σταχτομπούτας !!! Μόνο που ... αντί για γοβάκι, το ... απωλεσθέν αντικείμενο, που έψαχναν να "ταιριάξουν" στον κάτοχό του ήταν .... ένα ζευγάρι γυαλιά 8)8) :eek: o_Oo_O !!! Τα γυαλιά αυτά, υποτίθεται, τα είχε χάσει κάποιος από τους Μπένι ή Σούστερ και η βασιλοπούλα, που είχε ερωτευθεί των κάτοχό τους, έψαχνε να βρει ... σε ποιον ανήκουν !!! Και η σπαρταριστή ιστορία έδειχνε να δοκιμάζουν τα γυαλιά σε ένα σωρό άνδρες, προκειμένου να διαβάσουν τη στάμπα μιας μπλούζας !!! Αλλά όσοι "επίδοξοι γαμπροί" φορούσαν τα γυαλιά αντί να διαβάζουν τη στάμπα της μπλούζας .... στραβωνόντουσαν [επρόκειτο για γυαλιά μεγάλου βαθμού μυωπίας] !!! Κι όταν τα δοκίμασαν στον πραγματικό κάτοχό τους [τον Μπένι ή τον Σούστερ] τον βλέπουμε να διαβάζει όχι μόνο τη στάμπα της μπλούζας αλλά ... και άλλα πράγματα !! "Αυτό πού το είδες γραμμένο" ??? τον ρώτησαν !!! "Να εκεί, στο κάτω μέρος της μπλούζας" !!! Και τους έδειξε μια μικρή ετικέτα, που προεξείχε στην άκρη της μπλούζας, όπου έγραφε .... τη φίρμα της βιοτεχνίας που την είχε κατασκευάσει, το νούμερο της μπλούζας (XL) κλπ !!!

Θυμάμαι, επίσης, ένα μουσικο - χορευτικό νούμερό τους, όπου οι δύο κωμικοί τραγουδούσαν ανάμεσα σε πολλές γυναίκες ένα τραγούδι που μιλούσε για τις γυναίκες. Αυτό έλεγε περίπου : "Όλες οι γυναίκες έχουν την αξία τους, όχι μόνο η φωτομοντέλα αλλά και η καθαρίστρια" [δηλαδή κάτι παρόμοιο μ' αυτό που μετά από αρκετά χρόνια ακούσαμε από τον Χαριτοδιπλωμένο : "ξανθιές, μελαχρινές, όλες καλές"] !!!

Άλλα πράγματα, δυστυχώς, δεν μπορώ να θυμηθώ .... Μόνο ότι σε εκείνη την ηλικία, των 10 - 11 ετών, μού είχαν προσφέρει πολύ γέλιο και χαρά ....
 
Πίσω
Μπλουζα