Μπαταρία για Game Gear

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

iliekater

RetroMasteR
Αντιδράσεις
225
Εχτές είδα ξανά (μετά από 30 χρόνια ! ) το American Ninja 5 . Στην ταινία είναι σαφές πως διαφημίζεται και το Game Gear , καθώς οι σκηνές είναι υπερβολικά πολλές για να είναι σύμπτωση ! Όμως βλέποντας πάλι την αξιαγάπητη εκείνη κονσολίτσα (που είχα την τύχη εκείνη την εποχή να την πιάσω και εγώ μερικές φορές στα χέρια-μου ! ) , θυμήθηκα πως είχε ένα θεματάκι : η μπαταρία-του δεν άντεχε για πολύ ώρα . Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω : είχε κυκλοφορήσει ποτέ καμιά ενισχυμένη μπαταρία για το Game Gear ; ή είχε υπάρξει μόνο η αρχική τοιούτη ;
Επίσης , αν ξέρετε , εκείνοι οι συσωρευτές είχαν χρόνο ζωής ; Π.χ. σήμερα συνεχίζουν να λειτουργούν ; Ή πλέον τα Game Gear δουλεύουν μόνο με την πρίζα ;

Το game gear δεν ειχε ειδικη μπαταρια. o_O

Λειτουργει με 6 κανονικες μπαταριες ΑΑ. Προσωπικα το δουλευω με επαναφορτιζόμενες eneloop χωρις προβλημα.

Βεβαιως ετσι κι αλλιως ειναι πολυ ενεργοβορο και εχω την εντύπωση οτι ακομα και οι αλκαλικές μπαταριες κρατανε περίπου 4 ωρες.

Σημερα υπαρχουν mods που επιτρεπουν την χρηση επαναφορτιζομενων μπαταριων Li Ion και φορτιση με USB-C κλπ

Εγώ νόμιζα πως είχε κάποια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ! Φαίνεται πως τα έκανα :poop: . . .

Στο BennVenn Game Gear που έχω επαναφορτιζόμενες Toshiba 2600mAh κρατάνε αρκετές ώρες. 12 λέει ο BennVenn αλλά δε νομίζω και τόσες.

Υπάρχει λίγο άγνωστο παρασκήνιο σχετικά με τις μπαταρίες του gamegear. Ο Dave Needle και ο RJ Mical (μέλη της ομάδας που έφτιαξε την Amiga και το 3DO) σχεδιάζουν το Atari Lynx για την Epyx γύρω στο 1988, τότε ονομαζόταν Handy. Σε κάποια φάση βλέπουν ότι η Epyx δεν πηγαίνει καλά, σηκώνεται λοιπόν ο Dave Needle πάει στην Ιαπωνία στην Sega με την ελπίδα να τους πουλήσει το Handy. Το βλέπουν τέλος πάντων, του λένε δεν μας ενδιαφέρει. Μετά ένα μικρό διάστημα κοπιαρουν λίγο πολύ τα specs του Lynx και βγάζουν στην αγορά το Gamegear το οποίο όμως έχει το μοιραίο ελάττωμα ότι θέλει κάθε 2 ώρες μια 6αδα μπαταρίες. Σηκώνονται λοιπόν πάνε αυτοί στον Dave Needle στην Αμερική και του λένε βοήθησε μας να μειώσουμε την κατανάλωση. Αυτός αρνείται και τους διώχνει και έτσι παρέμεινε η κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε σχετικά με την υπερβολική κατανάλωση που έκρινε και το μέλλον της κονσόλας λίγο πολύ. Άσχετο επίσης ο Needle το είχε πάρει ιδιαίτερα βαρέως οτι το Handy κατέληξε στην Atari και τον τραμιελ που τους είχε κάνει ανελέητο πόλεμο όταν σχεδίαζαν την Amiga. Επίσης πολλά specs που εισήγαγε ο Needle στο Lynx τα κοπιαρισε η Nintendo στο SNES (ψευδο-3D, zoom και rotate)

Πίσω
Μπλουζα