Μπαταρίες Ucar

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.918
Κανοντας καποιες δραστηριοτητες στην επαρχια αυτο το καλοκαίρι, κατι επιασε το ματι μου σε ενα χωραφι, εχοντας καποια ευαισθησια οποτε βλεπω πεταμενες μπαταριες κλπ, και να τί βρήκα!

Επαθα ενα μικρο φλαςμπακ, αφου ειχα χρονια να ακουσω το ονομα "γιουκαρ" ή να δω αυτο το λογοτυπο, χωρις να αντιληφθω την απουσια τους, μεχρι τωρα, και να πω μα ποσα χρονια εχω να δω αυτο το ονομα!

Συμφωνα με τη wikipedia, οι μπαταριες Ucar παραγονταν απο την Union Carbide μεχρι που η μαρκα πουληθηκε σε αλλη εταιρεια το 1986. Φανταζομαι θα εκλεισε καπως αργοτερα, μετα τα 90ς, αφου νομιζω οτι θυμαμαι αυτες τις μπαταριες πιο προσφατα.

Ωφειλα να την απαθανατισω για να τη μοιραστω μαζι σας, πριν την εναποθέσω με προβλεπομενο τρόπο.

ucar2.jpg

έχω άσχημη εμπειρεία απο αυτές, είχα ενα φακό απο αυτούς τους "πλακέ" με το φως σε μία πλευρά που έπερναν 4.5v μπαταρία (3R12), έβγαζαν τα χημικά τους και δεν το είχα καταλάβει, σε μία φάση που πήγα να φωτήσω κάτι ψηλά, μπαμ, τα έφαγα στα μάτια.. αξέχαστη φάση με την οικογένεια σε έξαλη κατάσταση για το γεγονός.

Κανοντας καποιες δραστηριοτητες στην επαρχια αυτο το καλοκαίρι, κατι επιασε το ματι μου σε ενα χωραφι,

Πιθανώς απομεινάρια πικνίκ με "τρατζιστοράκι"...

Οι μπαταρίες ucar πωλούνταν τη δεκαετία του 90 κανονικά και μάλιστα οι δικοί μου τις θεωρούσαν τις καλύτερες. Κάποια στιγμή περί το 95 λανσαρίστηκαν οι energisers by ucar σαν μια high efficiency επιλογή και αργότερα περί το 2005-7 έφυγε το ucar και έμειναν οι γνώστες energisers. Μπαταρίες ucar έχω να δω περί τα 15 χρόνια

Φαινεται και απο το διαφορετικο logo οτι ειναι καποια χρονια πιο παλια αυτη του πρωτου ποστ.

Μου έφερε αναμνήσεις η φωτό της αρχικής ανάρτησης!
Τα φορητά ραδιοκασετόφωνα και τα walkman "καταβρώχθιζαν" τις μπαταρίες!

Μπορει να ειχαν παει να μαζεψουν σαλιγκαρια. :fafoutis::diablotin:
αν ήταν στην Κρήτη ναι. εγώ μόνο που ακούω για σαλιγκάρια μου γυρίζουν τ΄ άντερα. μια φορά στη δουλειά ( η μάνα του ιδιοκτήτη μας έκανε κάθε μεσημέρι το τραπέζι) είχε σαλιγκάρια με χόντρο, και μου δείξαν....οι Αλβανοί συνάδελφοι πώς τα τρώνε, γιατί δεν είχα ξαναφάει, και κόντεψα να κάνω εμετό. όσο για τις μπαταρίες, έχω ξοδέψει άφθονες, γιατί στα '80ς στο χωριό, πηγαίναμε κάθε βράδυ στους συγγενείς με το φως των φακών. είχαμε δυο Berec με δυο μπαταρίες ΑΑ ο καθένας και έναν με πλακέ, 4.5 βολτ αν δεν κάνω λάθος.

@Uskoke Έχω δίκιο οτι περί τα τέλη του 2010 έπαυσαν να κυκλοφορούν;

Πίσω
Μπλουζα