Μπεν Χουρ [Λιου Γουάλλας]

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
281
Υπήρξε ένα από τα αγαπημενα μου βιβλια.

Το είχα κερδισει μικρή σε μια σχολική γιορτη

Τό είχα μάθει σχεδον απεξω, τοσες φορες που το ειχα διαβασει.

Χρονια αργοτερα εμαθα πως ειχε γινει και ταινια

picture.php
 
Και για μενα πολυ αγαπημενο βιβλιο.

Δυστυχώς το ειχα δωσει στην δανειστική βιβλιοθηκη της ταξης μου (και καλα θα τα παίρναμε πισω τα βιβλια στο τελος της χρονιας). Ηταν απο τα "δανεικα και αγυριστα" :cry:

Ποτε δεν ειδα την ταινια. Γιατι δεν θελω να χασω την μαγεια αυτου του βιβλιου.

Ξερω. ξερω... Η ταινια πηρε οσκαρ :)
 
Λοιπόν κυρίες μου με έχετε στεναχωρήσει, όχι φυσικά για το βιβλίο που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία,και έχω ακριβώς το ίδιο στη βιβλιοθήκη μου αλλά φυσικά γιατί αγνοείται την ταινία....

Γιατί δεν μιλάμε για μια απλή ταινία, μιλάμε για ταινία 11 όσκαρ και εν έτει 1959 ρεκόρ που έφτασε αλλά δεν ξεπέρασε ο Τιτανικός (1997).

Δεν θα πω τίποτα παραπάνω σας επισυνάπτω το trailer και σας περιμένω τη Δευτέρα διαβασμένες αλλιώς με τον κηδεμόνα σας.... :D :D:D

[edit] Το βιντεο δεν υπάρχει [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ντολυ.. την ταινια την εχω δει αρκετες φορες, αλλά, όπως συμβαινει παντα, δεν μπορεσε να ξεπερασει το βιβλιο.

Οκ για τα δεδομενα της εποχης παρα πολυ καλη (και ο Ιστον κουκλος ), αλλά αρκετα σημεια δεν αναδειχτηκαν, άλλα αλλαξαν, ενω προς το τελος, πχ εκει που ο Μπεν Χουρ ψαχνει μανα και αδερφη μεσα στους λεπρους ή ο ερωτας του προς την Εσθηρ.

Η δε σκηνη απο τις αρματοδρομιες, δεν με ενθουσιασε αν και πηρε εξαιρετικες κριτικες
 
Λορένα είπε:
Ντολυ.. την ταινια την εχω δει αρκετες φορες, αλλά, όπως συμβαινει παντα, δεν μπορεσε να ξεπερασει το βιβλιο.
Οκ για τα δεδομενα της εποχης παρα πολυ καλη (και ο Ιστον κουκλος ), αλλά αρκετα σημεια δεν αναδειχτηκαν, άλλα αλλαξαν, ενω προς το τελος, πχ εκει που ο Μπεν Χουρ ψαχνει μανα και αδερφη μεσα στους λεπρους ή ο ερωτας του προς την Εσθηρ.

Η δε σκηνη απο τις αρματοδρομιες, δεν με ενθουσιασε αν και πηρε εξαιρετικες κριτικες
Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά η ταίνια παραποιεί γεγονοτά και δεν περιέχει καθόλου κάποιους από τους κύριους ήρωες της ιστορίας του βιβλίου για χάρη συντομίας... σκέψου είναι διάρκειας 214 λεπτά. Αλλά δεν μπορούμε και να μην την αναφέρουμε, καθώς μιλάμε για μια ταινία σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου..

Σίγουρα η αρματοδρομία κρίνοντας με τα σημερινά δεδομένα να μην φαίνεται κάτι ξεχωριστό, αλλά μιλάμε για γυρίσματα που έγιναν σε πραγματικό περιβάλλον και χωρίς τη βοήθεια κάποιου υπολογιστή ή ειδικών εφέ...

Συγγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος μιλώντας για την ταίνια αντι για το βιβλίο... αλλά όπως είπα δεν είναι μια τυχαία ταινία.... ;)

Τώρα αναφορικά με το βιβλίο, αυτό που με μάγεψε ήταν η επίδραση που είχε η ζωή του Χρηστού πάνω στη ζωή του Μπέν Χουρ.. Ο Μπεν Χουρ από πρίγκιπας των Εβραίων, βιώνει τον δικό του Γολγοθά προδομένος από τον παιδικό του φίλο και όταν τελικά καταφέρνει να εκδικηθεί αντιλαμβάνεται ότι η γαλήνη και η ηρεμία της ψυχής κατακτιέται μόνο από την αγάπη και τη συγχώρεση. #)
 
[edit] Dead pictures [edit]

Ο αγαπημενος δισκος απο την δισκοθηκη του πατερα μου απο το αντιστοιχο κινηματογραφικο επος -οι φωτογραφιες με κινητο και αθλιο φωτισμο.

Υ.Γ.

Πρεπει να ειχε βγει και σχετικο Κλασσικο Εικονογραφημενο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ παιδιά είχα λατρέψει την ταινία την ειχα δει ισα με 20 φορες και την προτιμούσα από τον βιβλίο. Το μόνο που με πείραξε ήταν που κοψανε την πρώτη κοπέλα του Μπεν Χουρ που στο τέλος τα φτιάχνει με τον Μεσάλλα αλλά καταλήγει ζητιάνα. Απίστευτος χαρακτήρας και πιο ενδιαφερουσα από την γλυκερή Εσθερ. (η οποία στην ταινία όμως είναι πιο προχωρημένη)
 
Τι ωραίο βιβλίο! Λορένα αυτό το βιβλίο εχει την παιδικότητα μας, το ειχα πάρει Πάσχα και το ειχα διαβάσει μέσα στην μεγάλη βδομάδα, χρόνια πριν! και να φανταστειτε οτι το έγραψε ένας Αμερικανός στρατηγός το 1880, ο Λιου Ουάλλας!

ειναι ένα από τα τρια μεγαλύτερα ιστορικά χριστιανικά βιβλία ( αν μπορούσαμε να το κατατάξουμε σε αυτό το είδος)!

Τα άλλα δυο το κβο βάντις ( που δεν ευτύχησα να το έχω στην πρώτη, ολοκληρωμένη εκδοσή του) και το ο μεγάλος ψαράς που αναφερεται στον Πέτρο και εχει δικό του, ξεχωριστό ποστ εδώ.

Ο Μπεν Χουρ ειναι απόγονος μιας πριγκιπικής οικογένειας του Ισραηλ σε μια κρισιμη ιστορικά περίοδο που βασιλευουν τα μιση και οι δολοπλοκίες , χανει τα πάντα και τα καπηλευονται άλλοι, ένας καλός φίλος ποιος θα το φαντάζονταν;..κι όμως θα ξαναγυρίσει από την κόλαση και ας μην το πιστευει κανείς, αλλα ενδοξος και ξανα πλουσιος για να βρει την οικογενεια του, η πίστη του στον Θεό, τον βοηθά να ξαναβρει την χαμένη του πίστη στους ανθρωπους, ο Χριστος ηταν και εκείνος που θα του δωσει νερό, οταν θα τον βρει αλυσοδεμένο! Αναρωτιέμαι, επρεπε να τα περάσει όλα αυτά, ενας τιμιος άνθρωπος; αυτό και σημερα δεν μπορω να το απαντησω και εχω περάσει τοσα αλλα όπως τοτε παιδί που διαβαζα το βιβλίο δεν εβρισκα απαντηση , δεν το κάνω και σήμερα, ισως σε λίγα χρόνια!

Θυμαστε την μητέρα και την αδελφή του που βρίσκονταν σε αποικία λεπρών! μια δουλα τους πήγαινε φαί, η Αμράχ! ηταν οι ερμες χάλια από την ασθένεια '' κανένας άνθρωπος πάνω στην γη , δε θα μπορέσει να μας δώσει τα βλέφαρά μας, τη μύτη, τα χέρια μας'' αλλα η δουλα της παρασερνει μαζί τους σε μια νέα ελπίδα.. αφου τις αγκαλιαζει για να κολλήσει και κεινη-η αυτοθυσία- και η ελπίδα ερχεται!

ο Μπεν Χουρ με την Εσθήρ και η Τιρζαρ μαζί τους πλεον υγιεστατη, όπως ηταν πριν!
 
Πολύ ωραία η ταινία!
 
Παρεμφερἐς ανάγνωσμα αν και λίγο άσχετο. Την ᾽᾽Φαβιόλα᾽᾽ την θυμάται κανεις;
 
Domenica είπε:
Παρεμφερἐς ανάγνωσμα αν και λίγο άσχετο. Την ᾽᾽Φαβιόλα᾽᾽ την θυμάται κανεις;
yeap ....(αν θυμαμαι καλα η συγκεκριμμενη εκδοση που διαβασα ειχε γαλαζιο εξωφυλλο,τωρα σαν βιβλιο νομιζω λογοτεχνικα-θεματικα εμοιαζε με αντιστοιχα των εκδοσεων της "Ζωης" )
 
Είναι ωραίο βιβλίο παιδιά?Το βρήκα σε αυτή την έκδοση που μας έδειξε η Λορένα και λέω να το αγοράσω.
 
spirtoulis είπε:
Είναι ωραίο βιβλίο παιδιά?Το βρήκα σε αυτή την έκδοση που μας έδειξε η Λορένα και λέω να το αγοράσω.
Mε κλειστά μάτια. Αυτή την έκδοση είχα διαβάσει και γω και να φανταστείς δε θέλω να δω την ταινία ξανά (μια φορά την είχα δει και αυτό πριν διαβάσω το βιβλίο)!
 
Αυτό είναι σχετικό, είναι αρκετά ενδιαφέρον (αν και υπερβολικά ηθικοπλαστικό), ο δε συγγραφέας του είναι ένας αμφιλεγόμενος στρατηγός των βορείων στον αμερικανικό εμφύλιο που σήμερα τον θυμόμαστε αποκλειστικά σχεδόν για τον Μπεν Χουρ και για τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση του Μπίλι δε Κιντ

Εγώ το είχα διαβάσει από τις εκδόσεις Μίνωας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κλασικό θρησκευτικό και ψευδο-ιστορικό μυθιστόρημα,ενδιαφέρον ίσως ,αλλα απο αυτά που κάνουν τους λάτρεις της ιστορίας, και ιδίως της Ρωμαϊκής, να βγάζουν σπυράκια...
 
Πρέπει να υπάρχει ακόμα το βιβλίο κάπου στη βιβλιοθήκη μου από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. Η ταινία αν και υπερπαραγωγή, από ένα σημείο και ύστερα δεν έχει πολλές σχέσεις με το βιβλίο, κατά τη συνήθη συμπεριφορά των σεναριογράφων, ειδικά με τον έρωτα του Μπεν Χουρ για την Αιγύπτια Ιράς, η οποία τον παρατάει για τον παλιό του φίλο και νυν θανάσιμο αντίπαλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στο δικό μου μυαλό, κατά 99% κερδίζει τις εντυπώσεις το βιβλίο. Σπάνια γίνεται το αντίθετο.
 
Πίσω
Μπλουζα