Μπόλεκ και Λόλεκ - Bolek i Lolek (1963)

giorgos

Banned
Joined
20 Ιουλ 2006
Μηνύματα
233
Αντιδράσεις
12
Μπόλεκ και Λόλεκ (Bolek i Lolek, 1963-86, Πολωνικής παραγωγής, 150 επεισόδια), ΕΡΤ?


Πρεμιέρα: ??


Ουτε κι εγω τρελλαινομουν αλλα συνηθως το εβλεπα το Μπολεκ&Λολεκ.

Πολωνεζικο ηταν ε?

Και, βασικα, ΜΟΥΓΓΟ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bαριοταν γιατι δεν του διναν χρηματα να δουλεψει χαμηλο budget βλεπετε βεβαια αν ριχναν περισσοτερα χρηματα στην σειρα θα ηταν πολυ ακριβη για να την παιξει η φτωχη τοτε ΕΡΤ.Καποια στιγμη θα ανοιξω θεμα για τα φτηνιαρικα καρτουν που αγοραζε τοτε η ΕΡΤ απο το ανατολικο μπλοκ (ρωσια-τσεχια κ.λ.π.) που παρολα αυτα μας αρεσαν και αν δεν ηταν η DISNEY το 84-85 με GUMMY-BEARS και DUCKTALES να ριξει χρημα να αλλαξουν τα standard... τελος παντων ξεφυγα .
 
Boleck kai Loleck

Πολωνικό ήταν νομίζω. Αυτό θυμάμαι ιδιαίτερα! Καθόλου λόγια... αλλά μας διασκέδαζε πολύ

:)
 
Παντως που αρεσαν περισοτερo τα ανατολικα καρτουν απο τα γλυκαναλατα Disney...
 
Mπας και ησουν αριστερος απο πιτσιρικας :D (φυσικα αστειευομαι).
 
Μπόλεκ και Λόλεκ

Άλλο ένα κινούμενο σχέδιο που συντρόφευσε τα πολύ πρώτα νιάτα μου.. Πολωνική παραγωγή.. η ελληνική βικιπαίδεια περιέχει ένα ενημερωτικό αρθράκι..

hpqckm9noaxm9buktino.jpg
 
Starbuck είπε:
Άλλο ένα κινούμενο σχέδιο που συντρόφευσε τα πολύ πρώτα νιάτα μου.. Πολωνική παραγωγή.. η ελληνική βικιπαίδεια περιέχει ένα ενημερωτικό αρθράκι..
hpqckm9noaxm9buktino.jpg
Το πετυχαίνω κάπου-κάπου στο 902 και ευτυχώς αρέσει στον γιο μου.

Η ποιότητα λήψης πάντως δεν είναι καλή και θα ήθελα να το έβρισκα...
 
κι εγώ το έχω τύχει κάποια στιγμή στην τηλεόραση αν και δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι.. χαχα.. χαρακτηριστικό πάντως ότι ο 902 θα έβαζε ένα κινούμενο σχέδιο του ανατολικού μπλοκ!
 
τα οποια ειναι παντα εξαιρετικα (Bolek,Kokasfulu,Nu Pogodi κτλ)

Μην ξεχναμε και τις υπεροχες ταινιες κινουμενων σχεδιων απο το "Ανατολικο μπλοκ" που πολλακις εχουν μνημονευθει εδω μεσα...
 
"Μπόλεκ και Λόλεκ"

2000938914704603149_fs.jpg


Τα κινουμενα σχεδια του λαου ,μιας και δεν ειχαν τον πλουτο τα χρωματα την ζωντανια αλλων καρτουν (π.χ ντισνευ) λογω μπαντζετ ,η συντροφια που μας κρατησαν ομως τα παιδικα μας χρονια ηταν και θα ειναι ανεκτιμητη.

Πολωνικης καταγωγης με ηρωες δυο αγορακια περι την ηλικια των 10 χρονων ,ο χαζουλης και κοντος Μπολεκ και ο ψηλος και λιγο νευρικος Λολεκ.

Με δοσεις περιπετειας και χιουμορ χαρακτηριστικο της σειρας ηταν η ελειψη διαλογων αλλα μονο η παρουσια ηχητικων εφε και "χαχανητων".

Ενδιαφερον τριβια ειναι οτι στην χωρα τους οι συγκεκριμενοι ηρωες θεωρουνται "εθνικοι ηρωες"με πληθος παρουσιας σε βιβλια ,ταινιες,κουκλες,επιτραπεζια ακομα και computer games.

Tην σειρα την ειδαμε αρχες δεκαετιας του 80' και αργοτερα κρατησαμε επαφη μεσα απο τα καναλια "06" και "902".

http://www.youtube.com/watch?v=179FbqiP3z4
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απ: "Μπόλεκ και Λόλεκ"

Παντα υποστηριζα τον μικρουλη Μπολεκ, γιατι παντα ο Λολεκ προσπαθουσε να τον εκμεταλλευτει και να τον κοροϊδεψει.

Μερικες φορες η ομιλια δεν ειναι απαραιτητη για να καταλαβουμε τι θελει να πει ο ποιητης...θυμαμαι οτι καθε επεισοδιο ειχε και απο ενα διδαγμα, κατι απλο που να το καταλαβαινουν ευκολα τα μικρα παιδια.
 
Ὑποκλίνομαι στὴν ὁμορφιὰ τῶν πολωνικῶν καρτοῦν κι ἂς τοὺς ἔλειπε ἡ πολυπλοκότητα καὶ ἡ τεχνικὴ ἀρτιότητα ἐκείνων ἀπὸ τὶς δυτικὲς χῶρες! Ὁ Μπόλεκ κι ὁ Λόλεκ μᾶς χάρισαν ἀτέλειωτες ὥρες ἀγνοῦ γέλιου καὶ ὀπτικοακουστικῆς ἀπόλαυσης. Τοὺς εὐχαριστῶ ἐκ τῶν ὑστέρων!
 
giorgos είπε:
Μπόλεκ και Λόλεκ (Bolek i Lolek, 1963-86, Πολωνικής παραγωγής, 150 επεισόδια), ΕΡΤ?
Πρεμιέρα: ??


Ουτε κι εγω τρελλαινομουν αλλα συνηθως το εβλεπα το Μπολεκ&Λολεκ.

Πολωνεζικο ηταν ε?

Και, βασικα, ΜΟΥΓΓΟ.
Το 902 το έδειχνε, νήπιο μέχρι και γ δημοτικού το έβλεπε κάποια απογεύματα. Έβαζαν και τον Rex. Παραγωγής ίδιας με τον Bolek και τον Lolek.

Πριν την πτώση της ΕΣΣΔ όλοι εκεί το έβλεπαν.

Η Tola ήταν το τρίτο πρόσωπο που είχε ξελογιάσει τα παιδάκια να προσθέσω.
 
Θρυλικό παιδικό!Το γέλιο του Μπόλεκ έγραψε ιστορία. Σχεδόν πάντα μετά από αυτό, ακολουθούσε ένα ακόμα καρτούν από το ανατολικό μπλόκ, με ένα πάνινο κουνέλι που έβγαινε από ένα μπαούλο και έβλεπε τον κόσμο με ένα κυάλι...
 
RIO είπε:
Σχεδόν πάντα μετά από αυτό, ακολουθούσε ένα ακόμα καρτούν από το ανατολικό μπλόκ, με ένα πάνινο κουνέλι που έβγαινε από ένα μπαούλο και έβλεπε τον κόσμο με ένα κυάλι...
Νομιζω το θυμαμαι αυτο που λες, στο συγκεκριμενο παιδικο πρεπει να πρωταγωνιστουσε κι ενας λυκος, ετσι;

Επισης να σας θυμισω μια αλλη παιδικη σειρα πολωνικης παραγωγης με ηρωα ενα σκυλακι (νομιζω λεγοταν Reksio ή καπως ετσι)

http://bi.gazeta.pl/im/9/1900/z1900409X.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οριστε ενα εξωφυλλο απ τις βιντεοκασσετες που ειχαν κυκλοφορησει απ την εταιρια οθονη υπηρξε και μια αλλη κυκλοφορια απο την ηρακλης Tv αλλα εκει ειχαν κανει μια τρομερη βλακεια ειχαν βαλει στην αρχη μια τυπισσα να αφηγειται το επεισοδιο και ειχε βγει τραγικο
attachment.php
 
Θυμάμαι τα κινούμενα σχέδια Μπόλεκ και Λόλεκ, τα έβλεπα, μου άρεσαν...
 
μπολεκ και λολεκ μαζι με τον ρεξ παιζανε στα τοπικα καναλια εδω Αρτα και γυρω και τα πετυχαινες και στον 902 μεχρι και τις μερες πριν κλεισει
 
Πίσω
Μπλουζα