Μπύρα Φιξ - FIX ..... μέχρι και σήμερα

johngr

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
101
Αντιδράσεις
28
Λίγα λόγια πρώτα για την Ελληνική αυτή μπύρα ... με την μακρά ιστορία.

Η μπύρα Fix αποτελεί ένα ιστορικό, παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με το οποίο μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων. Το πρώτο εργοστάσιο μπύρας δημιουργήθηκε από τον Ιωάννη Φιξ στο Κολωνάκι το 1864. Το 1893 ο διάδοχός του Κάρολος Ιωάννου Φιξ μετέφερε το εργοστάσιο στην Λεωφόρο Συγγρού. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ιδίως μεταπολεμικά, η Fix διαδόθηκε τόσο πολύ ώστε αποτελούσε το συνώνυμο της μπύρας στη χώρα μας.

Μετά από μία ιστορική περιπετειώδη διαδρομή, η παραδοσιακή μπύρα Fix κυκλοφόρησε και πάλι στην Ελληνική αγορά ....

Μέσα σε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερα να συλλέξω αρκετές εττικέτες της μπύρας ΦΙΞ (FIX) που τις βρήκα σε διάφορα κράτη απο όλο το κοσμό και να αποτυπώσω την ιστορία της με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο.

Όλες οι ετικέτες είναι διαφορετικές μεταξύ τους παρόλο αν μοιαζουν κάποιες (έχουν αλλο μέγεθος, χρώμα, κείμενο στα μικρά γράμματα).

Σύνολο μέχρι τώρα 60 ετικέτες.

Προβολή συνημμένου 62899Προβολή συνημμένου 62900Προβολή συνημμένου 62901Προβολή συνημμένου 62902

http://jkgrcollections.blogspot.gr/2012/08/greek-fix-beer-labels-fix.html

Αν κάποιος έχει κάποια διαφορετική απο αυτές που έχω στην συλλογή μου ας μου αφήσει ενα μυνημα με φωτο του .... Ευχαριστώ !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι να πω;... :eek:

Τα σχολια περιτευουν... :sealed: ... σε μια τετοια συλλογη

και μαλιστα 100% Ελληνικη!

Μπραβο και παλι Μπραβο!!! :thumbup:
 
images


Και φυσικά να μην ξεχνάμε πως σε αυτή τη μπύρα έκανε τη πρώτη της διαφήμιση η Αλίκη Βουγιουκλάκη , μελαχροινή και άγνωστη τότε. Την είχα βρει στο Μοναστηράκι πριν κάτι χρόνια και την πουλούσε κάποιος 900 ευρώ! :eek:
 
Δεν ξέρω αν πια η μπύρα αυτή είναι ελληνική. Ο bon-viveur απόγονος Φιξ πρέπει να έχει πουλήσει τα πάντα, με μόνη δέσμευση την κατοχύρωση και διατήρηση του ονόματος της μπύρας (πάλι καλά...)
 
η γιαγια μου και η αδερφη της (νονα μου) ηταν ξαδερφες του (εχουν πεθανει τωρα) και τον ειχα δει στον γαμο του γιου της και μιλησαμε αλλα δεν ειχαμε ποτε ιδιαιτερες σχεσεις ισχυει οτι εχει πουλησει τα παντα πλεον αλλα σε ελληνικη εταιρια http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1428.aspx
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χρονια πολλα , μπυρα φιξ...150 χρονια!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα