Μόδα με κομποσκοίνια στα χέρια

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.284
Αντιδράσεις
6.160
Κατά τη δεκαετία του 90 ήταν πολύ της μόδας τα κομποσκοίνια στο χέρι. Κάποιοι τα έβαζαν και δύο-δύο ή τρία-τρία (!!!). Τα θυμάστε?
 
Πραγματι, και ακομα κραταει :) φυσικα ο Κληρος ειχε αντιδρασει για το κατα ποσο ο κοσμος το φοραει ως φυλαχτο η σαν μοδα.

Προσφατως παντως ηταν μοδα να φορουν κορονετες
 
Αξιοπεριέργως , έψαξα με το Γούγλη , αλλα δεν μπόρεσα να βρω τίποτα !
 
"coronette" κατα λεξη σημαινει μικρα στεφανια,μικρα στεμματα.Μια αλλη εκδοχη ειναι "οι κοκκοι" του ροζαριου,δηλαδη το καθολικο κομποσκοινι που το χρησιμοποιουν για προσευχες του ροζαριου

Δεν ξερω τι εννοει ο Rakeesh,μου φαινεται παντως παραξενο να κυκλοφορει κοσμος με καθολικο κομποσκοινι στο λαιμο..
 
katerinak είπε:
Δεν ξερω τι εννοει ο Rakeesh,μου φαινεται παντως παραξενο να κυκλοφορει κοσμος με καθολικο κομποσκοινι στο λαιμο..
Οντως για το ροδαριο μιλαω και πριν λιγα χρονια εβλεπα αρκετους να το φορανε στο λαιμο. Τωρα τελευταια ομως νομιζω το βλεπω μονο να το φορανε μαυροι (μεταναστες)

Ας κλεισουμε ομως αυτη τη (μεγαλη) παρενθεση που αθελα μου ανοιξα, καθοτι δεν αποτελει ρετρο :)
 
Κι όμως έχει δίκιο ο Rakeesh, ήταν της μόδας τα ροζάρια γύρω στο 2002-2003 κι έπειτα, ειδικά με ανοιχτό λευκό πουκάμισο στους άνδρες το καλοκαίρι. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να φοράνε κάτι τόσο μακρύ, αλλά ήταν όντως μόδα.

Και επιστροφή στο τόπικ, ήταν της μόδας ειδικά κάτι κομποσκοίνια με χοντρούς κόμπους, αλλά με λάστιχο για να φοριούνται εύκολα. Πλέον υπάρχουν και με πολύ λεπτούς κόμπους. Θυμάμαι δύο χρώματα κομποσκοινιών, μαύρο και μωβ, αλλά δεν ξέρω αν είχαν κάνει καμία απόπειρα να φτιάξουν και σε άλλα χρώματα. Φορούσα κι εγώ ως παιδί για ένα μικρό διάστημα, λόγω της τότε μόδας, αλλά δεν το συνήθισε το χέρι μου, μου φαινόταν "βαρύ".
 
Πέρασα κι εγώ τη φάση "κομποσκοίνι" κάπου αρχές του 90΄. Ήταν πολύ "κουλ" και δεν είχε καμία σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κόσμου. Το αντίθετο θα έλεγα ...

Καρα-άθεη φίλη μου με τραβολογούσε σε κάποιο τέρμα Θεού μοναστήρι της Σκοπέλου (καλοκαίρι του 95΄ ή 96΄) για να προμηθευτεί το αξεσουάρ :)

Προσωπικά δεν μπόρεσα να το συμπαθήσω και δεν ταίριαζε και με το ενδυματολογικό μου στυλ :p . Το ανέχτηκα απλώς για 2-3 χρόνια την εποχή της μεγάλης έξαρσης.
 
Πίσω
Μπλουζα