Μόλις ήρθε...(Oric Atmos)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shock
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Shock

Retired Admin
Joined
13 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.315
Αντιδράσεις
236
..βρώμικο και ελεεινό αλλά πάρτε μια φωτό του πιο όμορφου 8bitου

picture.php
 
Πιο ομορφο με την καμια...αλλα ωραιο και σπανιο κομματι μπαρμπα-Αντωνη! Ευγε!
 
Σπάνιο - Ακριβό - Δυσεύρετο !!

Εύγε Αντώνη ;-)
 
Ωραίος! :thumb:

Πάντως μια είναι η ομορφιά στα οχτάμπιτα! :D

ATARI 800XL!!!
 
Ωραίος ο όρικ άτμος αν και στην Ελλάδα είναι σαν να μην υπήρξε...

@ Dino:Ατάρι και όμορφο δεν υπάρχει...είναι σαν να συνδυάζεις την Μόνικα Μπελούτσι με την ασχήμια... :)
 
Ως γνωστόν, δεν απαντώ σε προκλήσεις! :D

Σέβομαι τον Oric!
 
χαχαχαχαχα

Έτσι ανωτερότης!
 
Με γειες με γειες ,ομορφο δεν μπορεις να το πεις ,απλα συμπαθητικο. :D

Αλλα ειναι τα ομορφα......

Διαβαστε εδω ,ιδιως οι νεωτεροι να μαθαινουν.

To μεγαλειο της Amstrad :bow2:
 
Όμορφο ναι, το πιο όμορφο; Στάκα βρε αδέρφι...

Πώς θά'θελα έναν Enterprise64...
 
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Πάντως ο Atmos είναι για φίλο οπότε θα μας δώσει εκείνος μια πρώτη παρουσίαση, ωραίες φωτό και κάποια στιγμή στο μέλλον Review στο Phoenix!
 
Shock είπε:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Πάντως ο Atmos είναι για φίλο οπότε θα μας δώσει εκείνος μια πρώτη παρουσίαση, ωραίες φωτό και κάποια στιγμή στο μέλλον Review στο Phoenix!


Ποια καλα λογια ,πλακα μας κανεις. :D

Ισως αν το πλυνεις...... :D
 
LOL εν έτη 1984 τον ζαχάρωνα και ναι μπορεί να υπερβάλω λίγο για την "ομορφιά" του αλλά το θεωρώ κουκλί!
 
Τον ORIC τον ζαχαρωναν και αλλοι Shock!! To μηχανηματακι αυτο παντα προκαλουσε ενα δεος μονο και στο ακουσμα του ονοματος του! Ελεγες "Εχω εναν Amstrad, Spectrum η Commodore.." και ολοι ηξεραν για τι μιλουσες καθως ηταν δημοφιλεστατα..

Θα ακουγες ομως "Εχω εναν ORIC.." και θα αρχιζαν οι ερωτησεις στυλ "Oric? Ωπα! Τι ειναι αυτο ρε μεγαλε?!" οπως και ο συνειρμος που ειχα σε μικροτερη ηλικια που μου ειχε κολησει και καλα οτι ηταν Νορβηγικης προελευσης (καθως μου θυμιζε Viking ονομασια!!) και οσο για την σχεδιαση του, επικλινης και διχρωμια στο κασωμα του (κοκκινο κατω, μαυρο επανω) συνδεθηκε για παντα στο μυαλο μου οτι εχει μια ιδιαιτεροτητα και μια ξεχωριστη προσωπικοτητα.

Για θεμα ομορφιας, προσωπικα ειναι απο τα πιο ομορφα μηχανηματα που εχω δει ποτε και εχει και μια σεβαστη βιβλιοθηκη παιχνιδιων. Μαζι με αυτα τα μηχανηματα (Oric, Dragon, Lynx) χαθηκε και η μοναδικοτητα σε supercool ονομασιες υπολογιστων.
 
Ακριβως οπως τα λεει ο φιλτατος Phil. Αυτο πιστευω λειπει σημερα. ΟΚ, ολα καλα με τις σουπερ ντουπερ κονσολες, τα μαματα γραφικα και τις απειρες δυνατοτητες αλλα λειπει η προσωπικοτητα και το ξεχωριστο στυλ. Ολα κουβαδακια με μηδεν πρωτοτυπια.
 
δηλαδή αν κάποιος έχει ένα μόσκοβιτς αυτοκίνητο εμείς θα πρέπει να τον κοιτάμε με ρισπεκτ ακομα και αν κατέχουμε πορσε επειδή το ρώσικο αυτοκίνητο είναι πιο σπάνιο; :)
 
Το θεμα ειναι πιο ιδιαιτερο στη περιπτωση μας.

Ολοι εχουμε ενα μεγαλο respect για τα αδικοχαμενα "θυματα" και τα αουτσαϊντερς των πετρινων χρονων του Home computing.

Παρολες τις πιθανες μπαγκοτες,την ελλειψη software,τις ενιοτε χαμηλες δυνατοτητες σε σχεση με τον τοτε ανταγωνισμο (ισχυε συχνα και το αντιθετο), μηχανακια οπως ο Enterprise,ο JupiterAce,ο Oric,ο NewBrain και πολλα αλλα θα ειναι παντα και δικαιως σε uber respect status...
 
Wally είπε:
Παρολες τις μπαγκοτες,την ελλειψη software,τις χαμηλες δυνατοτητες σε σχεση με τον τοτε ανταγωνισμο, μηχανακια οπως ο Enterprise,ο JupietrAce,ο Oric,ο NewBrain και πολλα αλλα θα ειναι παντα και δικαιως σε uber respect status...
Σιγά μην έχω και σεβασμό...Επειδή τότε το home computing ήταν στα πάνω του, νόμιζαν όλοι ότι βρήκαν τη χήνα με τα χρυσά αβγά και η κουτσή Μαρία έβγαζε ένα κομπιούτερ της πλάκας με μηδέν υποστήριξη και software. Όπως ήταν φυσικό τα έφαγε η μαρμάγκα.

Από τα outsider μόνο για τον BBC έχω respect (αν τον θεωρήσουμε outsider). Πραγματικά πολύ καλό μηχάνημα, με απίστευτη BASIC.
 
Leon δεν είσαι ακριβώς έτσι. Με τη λογική αυτή σήμερα θα είχε επικρατήσει η Amiga.

Ψάξε και τον Atmos να δεις τι τεχνολογία είχε. Δες πως κράταγε την πληροφορία της "οθόνης" στη μνήμη και τι πατέντες είχαν κάνει οι άνθρωποι για να αφήσουν 37Κ ελεύθερα (το μεγαλύτερο σε 8bit).
 
phil_vr είπε:
Τον ORIC τον ζαχαρωναν και αλλοι Shock!!
Υπήρχαν κι άλλοι Shocks πλην του γνωστού; :D

Αυτη τη στιγμή το ωραιότερο μηχανάκι ακόμα κι από τα Macs μου είναι το .... Ταμπλ Τράγκον κι οποιος κατάλαβε, κατάλαβε ;)
 
Φυσικά κάθε τι ρετρό έχει σεβασμό από τους retromaniacs.

Ακόμα και για τα atari.
 
Πίσω
Μπλουζα