ΜAME:Aναζητήσεις και βασικές απορίες....

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας manos426f
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

manos426f

The King of Retro®
Αντιδράσεις
166
Kαλημερα παιδες.....

Λοιπον,δε θελω να κουρασω πολυ,θα κανω δυο-τρεις απλες -πιστευω- ερωτησουλες και συγχωρεστε με αν εχουν ξαναθιχτει αυτα τα θεματα αλλα δεν εχω διαβασει ολα τα thread εδω μεσα για το mame,το ομολογω....

Βασικα με το mame ασχολουμαι αρκετουτσικο καιρο αλλα περιστασιακα θα ελεγα....Ετσι λοιπον ειπα να ασχοληθω οσο μπορω λιγο πιο πολυ,αλλα δεν εχω καταλαβει απολυτα 2-3 σημαντικα πραγματα θα ελεγα....

1.Ρε παδια,οταν βγαινει update π.χ απο 0.104 (αυτη ειναι η τελευταια που εχω εγω με ολα τα roms μαζι) σε 0.105 εχει μαζι της και νεα υποστηριζομενα παιχνιδια η απλα διαβαζει επιπλεον καποια απο αυτα που εχω και τα οποια η 0.104 δεν διαβαζει σωστα..???

Και γιατι καποια στιγμη μια νεα εκδοση π.χ 0.109 εχει παλι ολα τα roms μαζι...???

2.Καθε νεα εκδοση θελει τελικα,αλλα,νεα CHD's (διοτι ειχα CHD για το SF3 που ελεγε οτι ειναι για πολυ παλαιοτερη εκδοση) και τελικα παιζουν σωστα αυτα τα παιχνιδια σε καποια εκδοση..???

3.Τα CPS3 εξομοιωθηκαν τελικα η οχι...???

(Γνωστος ΛΕΕΙ οτι παιζει SF3 σε ΜΑΜΕ...!!)

4.Τελικα μπορει μια νεα εκδοση να μην παιζει το ιδιο καλα η και καθολου καποια παιχνιδια παλαιοτερης κι αν ναι,πως θα το ξερουμε...????

Συγνωμη αν εγινα κουραστικος η αν αυτα ειναι πραγματα που σιγουρα θα μπορουσα να διαβασω σε αλλα forum,πιο εξειδικευμενα,αλλα δεν ειμαι μελος σε πολλα forum και προσπαθω να μαθαινω οσα θελω απο αυτα τα 2-3 στα οποια ειμαι μελος....

Thanks προκαταβολικα σε οποιον ασχοληθει να απαντησει στις αποριες μου.....

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες καλύπτουν μέχρι την πλήρη έκδοση 0.109

1. Ισχύουν και τα δύο. Παλιά παιχνίδια που δεν δούλευαν ίσως με την νέα έκδοση δουλεύουν ανώ προστίθενται και νέα. Τα Roms δεν διατίθενται μαζί με τον emulator, θα πρέπει να τα βρεις χωριστά αλλού.

2. Δεν έχει κάθε νέα έκδοση νέα CHDs. Για τα CHDs ισχύουν τα παραπάνω. Η πλειοψηφία τους δεν δουλεύει σωστά ότι μηχάνημα και να έχεις. Χρειάζεσαι και roms για να παίξεις κάποιο CHD. Υπάρχει πιθανότητα και κάποιο να αλλάξει.

3. ΟΧΙ... όσα είναι σε κώδικα CPS3 δεν δουλεύουν. Μάλλον παίζει τo Street Fighter Alpha 3 είναι σε CPS2 και το Street Fighter 3 που είναι σεCPS3 δεν δουλεύει.

4. NAI μπορεί κάποια να διαγραφούν για διάφορους λόγους, αναθεώρηση, επιβολή από κάποια εταιρεία, κ.λπ. Συνήθως όταν αφαιρούνται παιχνίδια το αναφέρει το What's new. Επίσης, κόσμος παραπονιέται ότι επειδή συνεχώς "βαραίνει" ο κώδικας του ΜΑΜΕ ακόμα και σε απλά παιχνίδια που σε παλαιότερες εκδόσεις έπαιζαν τέλεια, μπορεί να παρατηρηθεί κάποια απώλεια ταχύτητας. Για το θέμα αυτό δοκιμάζεις και κρίνεις μόνος σου. Εγώ συμμαντικές διαφορές δεν έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό.

Καλά κάνεις και ρωτάς εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια, για αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ. Ελπίζω οι απαντήσεις μου να σε βοήθησαν. Να' σαι καλά φίλε. Καλώς ήρθες.

Φιλε (νιωθω οτι μπορω να σε λεω φιλο,κρινοντας απο τον τυπο του χαρακτηρα σου,οπως τον εχω κατανοησει μεσα απο τα διαφορα γραφομενα σου) ambu_dare,σε ευχαριστω πολυ για την αμεση και κατανοητικοτατη απαντηση σου,και να εισαι σιγουρος οτι θα εχω στην πορεια κι αλλες αποριες,ορεξη να εχεις να μου εξηγεις....(βεβαια ελπιζω οχι πολλες,δε θελω να γινομαι κουραστικος,αλλωστε αν δε το ψαξεις και λιγο,δεν εχει νοημα....)....

Παντως εγω βρηκα καποια CHD's π.χ για Killer Instinct 2,Wargods και κατι αλλα games (λογικα υπαρχουν καιρο τωρα αλλα εγω τωρα τα βρηκα...) και τα κατεβαζω να δω τι λενε....

Ηθελα μονο να μου πεις το εξης....

Εχοντας το αντιστοιχο rom π.χ του Killer Instinct 2,το Kinst2.zip που ειναι μονο καποια kb χωρις το CHD του,για να βαλουμε το CHD πρεπει να ανοιξουμε το zip,να βαλουμε μεσα το kinst2.chd και μετα να ξανακλεισουμε το zip η εχω βγαλει σεναριο ταινιας και δεν το εχω καταλαβει...???

Και κατι ακομη,τα updates π.χ 0.104--->0.105--->0.105u2 κτλ πρεπει να γινονται με τη σειρα η μπορω να βαλω κατευθειαν πανω στην 0.104 την 0.109u4...????

Αγαπητέ φίλε Μάνο (να υποθέσω) μην σε ανησυχεί, ότι βοήθεια μπορώ εγώ να σου παρέχω, να είσαι σίγουρος ότι θα σου την δώσω απλόχερα. Ακόμα και εγώ να μην μπορώ όμως να βοηθήσω, κάποιος άλλος φίλος της παρέας μας να είσαι σίγουρος θα μπορέσει.

Τώρα σχετικά με τα τελευταία σου προβλήματα...

Περί CHDs:

Το zipped αρχείο π.χ.: kinst2.zip μπαίνει στον υποκατάλογο του ΜΑΜΕ με την ονομασία ROMS. Mέσα σε αυτόν τον υποκατάλογο φτιάχνεις έναν νέο με το όνομα της ROM, π.χ.: kinst2 και ΕΚΕΙ αντιγράφεις το CHD αρχείο.

c:\MAME32\ROMS\kinst2.zip

C:\MAME32\ROMS\KINST2\kinst2.chd

Να σου πω την αλήθεια όμως, λόγω τρελών απαιτήσεων στην πλειοψηφία τους σε υλικό (hardware), εγώ δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτά. Παράλληλα, καθώτι παλιός στους δεκαρικοφάγους την βρίσκω με τα κλασσικά παιχνίδια που έχουν και πιο φυσιολογικές απαιτήσεις.

Παρόλα αυτά εάν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα με αυτά πες μου, υπάρχουν όλα.

-----------------------------------

Περί αναβάθμισης εκδόσεων:

Το σωστό είναι να περνάς από την μία έκδοση στην άλλη, αλλά επειδή είσαι αρκετά πίσω...

Βάλε επάνω σε αυτήν που έχεις την καινούργια, κάνε χρήση του προγράμματος clrmamepro για να ελέγξεις και να διορθώσεις όλες τις roms που έχεις και όσες είναι άχρηστες θα σβηστούν. Επίσης στο τέλος θα βγάλει και μία λίστα με όλες όσες σου λείπουν. Όσες σου λείπουν μπορείς να τις βρεις στο γνωστό μέρος.

Και παλι ευχαριστω....!!!

Ειδες που ειπα οτι ειχα βγαλει σεναριο,το ψιλιαζομουν......

Εγω με τα mame σταματησα να ασχολουμαι οταν παραγιναν απαιτητικα και θελανε για να τρεξεις ενα rom, επεξεργαστες 3d καρτες και σκληρο 400giga:) Η τελευται εκδοση που ασχοληθηκα ηταν η 0.78 σπασμενη για να τρεχει το METAL SLUG 5 απο εκει και περα αποσυρθηκα ευτυχισμενος :D .Μanos με chd δεν εχω ασχοληθει και δεν μπορω να βοηθησω αλλα οταν μπορω θα επεμβω. Και για να μην ξεχνιομαστε 2 πρεπει να ειναι οι προυποθεσεις εγγραφης για νεα μελη στο FORUM (κοινως 2 τα ευαγγελια μας) Καλη γνωση του MAME και να πρεπει να εχει στην κατοχη του και να εχει αποστηθισει το λιγοτερο 10 τευχη του PIXEL.:biglaugh:

@manos426f

Δεν θέλω να ευλογήσω τίποτα γένια (αν και διαθέτω), όμως έχω γράψει έναν μικρό οδηγό χρήσης και αναβάθμισης για το ΜΑΜΕ32 που ίσως λύσει κάποιες από τις απορίες σου ώστε να μην αγχώνεσαι για το πότε θα σου απαντήσω εγώ.

Μπορείς να τον βρεις εδώ...

Είναι σε μορφή PDF (Acrobat Reader). Ρίξε του μία ματιά και ό,τι χρειαστείς στο μέλλον, μην διστάσεις, χαρά μου να σε βοηθήσω σε ό,τι πρόβλημα και εάν τυχόν αντιμετωπίσεις.

@AARDVARK

Φίλε μου, με τον πρώτο κανόνα τα πάω αρκετά καλά με τον δεύτερο όμως... με βλέπω χλωμό.

@AARDVARK,

εμμμμ,πειραζει αν αντι για Pixel ειναι PC MASTER...???? :D :D

(αλλα προσεξε,εχω μεταξυ των αλλων στην κατοχη μου και τα τευχη 43-90 που εχουν εξαντληθει εδω και χρονια...:biglaugh: :biglaugh: )

Εχμμμ,κι οσο για το δευτερο, (πηγα να το κανω γαργαρα...),αν πω οτι εχω καλη γνωση του MAME,θα πω ψεμματα οπως ηδη φανηκε,αλλα ΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ κυριοι mods οτι θα προσπαθησω να βελτιωθω ο αναξιος... :) :) :) :)

Κανεις δεν γεννηθηκε με το ΜΑΜΕ αγκαλια Mano :biglaugh:

Ο Οδηγος του ambu παντως , ειναι το σωστο πρωτο βημα :thumb:

Εμενα οταν παω να διαβασω τον pdf οδηγο,γιατι μου βγαζει μηνυμα

''The file is damaged and could not be repaired''.....????

Περιεργο, το αρχειο ειναι οντως damaged :confused:

Υπαρχει βεβαια και εναλλακτικο link εδω που δουλευει μια χαρα :)

Ευχαριστώ Telamonas για το σωστό link... εγώ πάω να κυνηγήσω τον Πρόεδρο.

Φίλε manos,

όπως ίσως ήδη θα έχεις δει, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει λίγο αφού γράφτηκε για την έκδοση 0.104 αλλά ισχύει αυτούσιος μέχρι την 0.106 όπου και άρχισαν οι πολλές αλλαγές στον κώδικα του ΜΑΜΕ. Κάποιες αλλαγές υπάρχουν ως προς τα πλαίσια που έχει τώρα στο Properties, όμως τίποτα το τρομερό. Τα βασικά είναι τα ίδια.

Εάν παρόλα αυτά χρειαστείς ο,τιδήποτε, εδώ είμαστε...

Παρακαλω Ambu , ευχαριστηση μου...αν παντως μιλησεις με τον Προεδρο υπενθυμησε του οτι το mame.γκρ εχει καταντησει πιο βαρυ και απο μενα και σε λιγο θα ειναι αδυνατο να ποσταρουμε :confused:

Έχεις δίκιο...

...πατάω το "Υποβολή" και μέχρι να "ξυπνήσει", έχω πάρει σύνταξη.

Λέμε τώρα αστειάκια. Όχι για τον χρόνο που χρειάζεται το μαμε για την δημοσίευση αλλά για το άν θα πάρω σύνταξη ποτέ. Από τους cylons ίσως από το ελληνικό κράτος - δύσκολο.

μαμε.γκρρρρρρρ

γρρρ γρρρ

Εχεις δικιο για τη συνταξη..ελπιζω να μας λυπηθει ο Adamma γιατι το ΙΚΑ δεν..

Σύνταξη; ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Νά'στε καλά βρε παιδιά που λέτε και κανένα αστειάκι για να μπει καλά ο μήνας!!!!!!!!

Και από το ΙΚΑ μόνο κατ' εφημισμό μπορεί να ονομαστεί σύνταξη, όπως και η "ασφάλεια" που προσφέρει σε όλους όσους το χρυσοπλήρωναν για δεκαετίες!!!!!!!!!!!!

Είμαστε για κλάματα!!!!!!

ΙΚΑΣ ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ... Ε;
Εεε, δεν θα το πιστέψετε...

Έσκασε μύτη επιθεώρηση από το ΙΚΑ στο γραφείο.

Έκανε ερωτήσεις, κοίταξε χαρτιά, όλα καλά έφυγε.

Για σύνταξη όμως παίδες, δεν ειπώθηκε τίποτα.

Pooky τα γέλια για την σύνταξη - σε συνδυασμό με το αβατάρ σου - είναι όλα τα λεφτά.

Spoοοοoky...!!!

ambu_dare είπε:
Φίλε manos,

όπως ίσως ήδη θα έχεις δει, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει λίγο αφού γράφτηκε για την έκδοση 0.104 αλλά ισχύει αυτούσιος μέχρι την 0.106 όπου και άρχισαν οι πολλές αλλαγές στον κώδικα του ΜΑΜΕ. Κάποιες αλλαγές υπάρχουν ως προς τα πλαίσια που έχει τώρα στο Properties, όμως τίποτα το τρομερό. Τα βασικά είναι τα ίδια.

Εάν παρόλα αυτά χρειαστείς ο,τιδήποτε, εδώ είμαστε...
Βασικα ειδικα για τωρα ειναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ,μια και η τελευταια εκδοση,οπως ειπα,που εχω ειναι ακριβως αυτη,η 0.104...!!

Βουρρρ για μελετη....!!!!

Αλλα μια που ειδα οτι ανεφερες την 0.106,να ρωτησω το εξης...

Καποια CHD's λοιπον που βρηκα ειναι για την 0.106,απλα μεχρι στιγμης δεν ειχα την ευκαιρια να τα δοκιμασω στην 0.104...Μια και λες οτι απο εκεινη την εκδοση και μετα,αρχισανε οι μεγαλες αλλαγες,να περιμενω οτι μαλλον δε θα τα αναγνωρισει σωστα η 0.104...???

Εάν προστέθηκαν μετά την 0.104 δεν θα υπάρχουν ούτως ή άλλως στην λίστα των Games, άσε που αν βάλεις το ClrMamePro να σου σουλουπώσει τις Roms, θα τα θεωρήσει περιττά και θα τα διαγράψει.

Πίσω
Μπλουζα