Νέα κονσόλα Retron 5

Εγω παντως θα το τσιμπησω.Εχω δωσει λεφτα για ενα καρο βλακειες κατα καιρους και τα 99$ που κοστιζει αυτο δεν ειναι τιποτα.
Άμα παίρνει και flashcarts, μια χαρά θα είναι!!!
 
Πολύ αμφιβάλλω αν διαβάζει flashcarts γιατί όπως είπα και πιο πάνω, είναι συσκευή android με emulators. Δεν επικοινωνεί συνεχώς με το cart, φορτώνει το ROM και ξαναεπικοινωνεί μόνο για battery saves. Τα flashcarts απαιτούν συνεχή επικοινωνία με διάφορα μέρη του hardware, οπότε μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να δουλέψουν.
 
Τα flashcarts απαιτούν συνεχή επικοινωνία με διάφορα μέρη του hardware, οπότε μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να δουλέψουν
Ενδιαφέρον!! Δεν ήξερα ότι δουλεύουν έτσι!!
 
Η συγκεκριμένη κονσόλα θεωρώ θα εξελιχθεί σε ότι καλύτερο για τους retro gamer. Η ονομασία παραπέμπει σε 5 διαφορετικά συστήματα αλλά επί της ουσίας είναι 6 καθώς τα Game Boy / Color δεν είναι ακριβώς ίδια. Η τιμή επίσης είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

Επίσης, η εταιρεία φαίνεται αξιόπιστη κι έχει χρόνια παρουσία στον τομέα του hardware. Έχει κυκλοφορήσει άλλες 4 αυτής της σειράς και δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποια παράπονα.

retron5-ports.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τους γλωσσοφαγες χαχαχαχα
 
Tέτοια πολυμηχανήματα πότε δεν μου άρεσαν. Αν είναι να παίξεις τα original cartidges παίξτα στις original κονσόλες τους. Αλλιώς παίξε emulators. Kαι καλά ότι έχουν το καλό ότι εξικονομείς χώρο και χρόνο από το να στήνεις και να συνδέεις κάθε φορά διαφορετική κονσόλα στην τηλεόραση. Το ίδιο πλεονέκτημα έχουν κι οι emulators (τουλάχιστον για κονσόλες που έχουν καλό emulation) κι ακόμα περισσότερα. Ή παίζεις original ή δεν παίζεις. Οι μόνες ανεπίσημες κονσόλες τέτοιου είδος που εγκρίνω (αν και προσωπικά δεν μ' ενδιαφέρουν) είναι φορητές εκδόσεις για επιτραπέζιες κονσόλες όπως το SNES και το Gamecube.
 
Αραγε με ενα gamepad πχ Snes gamepad μπορεις να παιξεις και αλλες κονσολες; πχ. gba ;
 
Αυτό είναι μόνο για Atari 2600 δηλαδή? Γιατί τι άλλο μπορείς να παίξεις με 1 joystick και 2 κουμπιά? Αντε μέχρι NES....
 
Και μια εικονα με το αποτελεσμα του retron 5 σε σχεση με τα συστηματα της φωτο σε συγχρονες τηλεορασεις.Υπαρχουν και τα γνωστα φιλτρα που βαζουμε στους emulators οπως στον mame στον snes9x κτλ. Scanlines, super eagle, 2xsal, hq2x

retroN 5.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το WiiU VC είναι ότι πιο τραγικό έχει υπάρξει στον τομέα emulation:

- Μεγάλο input lag

- Ξεθωριασμένα χρώματα όπως στην παραπάνω φωτογραφία

- 50hz PAL roms στις Ευρωπαικές κονσόλες

- Πειραγμένα roms που δέν έχουν σχέση με τα original. Πχ, στο WaveRace του N64 έχουν αλλάξει τα billboards. Στο Donkey Kong Country έχουν αφαιρέσει το εφέ του φακού που κρατάει ο παπαγάλος ώστε να μην "φλασάρει" την οθόνη κάθε φορά που γυρνάει. Και διάφορα άλλα τέτοια πειράγματα

1000 φορές με RetroN η ακόμα και με κάτι σάπια κινέζικα με κακό emulation παρά WiiU VC.
 
Πίσω
Μπλουζα