Νέες ιστορίες Ντίσνευ. Μας απογοητεύουν σχεδιαστικά;

greg13

RetroWannaBe
Joined
18 Αύγ 2010
Μηνύματα
44
Αντιδράσεις
1
Στα νέα τεύχη των περιοδικών Ντίσνευ βλέπουμε ιστορίες,Ιταλών κυρίως σχεδιαστών,οι οποίες είναι σχεδιασμένες σε μία "φουτουριστική" γραμμή,η οποία κατά τη γνώμη μου είναι λίγο πρόχειρη,και δεν έχει καμία σχέση με την παλιά,κλασσική,όμορφη σχεδίαση των ιστοριών που βλέπαμε σε αυτά τα περιοδικά τις δεκαετίες του '70,'80,και έως τα μέσα της δεκαετίας του '90.Έχετε παρατηρήσει και εσείς το ίδιο;Σας αρέσει αυτή η διαφορά;

Σύντομα θα ανεβάσω φωτογραφίες με σχετικά παραδείγματα.
 
Αν μιλάς πχ για τις τελευταιες ιστοριες του "ΚΟΜΙΞ" θα συμφωνησω οτι ειναι επι το πλείστον κατώτετερες σχεδιαστικά αλλά και σεναριακά πολλές φορες.
 
Εχω χρονια να ασχοληθω με Disney και θα με ενδιεφερε να δω παραδειγματα :)
 
Ναι,μιλάω και για τις ιστορίες του ΚΟΜΙΞ!Και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα χειροτερεύουν!
 
Θα αναφέρεσαι στις ιστορίες που έχει σχεδιάσει ο Don Rosa. Ο συγκεκριμένος είναι από τους λίγους "άξιους" συνεχιστές του αείμνηστου Karl Barks. Δεν θα το έλεγα ότι τα σχέδιά του είναι χειρότερα. Κάθε άλλο, είναι αρκετά "γεμάτα" και καλοσχεδιασμένα..
 
Nope o Rosa αρεσει σε ολους,αναφερεται σε νεους νεους σχεδιαστες κατι ολλανδους ,γερμανους κ.τ.λ


Εχω χασει επαφη με το Κομιξ εδω και καμμια 20ετια αλλα διαβαζω πολλους "παλαιους" να ειναι δυσανασχετημενοι με το περιοδικο, με το στυλ του σχεδιου των ιστοριων.



Ο λογος κατεμε ειναι απλος,εμεις μεγαλωσαμε με οδυσεια του διαστηματος και Μαγια η Μελισσα απλα σχεδια,καμπυλωτη τεχνοτροπια (τι ειναι αυτο;
:p ).


Oι σημερινοι σχεδιαστες σχεδιαζουν για τα σημερινα παιδια που εχoυν μεγαλωσει με πικατσου (και αυτο παλιο ειναι πλακα πλακα) magna και βρισκουν τον Μπομπ τον σφουγγαρακη αστειο.
 
Χμμμ....τις πταίει; Το κόμιξ έχει χάσει αρκετή από την παλιά του αίγλη. Παλιότερα μεσουρανούσαν οι ιστορίες του Παπιάνθρωπου Θείου Κάρλ κατόπιν ήρθαν κι έδεσαν (με πολύ ωραίο τρόπο) οι ιστορίες του άξιου συνεχιστή του Θείου, Ντον Ρόσα. Σήμερα, παλεύουν να γεμίσουν το κάθε τεύχος με ιστορίες που σχεδιάζει ο κάθε φιλόδοξος wannabe μεγάλος σχεδιαστής ιστοριών Ντίσνεϋ. Είναι κρίμα καθώς πιστεύω στο εξώφυλλο έχει μια μικρή λωριδίτσα που λέει συλλεκτικό τεύχος...που δεν ταιριάζει σαν χαρακτηρισμός πλέον...και κρίμα επίσης γιατί πωλείται σαν συλλεκτικό και μόλις περάσει ο μήνας κυκλοφορίας ο Τερζόπουλος ανεβάζει αμέσως την τιμή.Αλήθεια, αξίζει κάτι τέτοιο;
 
επειδη πηρα προσφατα ενα τευχος απ τα κλασσικα και το μετανιωσα πικρα ειλικρινα με εκαναν να τσαντιστω οι ιστοριες ειχε μια με τον θειο σκρουτζ το λιγοτερο απαραδεκτη καμια σχεση με οτι διαβαζα επισης το μικυ μαους εχει πεσει παρα πολυ σε στυλ ιστοριων και βαζει κατι βλακειες μονο το ντοναλντ ειναι ακομα αποδεκτο κομιξ εχω παρατηρησει οτι τωρα εχουν αρχισει τις επανεκδοσεις των ιστοριων που ηδη εχουν δημοσιευσει και ομως λενε οτι ειναι συλλεκτικο τευχος κοροιδια εντελως
 
Ασφαλώς και δεν αναφέρομαι στον Don Rosa,ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους "καλούς σχεδιαστές" κόμικς πλέον.Και θα συμφωνήσω με τον Aardvark: Όντως μοιάζουν με manga!
 
Ωραιο θέμα και αυτό πάνω στα κόμικς #) , πήρα και εγω πρόσφατα κλασσικά αλλα δεν με απογοήτευσαν καθόλου! τωρα όμως δεν έχω στα χέρια μου και τα παλία, οπότε η σύγκριση, ίσως είναι λιγάκι άκυρη..αλλα μου φάνηκαν και σχεδιαστικά περίπου τα ίδια με τα παλιά των παιδικών μας χρόνων! οι ίδιες οι ιστορίες, οι ίδιοι ηρωες, όπως τους ειχαμε συνηθισει! εν αντιθέσει δεν μου αρεσαν τα μικυ, από πότε έγινε ο μικυ δαιμόνιος ντετεκτιβ του Μικυ σίτη, ασε κάποιες ιστοριούλες με τον Τζουνιορ ντακ, δεν μου αρεσαν καθόλου..ο τζουνιορ ντακ στην γεννια μας δεν υπήρχε, ουτε η σεξυ κατάσκοπος κατρίνα, όσο για τον ξαδελφο φερθυ, πρώτη φορα άκουσα, ουτε φυσικά ο καθηγητής Κατσαβίδας, καπου με ξενίζουν κυριως τα παιδικά χρόνια του Ντοναλντ που εγιναν ξεχωριστά τευχη , φυσικό ειναι δεν ειμαστε πια παιδιά ! δεν τους πολυσυμπάθησα τους νεους χαρακτηρες..η δε μινυ παιζει εναν πιο ενεργό ρόλο, και φυσικά ακολουθει τις συγχρονες επιταγές της μόδας και ειναι πια πολυ μοδάτη!

Μήπως όμως στα κλασσικά ειναι οι δικές μας, παλιες, καλές ιστοριες; αυτες που ειχαμε διαβασει πριν 20 χρόνια;
 
Παιρνω στα πιτσιρικια τις εκδοσεις του Ντισνευ και μιας που τους τις διαβαζω ακομα εγω, μπορω να πω οτι και η ποιοτητα των ιστοριων ειναι χαμηλοτερη του παρελθοντος (οχι απαραιτητα μακρυνου) - κυριως στο κανονικο Μικυ Μαους. Θα κανω μια μεγαλη εξαιρεση για το υπεροχο Επικος Μικυ.
 
Για πιτσιρίκια καλά ειναι και τα illustration βιβλιαράκια με ιστορίες των ντετεκτιβ Μικυ και Μινυ, δυο μπορει να κάνουν ένα καλό δωράκι... ;) , wally , συμφωνώ απόλυτα για την συγχρονη ποιοτητα του μικυ μαους, αν και υπάρχουν και εδω ιστοριούλες που θυμιζουν καλες εποχες μικυ, ειδικα ιστοριουλες μυστηρίου..υπάχει και περιοδικο Ντοναλντ Ντακ που και πάλι δεν υπήρχε στην εποχή μας! γενικά ακόμα και με δευτερευοντες χαρακτηρες κάνουν πια περιοδικά ( ο Ντοναλντ σίγουρα δεν ειναι δευτερευων)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω που συλλεγω τα τευχη Ντισνεϋ της περιοδου 1966-75 αδυνατω να διαβασω τα καινουργια με το νεο σκιτσο. Με απωθει, ειμαι δεμενος με το παρελθον. Επίσης, περα απο τους νεους ηρωες που δεν υπηρχαν πριν απο 35-40 χρονια αλλαζουν και τα ονοματα, π.χ. οι λυκοι γινανε μουργολυκοι.
 
Ευπαλίνος είπε:
Επίσης, περα απο τους νεους ηρωες που δεν υπηρχαν πριν απο 35-40 χρονια αλλαζουν και τα ονοματα, π.χ. οι λυκοι γινανε μουργολυκοι.
μήπως ετσι τους ονομάζουνε οι δικές μας μεταφράσεις; μου κανει λίγο παράξενη η ονομασία.. πάντως ένας χαρακτηρας που εμεινε σταθερός και αναλειωτος στο χρόνο, ειναι ο επιθεωρητης Ο' χαρα!! το μαυρο φαντασμα που ταλαιπωρει τον Μικυ με ληστειες, θα πρέπει να υπήρχε και πριν στα ρετρό χρόνια, ετσι ή κάνω λάθος; μάλλον στην ιστορια των παπιων , έχουμε τους πιο νέους ηρωες, ο Μικυ με το Γκουφυ παντα μαζι στις δημοφηλείς περιπετειες τους αλλα στον Ντοναλντ βλέπουμε τις μεγάλες αλλαγες, ο Φερθυ, ισως ειναι η πιο ευχάριστη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά και εμένα με ενοχλεί που άλλαξαν το όνομα στους λύκους.

Η ξένη ονομασία τους είναι "The Beagle Boys", όπου Beagle, είναι ράτσα σκύλου...

Τώρα, όσον αφορά το θέμα του thread, μπορώ να πω οτι οι νέες ιστορίες, δε με απογοητεύουν, τουλάχιστον σχεδιαστικά.

Σχετικά τώρα, με την ποιότητα του ΚΟΜΙΞ, πιστεύω πως είναι σημεία των καιρών.

Αν βρει κάποιος ένα κόμικ που κυκλοφορεί σήμερα και έχει "ψυχή", θα του "βγάλω το καπέλο".
 
Kι εγώ διάβασα μια καινούρια ιστορία με τον Ντόναλντ που γίνεται μάστορας (!) και τροποποιεί συσκευές, αλλά κατά τελείως μη ρεαλιστικό τρόπο, τισ κάνει ρομπότ, κάνει μια ηλεκτρική σκούπα να βγάζει μουσική κλπ. τις καλύτερες ιστορίες κατά την ταπεινή μου γνώμη είχαν δυο γερμανικά Μίκυ Μάους που πήρα το '87, και μόλισ τώρα ξέρω αρκετά καλά γερμανικά για να τις καταλάβω 100%

Img0008.jpg

Img0009.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ με τους περισσότερους ότι τα περιοδικά Ντίσνεϋ έχουν την τελευταία δεκαετία το χειρότερο επίπεδο από ποτέ! Δεν διαβάζονται με τίποτα! Και δεν είναι μόνο θέμα σκίτσου! Δεν γίνονται πια με αγάπη! Κατά τ' άλλα βλέπω μια προσπάθεια στα Κλασικά να ανεβάσουν το επίπεδό τους, και όπως σωστά διαμαρτυρήθηκε ένας φίλος, άμα είναι να είναι τα μόνα που διαβάζονται, ας βγαίνουν συχνότερα, όχι κάθε 2 μήνες! Υπάρχουν ευτυχώς κάποια καλά Σήριαλ, όπως ο Σερ Μίκυ! Τες πα...
 
Αυτήν την συζήτηση την είχα και με έναν φίλο (του οποίου του αρέσουν τα manga) και μου έλεγε ότι απλά είμαι κολλημένος στο παρελθόν και αν διάβαζα τα κομιξ που λέω ότι μου αρέσουν (Carl Barks, Rosa, Scarpa κλπ) στην σημερινή εποχή, θα έλεγα ότι ούτε αυτές μου αρέσουν. Βέβαια δεν ισχύει αυτό γιατί δεν είχα διαβάσει όλες τις ιστορίες τους παλιότερα και τώρα που τις βρήκα όλες σε ηλεκτρονική μορφή διαβάζω πολλές που είναι καινούριες για μένα και οι περισσότερες μου αρέσουν πολύ, μάλιστα κάποιες περισσότερο από πολλές που θυμάμαι από παλιά.
 
Πίσω
Μπλουζα