Νέες κυκλοφορίες εμπνευσμένες από 80s Metal

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.797
Αντιδράσεις
1.766
Καθώς γίνεται ένας ψιλοχαμός τα τελευταία χρόνια με συγκροτήματα-αναβιωτές-συνεχιστές του '80s metal, στο κίνημα που έχει πλέον λάβει την ονομασία "New Wave of Traditional Heavy Metal" (NWOTHM), σκέφτηκα τη δημιουργία ενός thread όπου θα αναφέρονται οι πιο αξιόλογες νέες (αλλά ουσιαστικά κλασικού τύπου κυκλοφορίες) που συνεχίζουν την μεταλαμπάδευση της φλόγας στις νέες γενιές.

Αρχή γενομένης από τους φοβερούς Eternal Champion που έπειτα από το πολύ αξιόλογο ντεμπούτο (The Armor of Ire) κυκλοφόρησαν μια απίστευτη δισκάρα με φόντα να μείνει κλασσική. Mε επιρρροές από Μanilla Road , πρώιμους Manowar, Omen, Brocas Ηelm και πρώιμους Savatage, φτιάχνουν ένα εκρηκτικό coctail στον τομέα του '80s underground epic metal.

To άλμπουμ έχει ανέβει επίσημα στο κανάλι τους στο youtube, οπότε δεν τίθεται θέμα copyright και έχω την ευκαιρία να το παραθέσω ολόκληρo:

 
Mετα το εξαιρετικο EP Niralet εφτασε η ωρα για τον πρωτο δισκο των φοβερων Megaton Sword με το ονομα Blood Hails Steel — Steel Hails Fire.Εξαιρετικη μπαντα που πιστευω εχει πολλα να δωσει στην Metal σκηνη.

Παρακατω το κομματι Songs of Victory απο το νεο τους αλμπουμ :headbang: :ylsuper: :headbangdude: :headbang: :headbangdude: :ylsuper: :headbang: :ylsuper: :headbangdude: :headbang: :ylsuper: :headbangdude:

 
Οι Γερμανοί Attic...
Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μία αντιγραφή των King Diamond/Mercyful Fate.
Ή απο την άλλη ,να συνεχίζουν το "έργο" τους.

Attic - The Hound of Heaven

 
H σαλονικη δε βγαζει μονο τα καλυτερα παιδια οπως λεει και το ασμα αλλα βγαζει και μπανταρες.Μια απο αυτη ειναι και οι Steel Arctus που πριν λιγες μερες κυκλοφορησαν τον πρωτο τους δισκο και ειναι επικος απο καθε αποψη.Παρακατω το κομματι Fire and Blood απο τον ομωνυμο δισκο :headbang: :ylsuper::headbangdude::headbang::ylsuper::headbangdude::headbang::ylsuper::headbangdude::headbang::ylsuper::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude::headbangdude:

 
Τελευταία επεξεργασία:
Επειδή σας βλέπω και πήρατε φόρα (και καλά κάνατε), να κάνω μια μνεία και στους πολύ αξιόλογους Καναδούς Smoulder (epic / doom). Περισσότερος Michael Moorcock στην θεματολογία χεχε.

Η τραγουδίστριά τους (Sarah Ann) είναι παρουσιάστρια στο γνωστό metal youtube channel Bangers TV και εξαιρετική τύπισσα που προμοτάρει πολύ το traditional metal. Παραλίγο να τους απολαύσουμε πέρισυ στο UTH, αλλά μας τα χάλασε τελευταία στιγμή το 1ο lockdown:


 
Δεν ακούω πολύ κλασικό heavy,epic κτλ, παρ'όλ'αυτά αν πέσει κάτι στον "δρόμο μου" δεν θα το προσπεράσω.
Όπως και στους Smoulder απο πάνω , στους Black Sword Thunder Attack μου άρεσαν πολύ τα γυναικεία φωνητικά.
Η μπάντα απο την Καλαμπάκα ,κυκλοφόρησε μέσα στο 2020 το "March of the Damned " ep..

 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα