Νέες κυκλοφορίες σε retro κoνσόλες και computers

Από την Zosya Entertainment, που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων, τα Valley Of Rains και Angels, έρχεται ένα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ arcade-adventure game, για τον... ταπεινό ZX Spectrum, το Seraphima, στα πλαίσια του διαγωνισμού Yandex 2023.


Πολύχρωμα graphics, φανταστικά εφέ όπως fade outs και αντανακλάσεις, εκπληκτικό animation, πολλαπλό scrolling, πολύ καλός ήχος, μέχρι και sampled speech, περιλαμβάνει το μενού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

orig.png orig (1).png

Στον ίδιο διαγωνισμό έχουμε μέχρι στιγμής τα 7.7.7.7, BORSCH, COINZ are Mine!, Match3, The Seventh Element, The Unicorn και Welcome to Adventure Life για ZX Spectrum, Four Adventure Games Collection για MSX, Paw Noir για Commodore 64 και Pixteen για Atari 8-bit.

Εγώ έχω αποφασίσει ήδη!

Ψηφοφορία και Downloads
 
Τελευταία επεξεργασία:
Wizard's Lair για Oric-1 με 48K RAM και Oric Atmos από τον Rax, της [raxiss].

title-color-oric-jpg.262363
screenshot_20230512_185023-jpg.262364



Ένα roguelike game από τον συνήθη ύποπτο rax, με πολύ όμορφα χρώματα και σκιάσεις, χαριτωμένα sprites με πολλά frames και καλό animation στον ήρωα, τους εχθρούς και τα αντικείμενα του περιβάλλοντος, όπως τις φωτιές και τους πυρσούς. Περιλαμβάνει επίσης, τυχαία δημιουργημένους λαβύρινθους, κάπως βασικό, αλλά διεκπεραιωτικό ήχο, εθιστικό gameplay με καλό χειρισμό, τρία επίπεδα δυσκολίας και υποστήριξη IJK interface για joystick.

Απολύτως playable και στον Oricutron emulator.

Download & Discussion

Retromaniax thread by iss
 
Τελευταία επεξεργασία:
Pitfall! από τον Shaun Lindslay, Battlezone από τον Rocketeer και Beebchase από τον Chris Bradburne, όλα για τον BBC Model B.

Disc171-Pitfall.png Disc173-BATTLEZONERSTD.png Disc171-BeebChase.png

Νομίζω πως δεν χρειάζονται περιγραφή, αλλά για χάρη της πληρότητας, τα πρώτα δύο είναι conversions από τα ομώνυμα arcades, ενώ το Beebchase πρόκειται για conversion του πασίγνωστου Deathchase, που έγινε μεγάλη επιτυχία στον ZX Spectrum.

Download Pitfall!
Download Battlezone
Download Beebchase
 
Attack Of The PETSCII Robots για τους Oric-1 και Enterprise, εντελώς δωρεάν!

Είδηση που πέρασε κάτω από τα ραντάρ, αφού ήδη έχει κυκλοφορήσει προ τριμήνου η έκδοση για Oric-1, ενώ η έκδοση για Enterprise, πιο φρέσκια μεν, μετράει έναν μήνα δε, αλλά δεν την βρήκα γραμμένη και κάπου αλλού, οπότε παρουσιάζω...

oric-screenshot1.png oric-screenshot2.png oric-screenshot3.png


Μπορείτε να κατεβάσετε τις πλήρης εκδόσεις απ' ευθείας από τη σελίδα του Dave -The 8-Bit Guy- Murray, εντελώς δωρεάν, ενώ από την ίδια σελίδα, μπορείτε να κατεβάσετε και τις shareware εκδόσεις για τους Commodore PET, Commodore 64, Commodore 128, Commodore Amiga, Sega Genesis και Atari 7800.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ε οχι και κατω απο το ρανταρ! Ολοκληρο review ειχα κανει τοτε. :)

Σωστά και αν πρόσεξες το είχα διαβάσει το post, και είχα πατήσει like από τότε και βέβαια είχα κατεβάσει και το παιχνίδι, την ίδια μέρα. :) Για του λόγου το αληθές παραθέτω τις ημερομηνίες στα αρχεία μου, που έχουν την ίδια ημερομηνία με το post σου:

oricrobots.jpg

Απλώς τώρα το επανέφερα χάριν της Enterprise έκδοσης, που αυτή όντως πέρασε κάτω από το ραντάρ (μου).
 
Octopus για τους Amstrad Plus και Amstrad GX4000.

Μετράει ήδη έναν μήνα κυκλοφορίας, αλλά ξέρετε, η... θερινή ραστώνη!

extra_lire_fichier (2).png extra_lire_fichier (5).png

Πρόκειται για conversion -και πολύ πιστό παρακαλώ- του ομώνυμου παιχνιδιού, από τη σειρά Game & Watch της Nintendo. Το conversion υλοποιήθηκε από την Team Galaxy, του CPC-Power. Αν δεν ξέρετε την ιστοσελίδα CPC-Power, να ενημερώσω ότι είναι ο υπ' αριθμόν ένα προορισμός, για όποιον ενδιαφέρεται για τα Amstrad CPC και Amstrad Plus.

extra_lire_fichier (3).png extra_lire_fichier (4).png

Info & Download

Αξίζει να αναφερθεί ότι προετοιμάζεται και μία Deluxe έκδοση με... βελτιωμένα γραφικά, για τα... απλά CPC!

Octopus - Ingame 08.png Octopus - Congrats.png

Octopus Project Page
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ωραίο φαίνεται, έχω παίξει το original Octopus!
 
Slicks Racing από την LowFuel, για το Atari VCS/2600.

Νέο παιχνίδι στη συνταγή του παλιού καλού, Super Sprint, ή ακόμα καλύτερα όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί του, στα πρότυπα του παλιού DOS game, Slicks ‘n’ Slide του Timmo Kauppinen. Το Slicks Racing υπογράφουν οι Vojta “nooly” Nedvěd, στον προγραμματισμό και τον ήχο και Petr “Raist” Šťastný, στα γραφικά και καταλαμβάνει 32k κώδικα σε batari Basic.

6a656938-38be-4269-90b6-49f3079d8508.png 8e03116a-ea11-4236-bd99-bcfb27186dbf.png

Ωραία η εισαγωγική οθόνη με το «σκληρό» chiptune, 4 πίστες από τις οποίες επιλέγουμε σε ποια θα αγωνιστούμε, δύο οι επιλογές μας στα αυτοκίνητα, με το κλασσικό αργό αλλά εύχρηστο και το γρήγορο αλλά για τους πιο... μύστες και... κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά, καθώς ούτε ο διεκπαιρεωτικός ήχος, αλλά ούτε και η ομαλή κίνηση, τα δουλεμένα physics και το καλό control, που αναμφισβήτητα διαθέτει το παιχνίδι, αρκούν για να συμπληρώσουν το κενό που αφήνει η έλλειψη computer controlled αντιπάλων. Μπορείτε βέβαια πάντα να παίξετε σε 2 player mode, με δύο παίκτες, αλλά...

fef3c3e7-35d8-4f50-8eb8-816bbf6961c0.png 149bc528-b4f1-4ebf-a2d5-4d47871c70b7.png

Έτσι στους... μοναχικούς, το μόνο που μας απομένει, είναι να κάνουμε γύρους στην πίστα, με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο... και το high score, βεβαίως-βεβαίως!

Ιστοσελίδα
Download
 
Το τέταρτο στη σειρά των Halloween themed παιχνιδιών, από τον πολύ γνωστό μας πια, Oscar Toledo Gutierrez, κυκλοφόρησε σήμερα δωρεάν στο AtariAge και ονομάζεται Pumpkin Castle.


Οι παλιοί θα καταλάβουν από ποιο παιχνίδι της κλασικής era είναι εμπνευσμένο, για τους υπόλοιπους θα πω, ότι είναι ένας κλώνος του Hunchback από την Century Electronics.
 
Raiding Rivers από την Reboot-Games για το Atari Jaguar, δωράκι για τα Χριστούγεννα!

Λίγο ετεροχρονισμένη η ενημέρωση -ως συνήθως- αλλά κάλιο αργά...

image.png.3149c1632a983d5698afafeed0b2cf8d.png

Αν κάτι σας θυμίζει από τις πρώτες εικόνες, δεν σας γελούν τα μάτια σας, διότι είναι ένα unlicensed remake του παλιού, καλού River Raid, που είχε κυκλοφορήσει αρχικά για το Atari 2600, το μακρινό 1982.

Πρόκειται για την public release του παιχνιδιού, αφού ήδη έχει κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2023, αλλά μόνο για τους patreons της Reboot-Games. Στα επιπλέον, περιλαμβάνει ένα πολύ ευχάριστο in-game tune και ένα απολαυστικότατο smooth scrolling, με ωραιότατα transitions.


Αρπάξτε το όσο προλαβαίνετε, αφού με την εξαγορά του AtariAge, από την ίδια την σύγχρονη Atari, κατά την γνώμη μου έχουμε να δούμε πολλά remakes σε παλιές κονσόλες, σαν και αυτό, κλειδωμένα πίσω από paywalls.
Βέβαια το River Raid είναι της Activision, που πλέον ανήκει στην Microsoft και η τελευταία είναι αρκετά χαλαρή με τα πολύ παλιά και ειδικά τα acquired IPs της, αλλά και πάλι, τα τελευταία χρόνια, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στην Retrogaming Land...

Download
 
Εντυπωσιαστηκα παντως μεσα στις γιορτες απο ολα αυτα τα remakes-μεταφορες:
  • Castlevania - Symphony of the Night demo για Megadrive (απιστεφταμπλ)
  • OpenLara demo για Sega32X (γραμμενο μονο για τον ενα απο τους δυο SH2 επεξεργαστες του 32Χ) στα ~20 καρε, χωρις ηχο. Δυνατες προοπτικες.
  • R-Type για MegaDrive νεα εκδοση του demo ακομα πιο κοντα στο coinop
  • Castlevania - Symphony of the Night patch για Saturn με πολλες διορθωσεις
και λοιπα και λοιπα
 
Χοντραίνει το παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα μπήκαν μέσα και όσοι μυρίστηκαν χρήμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαραίτητα καλό ή κακό... Ο χρόνος θα δείξει.
Σίγουρα πάντως, το τελευταίο DMCA του LInk's Awakening DX HD, δεν ήταν καλό...
 
Flappy Bird για unexpanded Commodore VIC 20.

FlappyBird.jpg

Πολύ καλό implementation του ομώνυμου original Android παιχνιδιού, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για 3.5kB κώδικα!

Enjoy!
 
Pac-Man Begins από τον Allan -Highriser- Turvey, για όλους τους Spectrum!

Ένα πολύ απλό, αλλά και αρτιότατο προγραμματιστικά, παιχνίδι ενός πλήκτρου, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή Pac-Man.

jRKpZo.png

Ο Allan δηλώνει ότι εμπνεύστηκε το παιχνίδι του, από το browser game Paku-Paku της ABA Games και στο story του, δηλώνει ότι είναι prequel του Pac-Man, όταν ακόμα στον Pac-Man world δεν υπήρχαν λαβύρινθοι! :)


Pacman Begins!
Before there was a maze, there was only an alley...Pacman begins is the prequel you never knew you wanted. Inspired by the game 'Paku Paku' by Abagames, it is Pacman stripped down to the bone – one line, one pill, one ghost. In creating this I wanted to add as many features from the original arcade game as possible, whilst maintaining the flow of 'Paku Paku'. The additions from the arcade include:

- Graphics much closer to the arcade
- three lives + bonus lives every 10k
- Pacman is slowed down by eating pellets
- Ghosts can pass through the tunnel
- Fruit bonuses appear after a certain number of pellets are eaten
- Ghosts eaten in quick succession increase in value from 200,400,800 and 1600 points.
- Four different ghosts appear as the difficulty increases
- Arcade intro tune and sound effects

This game is free but feel free to leave something in the tip jar, or consider joining my Patreon. Patrons get all the Spectrum work I've done included. Everything helps keep the cassette tape rolling.

Thanks in advance!

Κατεβάζετε δωρεάν, πληρώνετε ό,τι θέλετε:

Ιστοσελίδα
 
Πίσω
Μπλουζα