Νέος σέρβερ για το CPCWiki?

Gryzor

Human RetroDatabase
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.759
Αντιδράσεις
69
Καλησπέρα άπαντες,

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ψάχνω για σέρβερ για το cpcwiki... Καλύτερα να μή συζητήσω τις συνθήκες προς το παρόν, αλλά η ανάγκη υπάρχει, και είναι σχετικά άμεση.

Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κάποιον που θα μπορούσε να δωρήσει hosting ή κάποια καλή εταιρία με χαμηλές τιμές...

Ευχαριστώ,

Θ
 
$4 το μήνα;;; Ναι, θα μπορούσε πραγματικά, αλλά θα πρέπει να διαβάσω μερικά reviews πρώτα. Έχω άσχημη εμπειρία από τον προηγούμενο (φτηνό) host που δεν μπορούσε να μας σηκώσει (καλά, ήταν εντελώς χάλια σαν εταιρία, τέλος πάντων...).

Σκεφτόμουνα το 1&1 στο οποίο διατηρώ ένα domain κι έχουν άριστη εξυπηρέτηση, απλά βέβαια δεν ξέρω κι εκεί τί γίνεται με μεγαλύτερο site.

Ευχαριστώ για την πρόταση!!!
 
Αν μπορεις, μην μπλεξεις με shared-hosting περιβαλον.
 
Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει και για μικρού traffic sites είναι οκ. Έχουν καλό online support και είναι μεγάλη εταιρεία.

Το πρόβλημα με αυτά συνήθως είναι οτι δεν ξέρεις τι άλλα site γίνονται host στο ίδιο μηχάνημα -- μπορεί να είναι απλές σελίδες και eshops αλλά μπορεί να είναι και site που τραβάνε volume traffic οπότε θα έχεις επιπτώσεις. Επίσης αν κάποια hosted page στο ίδιο μηχάνημα hackευθεί και δημιουργηθεί τρύπα για email spam θα δείς να γίνονται reject τα mail σου από άλλους mail server μέχρι να τους ενημερώσεις.
 
Gryzor είπε:
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς κάποιον που θα μπορούσε να δωρήσει hosting ή κάποια καλή εταιρία με χαμηλές τιμές...
Wally είπε:
Αν μπορεις, μην μπλεξεις με shared-hosting περιβαλον.
Αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται. Στο shared θα σε βάλουν μαζί με 20-30 άλλους οπότε... μια από τα ίδια.

Είχα στήσει ένα σύστημα πριν 1-2 χρόνια σε ένα shared που κόστιζε παραπάνω από τα κλασσικά αλλά σε είχανε με άλλους το πολύ 9. Ακόμα και αυτό ήταν απαράδεικτο, τώρα δεν ξέρω για τι φόρτο μιλάμε... οπότε..
 
τι πόσο μπορείς να διαθέσεις ανα έτος ; και για τι bandwidth μιλάμε ;
 
Από bandwidth μπαίνουμε στην κατηγορία unlimited (είναι κάμποσα γίγα το μήνα). Για ποσό δεν ξέρω ακόμα, θα ζητήσω ίσως δωρεές. Από shared hosting μπορώ να αντέξω κάτι καλό, τα dedicated όμως είναι πέρα των δυνατοτήτων μου... :(
 
έχω έναν φίλο που έχει εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο...αν θες σε φέρνω σε επαφή!
 
Όταν βλέπω κάπου να γράφει unlimited, απλά προσπερνάω. Θα είσαι εσύ και άλλα 1000 domains σε ένα μηχάνημα που θα παλεύει τα απάλευτα.

Μάλιστα έψαχνα κάποιον ο οποίος να μην έχει τη λέξη unlimited στη broshurα του. Θέμη ρίξε μια ματιά και εδώ
 
Δες και εδώ

Το shared hosting του συγκεκριμένου δεν είναι απεριόριστο και όταν έχεις προβλήματα μπορείς να μιλήσεις με τον CEO ο οποίος προσπαθεί πάρα πολύ να κρατήσει σε ποιοτικό επίπεδο τις υπηρεσίες που προσφέρει.
 
Πάντως το retromaniax δείχνει να είναι shared hosting. Και φυσικά λειτουργεί μια χαρά.

Οταν η πλειοψηφία των domain παγκοσμίως είναι shared web hosting, ποιός ο λόγος ένα σχετικά μικρών απαιτήσεων wiki να μην είναι shared. Ακόμα και 50 ταυτόχρονοι χρήστες στο εν λόγω wiki τι απαιτήσεις έχουν σε bandwith ; Ελάχιστο.
 
To RetroManiaX εδω και χρονια ειναι σε dedicated server. ;)

Μαλιστα ο τωρινος server (τo τριτο κατα σειρα dedicated μηχανημα μας) ειναι κτηνακι...
 
LOL, αν το Retromaniax ήταν shared θα είχε εξοριστεί από οποιονδήποτε host εδώ και καιρό. Παραμεγάλωσε για τέτοια! :)
 
Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σας, πολύ δε περισσότερο να διαφωνήσω μαζί σας, αλλά μια και το έφερε η συζήτηση να πώ ότι η ΙP address retromaniax.gr είναι η

http://50.23.37.242. Σε αυτήν την διεύθυνση ο server δεν "προσφέρει" τίποτε (403 forbidden).

Προσφέρει όμως την αρχική σελίδα του retromaniax στο URL: http://50.23.37.242/~retromaniax/vb/forum.php πού σημαίνει ότι το retromaniax βρίσκεται σε ένα από τα directory του server, δηλαδή φιλοξενείται σε έναι σχυρό αλλά shared server. Φυσικά κανένα πρόβλημα αφού όλα δουλεύουν σωστά.
 
Dedicated ειναι :)

Απλα στο server μας, host-αρουμε και τη RetroDB μας, και την ARK μας (και οτι GRM project προκυψει...) ;)
 
kmalfa75 σε μια IP address μπορείς να βάλεις όσα domains θέλεις, ακριβώς γι' αυτό το λόγο δεν πάμε πάντα με IP εκτός και αν ξέρουμε ότι αυτή καταλήγει σε ένα και μόνο domain.

Τεσπα είμαστε offtopic
 
Πίσω
Μπλουζα