Νίκος Μανούσος για Computer Για όλους /Pc Master (Συνέντευξη Espresso)

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.409
Tα μαυρα συνεφα και οι δυσοιωνες προοπτικές του πρωτοποριακου και ιστορικοτατου (στο χωρο της πληροφορικη) περιοδικου Computer Για ολους ,οσο και του θρυλικου PC Master ειναι λιγο πολυ γνωστα στους περισσοτερους .

 

 


Eιναι ομως εντελως διαφορετικο να το ακους δια στοματος Νικου Μανουσου , ιδιοκτητη της Compupress και εκδοτη των δυο περιοδικων Computer Για ολους και PC Master στα πλαισια συνεντευξης που εδωσε στην Espresso και στον Παναγιωτη Λιακο (9 Μαρτιου 2014).








Οπου εν συντομια ο Ν.Μανουσος αναφερει οτι "

 


-Το
Computer για Ολους που εκδιδεται μονο σε ψηφιακη μορφη και ηταν συνδρομητικο μεχρι το 350 θα διατιθεται δωρεαν απο το επομενο 351ο τευχος- με οτι αυτο συνεπαγεται μελλοντικα για το περιεχομενο και την συχνοτητα κυκλοφοριας του ,συμπληρωνω -





-Ενω θεωρει αμφιβολο -το μελλον του
Pc Master οπως γενικοτερα και ολα υπολοιπα εντυπα ,για το οποιο Pc Master λεει χαρακτηριστικα "Το κρατάμε με νύχια και με δόντια, "





Τελος δεν παραλειπει να κανει μια αναφορα και σε
ενα περιοδικο που εβγαλε μονο τρια τευχη ... το "πρόωρο και πρωτοποριακό για την εποχή του "Hardware και Ρομποτική"

 


 


Winter is coming (Απλα αντλωντας εμπνευση απο το κυριο θεμα της συνεντευξης ,που δεν εχει να κανει με το κυριο θεμα μας εδω.)


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
CΓO δωρεαν σε ψηφιακη μορφη λοιπον.

Μακαρι η Compupress να "εκμεταλευτει" εστω και εμπορικα τα παλια τευχη του CΓO...
 
Μεχρι και γω που δεν εχω καμια τρελη σχεση με το αντικειμενο διαβαζα το computer για ολους και εχω και μερικα τευχοι που με εχουν μεινει.Εξαιρετικο περιοδικο.
 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνέντευξη !! (...και όσο για τα "δρώμενα" που αφορούν τα CΓΟ & PC Master, το μόνο που μπορώ να πω είναι: "σημεία των καιρών"...)
 
Ολοι το σκεφτομαστε και το λεμε αλλα αλλο να το βλεπεις απο επισημα "χειλη".


Μαλιστα.
 
Δηλαδή να υποθέσω οτι θα διαθέσουν και τα πρώτα τεύχη σε pdf δωρεάν? Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι.

Όσον αφορά το Pc-Master, μπορεί να μην αγοράζω πια (το διαβάζω απ τον αδερφό μου) αλλά τρέμω με τον φόβο μη δεν το ξαναδώ κρεμασμένο στα περίπτερα. Ειλικρινά πιστεύω πως θα είναι αιτία που θα πέσει πολύς κόσμος σε κατάθλιψη! Θα είναι πολύ σκληρό! Πάντως χέρομαι που προς το παρόν το κρατάνε έστω με νύχια και με δόντια..
 
Το PC Master το παίρνω κατά καιρούς αν και δεν ασχολούμαι καθόλου με το PC gaming.

Μου αρέσει πολύ να το ξεφυλλίζω και να διαβάζω κυρίως τις θεματικές στήλες και λιγότερο τα reviews, μιας και δε με αφορούν.

Εξαίρεση κάνω για κάποια adventures...

Ελπίζω πάντως, να μη γίνουμε μάρτυρες άλλης μιας αναστολής κυκλοφορίας ενός ιστορικού περιοδικού.

Αν κάποιοι θα ήθελαν την ταπεινή μου γνώμη, θα έλεγα να καταργηθεί το συνοδευτικό DVD, αφού λίγο πολύ, όλοι έχουν τους δίσκους τους γεμάτους με παιχνίδια.

Έτσι, με μια δραματική μείωση της τιμης του περιοδικού, ίσως να το αγόραζαν περισσότεροι...
 
rocky-it-ain-t-over-till-it-s-over-black_design.png


Ευχαριστώ όσους εξακολουθούν να μας διαβάζουν, αλλά φυσικά και όσους απλά δεν θα ήθελαν να ακούσουν ότι σταματάμε. Μη μας ξεγράφετε ακόμα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και πιστεύω ότι ο billy έγραψε εύστοχα ότι όλα αυτά είναι " σημεία των καιρών", το άκουσμα ότι κλείνει ένα ιστορικό περιοδικό μόνο λύπη μπορεί να φέρει! Δυστυχώς η κρίση των έντυπων μέσων ενημέρωσης έχει αγγίξει εδώ και χρόνια και τον ειδικό τύπο των υπολογιστών με μη αναστρέψιμες συνέπειες. Μακάρι να επιβιώσουν
 
alkis21 είπε:
Ευχαριστώ όσους εξακολουθούν να μας διαβάζουν, αλλά φυσικά και όσους απλά δεν θα ήθελαν να ακούσουν ότι σταματάμε. Μη μας ξεγράφετε ακόμα. :)
Eγώ πάντως Άλκη άλλο ελπίζω να έχει αλλάξει, ή να πηγαίνει να αλλάξει, επιτέλους -εσύ καταλαβαίνεις τι λέω- καθώς στην ερώτηση περί Game of Thrones

"Πληρώσατε ακριβά για να αγοράσετε τα δικαιώματα;"

o εκδότης απαντάει

"Οχι. Το πήραμε πριν γίνει επιτυχία, επειδή μας άρεσε, όπως κάνουμε πάντα. Πουλούσε 500 κομμάτια τον χρόνο και τώρα σε πολλούς τόμους δεν προλαβαίνουμε να τυπώνουμε!"

(Πάμε ξανά για να το εμπεδώσουμε "...τώρα σε πολλούς τόμους δεν προλαβαίνουμε να τυπώνουμε!"

οπότε αν ήμουν στη θέση σου, θα ήμουν -όλως δικαίως- έξαλλος, έχοντας διαβάσει το παραπάνω...
 
Προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια να αγοράζω το PC MASTER, για διάφορους λόγους, και φυσικά έχω στίβες απο τεύχη του απο πολλά-πολλά χρόνια πίσω. Απο εκεί και πέρα ναί, σίγουρα θα στεναχωρηθώ αν κάτι πάει στραβά, αλλα δεν θα τα βάψω και μαυρα. Περισσότερο λόγω της εικόνας που έχω σχηματίσει για τον εν λόγω εκδότη, και σε καμία περίπτωση για τα παιδιά που έγραφαν και γράφουν ακόμη εκεί (αλίμονο).

Στους καιρούς που ζούμε, πρέπει να λάβεις υπόψη σοβαρά κάποια πράγματα, όπως είναι η τιμή, και η ποιότητα της εκτύπωσης. Πρέπει να τον ψήσεις τον άλλο να σεβαστεί και να αγοράσει ένα έντυπο,ειδικά όταν έχει απέναντι του δωρεάν ηλεκτρονική ενημέρωση. Κόπηκε το πλήρες παιχνίδι, οκ κατανοητό. Για ποιον λόγο, πραγματικά, συνεχίζει να βάζει δίσκο γεμάτο freeware, με τον τίτλο "πλήρη παιχνίδια" στο εξώφυλλο ; Στα δικά μου μάτια, για να διατηρεί "με νύχια και με δόντια" την τιμή στα 6.80. Ας κάνει λοιπόν ο αγαπητός εκδότης πράξη τα λόγια περι προσπάθειας, και ίσως τότε να σωθεί το περιοδικό. Απο περιεχόμενο τουλάχιστον βλέπω ότι εξακολουθεί να έχει, τα παιδιά που κατα καιρούς γράφουν εκεί πάντα έχουν μεράκι και κάνουν αυτό που αγαπούν. Οπότε, ο κ.Μανούσος έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι, νομίζω οτι αν το θελήσει πραγματικά, με λίγο κρασί στο νερό του το PC MASTER σώζεται για πολλά χρόνια ακόμη.
 
Nemo είπε:



Οπου εν συντομια ο Ν.Μανουσος αναφερει οτι "

-Το Computer για Ολους που εκδιδεται μονο σε ψηφιακη μορφη και ηταν συνδρομητικο μεχρι το 350 θα διατιθεται δωρεαν απο το επομενο 351ο τευχος- με οτι αυτο συνεπαγεται μελλοντικα για το περιεχομενο και την συχνοτητα κυκλοφοριας του ,συμπληρωνω -

κι οντως

http://www.readpoint.com/cgomag.aspx

http://www.e-compupress.gr/showmag.asp?ID=2
 
Δεν καταλαβαινω πως να το κατεβασω απο τη σελιδα της compupress

Edit: ειμαι με tablet
 
Παιδιά τελικά κατάφερε να κατεβάσει κανένας το δωρεάν τεύχος Μαρτίου?

EDIT: Τα κατάφερα τελικά αλλά η σελίδα της compupress έχει τα μαύρα της τα χάλια! Χρειάστηκα internet explorer (μπρρρρ) και απενεργόποιηση του avast. Και δεν έφτανε μόνο αυτο. Περίμενα πάρα μα πάρα πολύ ώρα να ανοίξει το pdf ο browser (33 mb όλα κι όλα),δεν άνοιξε ποτέ, ώσπου έδωσα το link στον jdownloader, για να γίνει δουλειά.

Για όσους ενδιαφέρονται, για να μην τραβήξουν τα πάθη, απλά περάστε το παρακάτω Link σε καποιον downloader να βρείτε την υγειά σας:

http://www.e-compupress.gr/magazines/cgo351/assets/common//downloads/publication.pdf

(με save link as, θα σέρνεται)

Υ.Γ: Φαντάζομαι επιτρέπεται αυτό που κάνω. Άλλωστε δεν το έχει κρυφό η compupress το link, δωρεάν τεύχος είναι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια ερώτηση που έχω είναι αν εξακολουθεί να εκδίδεται/διανέμεται το CΓΟ
 
Πίσω
Μπλουζα