Νεκρό Gameboy

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Ajax87
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Ajax87

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
460
Καλησπερα εχω ενα Gameboy (το τουβλο) του εβαλα μπαταριες και δεν κανει τιποτα.Το ανοιγω/κλεινω απο το on-off τιποτα. Το ανοιξα και τσεκαρα με πολυμετρο αμα παιρνει ρευμα η πλακετα και παιρνει κανονικα 6volt. Οι γνωσεις μου μεχρι εκει φτανουν δεν ξερω να κοιταξω κατι αλλο :P . Αν ξερει κανεις να μου πει να κοιταξω κατι αλλο καλως, αλλιως δεν βαριεσαι δεν εγινε και τιποτα εχω και color και sp.

Λογικά θα έχουν διαβρωθεί τα ελάσματα στις μπαταρίες, δοκίμασε να τα ξεπλύνεις μέσα σε ξύδι, η, χωρίς να τα λύσεις, με μπατονέτα τρίψιμο καλό, και έπειτα δοκιμή με τις μπαταρίες μετακινώντας τες αργά για να δείς αν θα ανάψει

Μα ειδα στην πλακετα οτι παιρνει ρευμα 6volt απο τις μπαταριες. (4 x 1,5 )

Κατάλαβα λάθος, νόμιζα ότι το μέτρησες με τροφοδοτικό,επειδή δεν σου έπιασε με τις μπαταρίες. Τότε λογικά υπάρχει θέμα στην πλακέτα, καμμιά κόλληση η κανα πυκνωτάκι στο vid/sound chip...μπελάς !

Ajax87 είπε:
Καλησπερα εχω ενα Gameboy (το τουβλο) του εβαλα μπαταριες και δεν κανει τιποτα.Το ανοιγω/κλεινω απο το on-off τιποτα. Το ανοιξα και τσεκαρα με πολυμετρο αμα παιρνει ρευμα η πλακετα και παιρνει κανονικα 6volt. Οι γνωσεις μου μεχρι εκει φτανουν δεν ξερω να κοιταξω κατι αλλο :P . Αν ξερει κανεις να μου πει να κοιταξω κατι αλλο καλως, αλλιως δεν βαριεσαι δεν εγινε και τιποτα εχω και color και sp.
Συγγνώμη για να καταλάβω. Το δοκίμασες και με μετασχηματιστή χωρίς μπαταρίες και πάλι τίποτα? Να υποθέσω ότι ούτε και το led ανάβει, σωστά? Που μέτρησες με πολύμετρο ακριβώς? Μπορείς να μας δείξεις με φώτο?

το Εβαλα με μπαταριες , οχι με μετασχηματιστη. Μετρησα με πολυμετρο εκει που πανε και κολανε τα ελασματα των μπαταριων, συμφωνα με το παρακατω βιντεακι στο youtube στο 0:35. Ουτε το λαμπακι αναβει.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δηλαδή ούτε video ούτε ήχος ούτε λαμπάκι? Να πω κι εγώ κάτι (αν και είμαι άσχετος) μήπως έχει πρόβλημα ο διακόπτης on/off και δεν πιάνει για κάποιο λόγο?

Ναι Τασο τιποτα το κλακ κλακ απο τον διακοπτη ακουγεται. Τωρα δεν το ανοιξα παραπερα γιατι ειχα δουλειες.

Αμα το ανοιξεις δοκιμασε με ενα πολυμετρο τις ασφαλειες. Πανω στην πλακετα ειναι σημειωμενες με F1, F2 κλπ.

Ευχαριστω για το Tip θα τις κοιταξω αυριο.

Δεν βρηκα τις ασφαλειες το Gameboy αυτη την στιγμη ειναι 2 κομματια οπως βλεπετε στις παρακατω φωτο. Που περιπου ειναι αυτες οι ασφαλειες ;;

2013-04-24 13.06.27.jpg

2013-04-24 13.06.36.jpg

Γιάννη, καμμιά καλύτερη φωτό από τη 2η φωτογραφία? Είναι υπό γωνία και δε διαβάζεται τίποτα!... :(

Αυριο θα βγαλω και θα την ανεβασω μπας και βρουμε καμια ακρη αλλιως δεν εγινε και τιποτα θα ζησω και χωρις αυτο :P χαχα.

Προσπαθησα να βγαλω καλυτερη φωτο αλλα το κινητο μου δεν βγαζει καλυτερες δυστηχως. Οτι καλυτερο μπορεσα ειναι αυτο :

2013-04-29 11.57.32.jpg

2013-04-29 11.57.59.jpg

Ξαναπροσπαθησα μηπως καταφερω να φτιαξω αυτο το Gameboy που ειναι νεκρο... Αλλα δεν βρηκα ακρη και παλι!

Εβγαλα μερικες φρεσκες φωτο με το καινουργιο κινητο και πλεον φαινονται καθαρα η πλακετες , μηπως μπορει κανας γνωστης να μου πει τι πρεπει να κοιταξω με το πολυμετρο;;

Κεντρικη πλακετα ληψη Α :P

gb.jpg

Κεντρικη πλακετα ληψη Β (χωρις φλας)

gb3.jpg

Απεναντι πλακετα που εχει πανω την οθονη.

gb1.jpg

Μικρο πλακετακι που ειναι συνδεδεμενο πανω στην κεντρικη πλακετα.

gb2.jpg

ps. Αυτες τις f1,f2 κτλ που μου ειχανε προτεινει τα παιδια , δεν τις βρηκα :P

Sorry αλλα εκει που μετραει ο φιλος στο βιντεο νομιζω οτι απλα επαληθευεις οτι τα ελασματα λειτουργουν και εχεις 6βολτ. Μερικους προχειρους ελεγχους που μπορεις να κανεις ειναι να κουνησεις τους πυκνωτες μηπως κανενας εχει ξεκολλησει. Επισης δοκιμασε τον μετασχηματιστη να δεις τι παιζει.

Τους εχω κοιταξει τους πυκνωτες ολοι δειχνουν οκ! Ουτε φουσκωμενοι , ουτε ξεκολλημενοι.

Μετασχηματιστη για να δοκιμασω δεν εχω δυστηχως.

ps. Απο τι βλεπω μαλλον θα το αφησω να αναπαυθει εν ειρηνη!

Μήπως η καλωδιοταινία μας έχει αποχαιρετίσει από καιρό;

Γιαννη αν θες μου το δινεις και του ριχνω μια ματια (αφιλοκερδως εννοειται..)

Πίσω
Μπλουζα