Νοσταλγία για τέλη '90 - αρχές 2000

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vetusomaru
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vetusomaru

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
159
Ως γνωστόν το Retromaniax και τα περισσότερα ενεργά μέλη του ασχολούνται πιο πολύ με ρέτρο κουλτούρα από δεκατία του '90 και πριν. Πόσοι από εσάς όμως νιώθετε νοσταλγία για την περίοδο τέλη '90 με αρχές 2000, η λεγόμενη y2k εποχή; Aν κι είμαι γεννημένος το '80, έχω τεράστια νοσταλγία για την περίοδο αυτή που είναι κι η τελευταία, αγαπημένη μου εποχή. Μάλιστα η συγκεκριμένη εποχή θεωρείται πλέον retro κι υπάρχουν αρκετά άτομα στον κόσμο που νιώθουν νοσταλγία γι' αυτήν.

Χμμμ ίσως δε το έχεις δει αλλά τα όρια για τα ποστ του φόρουμ έχουν αλλάξει ως το 2000, δηλ. Περιλαμβάνεται και η περίοδος που αναφέρεις, από 95 έως 2000. Σχηματικά, η εποχή 96-2000 ήταν η εποχή Σημίτη, εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που πράγματι επήλθαν μεγάλες κοινωνικές αλλαγές (εκπαίδευση, διαδίκτυο, χρηματιστήριο, ανάθεση ολυμπιακών αγώνων 2004), ενώ χωνεύονταν και η περίοδος Μητσοτάκη…

Τελευταία επεξεργασία:
Παιδιά, όσοι θελετε να γράψετε για τα 00'ς ή τα 10'ς, σόρι αλλα ανοίξτε δικό σας φόρουμ.

(Χρήστο ετοιμάσου:))

Ως γνωστόν το Retromaniax και τα περισσότερα ενεργά μέλη του ασχολούνται πιο πολύ με ρέτρο κουλτούρα από δεκατία του '90 και πριν. Πόσοι από εσάς όμως νιώθετε νοσταλγία για την περίοδο τέλη '90 με αρχές 2000, η λεγόμενη y2k εποχή; Aν κι είμαι γεννημένος το '80, έχω τεράστια νοσταλγία για την περίοδο αυτή που είναι κι η τελευταία, αγαπημένη μου εποχή. Μάλιστα η συγκεκριμένη εποχή θεωρείται πλέον retro κι υπάρχουν αρκετά άτομα στον κόσμο που νιώθουν νοσταλγία γι' αυτήν.
Εγώ νιώθω απίστευτη νοσταλγία για την y2k εποχή επειδή ήταν τα εφηβικά μου χρόνια και επειδή βγήκαν οι καλύτερες σειρές / ταινίες και οι μεγαλύτεροι εγχώριοι σταρς σε ηθοποιία και τραγούδι που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή με θετικό πρόσημο και συνεχίζουν

Υπαρχει κανα καλο Ελληνικο ή ξενο forum για y2k culture; Γνωριζω μονο το Agora Road forum που δυστυχως ειναι τρισαθλιο.

Μακάρι να έφτιαχναν κάποιο ελληνικό φόρουμ

Μακάρι να έφτιαχναν κάποιο ελληνικό φόρουμ
Τα forums δυστυχώς είναι είδος υπό εξαφάνιση. Όλοι πλέον είναι καθηλωμένοι σε social media, TikTok, reddit και τα συναφή. Και discord που είχε κίνηση πριν 10 χρόνια τώρα αρκετοί servers (ακόμα κι οι πιο μεγάλοι και πολυδιαφημισμένοι) είναι νεκροί ή γεμάτα bots.

Κάπου στις αρχές του 2000 μάθαμε και τις Generations ανά χρονιά. Η γενιά Generation Χ είναι η γενιά που εντάσσομαι εγώ αλλά και τα περισσότερα μέλη του retromaniax.

Η γενιά Χ έζησε τα θρυλικά 80s και πιστεύω άντεξε περισσότερο χρονικά απο όλες τις άλλες γενιές που ήρθαν αργότερα. Συνδέθηκαν τόσο με το παρελθόν όσο και με τις νέες γενιές που ήρθαν μετά και που ήταν χρονικά κοντά. Η επόμενη γενιά δηλαδή οι millenians έχουν μια κάποια συνδεσιμότητα και αφετηρία τους τις αναμνήσεις απο την Generation X (είτε είναι στη τεχνολογία, είτε στα κάθε είδους παιχνίδια επιτραπέζια και ηλεκτρονικά, είτε στις ταινίες λόγω των άπειρων sequels, είτε στη μουσική κτλ) γιατί είναι στη πραγματικότητα τα παιδιά των Χ με τις πιο ισχυρές και όμορφες στιγμές και αναμνήσεις απο τα θρυλικά 80s!

Τα 80s αναμφίβολα ήταν η μεγάλη έκρηξη όλων των εποχών σε όλα και μια πολύ ξεχωριστή εποχή, μια όμορφη εποχή που όλα ήταν ανοδικά και όποιος ήταν παιδί εκείνη την εποχή ζούσε πραγματικά όμορφες στιγμές.
Αυτό πέρασε σε ένα μικρό ποσοστό στους millenians, πολύ μικρό όμως!

Πρόσφατα διάβαζα ένα δημοσίευμα που χαρακτηρίζει την επόμενη γενιά από την Gen X, (δηλαδή τους Μillenians που αναφέρω και παραπάνω) ότι στατιστικά πια είναι ηλικίας λίγο πριν τα 30 χρονών ή και λίγο παραπάνω.

Κοινωνιολόγοι λένε ότι μεγάλωσαν αρκετά και αυτοί και περάσαμε χωρις σημαντικές αλλαγές στην επόμενη γενιά.. την Generation Z!

Η γενιά Ζ ή αλλιώς iGen δεν ξέρει τίποτα για τις προηγούμενες και δεν συνδέεται εύκολα με αυτές. Δεν έχει αλλαγές και αναμνήσεις και στιγμές νοσταλγίας δεν έχει διαισθητική συναίσθηση νοημοσύνη..

Η επόμενη γενιά πάλι η Gen Alpha ήταν απο το 2010 έως το 2024 χώρις και αυτή κάποια σημαντικό ενδιαφέρον και διασύνδεση με την προηγούμενη γενιά.. και εκεί σταθερότητα.

Το 2025 που μας έρχεται θα είναι η γενιά Gen Beta που θα κρατήσει έως το 2039!

Αυτο που θέλω να πω είναι ότι χάνετε σιγά σιγά αυτή σύνδεση των γενεών λόγω του ότι η κοινωνία έχει μετατραπεί σε κάτι ψυχρό και το μόνο που η γενιές βλέπουν είναι η εργασία. Η κοινωνία γίνεται ψυχρή και ρομποτική χώρις συναισθήματα και γεμάτη άγχος και ανασφάλειες για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Χάθηκε η οικογένεια (αυτό που χαρακτήριζε τα 80s ήταν το τεράστιο κομμάτι των αναμνήσεων με τους γονείς μας σε όμορφες στιγμές).

Η Generation X όπως λένε πολλοί κοινωνιολόγοι και επιστήμονες θα είναι εκείνη που θα σώσει τις επόμενες γενεές..

Ήμασταν λοιπόν η γενιά που ζήσαμε μια πραγματικά όμορφη παιδική ηλικία χωρίς όλα αυτά που υπάρχουν τώρα (ίντερνετ , κινητά, social media, τεχνολογία αιχμής) και εύχομαι στις επόμενες γενιές να ξαναζήσουν αυτό που ζήσαμε ως γενιά Χ.

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτο που θέλω να πω είναι ότι χάνετε σιγά σιγά αυτή σύνδεση των γενεών λόγω του ότι η κοινωνία έχει μετατραπεί σε κάτι ψυχρό και το μόνο που η γενιές βλέπουν είναι η εργασία.
Ισχυει αυτο απο την δεκαετια του 2010 και μετα.

Πίσω
Μπλουζα