Ξέθαψα το ATARI 2600!

bphe

RetroN00b
Joined
5 Ιουλ 2009
Μηνύματα
22
Αντιδράσεις
0
Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα οτι υπάρχει κοινότητα φίλων ATARI και στο εξωτερικό και εδώ (το retromaniax ανακάλυψα προς το παρόν για Ελλάδα).

Εχω ένα ATARI CX2600 woodgrain το οποίο έχω απο το 1982 με πολλά cartridges (πρέπει να είναι πάνω απο 30), paddle controllers, παλία είχα και keyboard controllers αλλα δεν θυμάμαι πού τα έιχα δώσει. Σκέφτομαι να αγοράσω το harmony cartridge για μα φορτώνω binary images των roms.

Εχει κανείς εμπειρία απο αυτό η παρόμοιο cartridge;
 
Εχω το Krokodile που ειναι σαφως πιο περιορισμενων δυνατοτητων πλεον και ειμαι κατευχαριστημενος.

Συμμεριζομαι τη χαρα σου...μετα απο καμια 30αρια χρονια να ξαναπαιζεις τα παλια σου παιχνιδια...priceless
 
Ναι ειναι όντως priceless :) το original. Στα δίαφορα emulators που τα παίζω εδώ και χρόνια λείπει η αίσθηση που σου δίνει το original.
 
Εχω harmony και ειμαι ικανοποιημενος. Καποια στιγμη αν ξεμπλεξω απο 1002 αλλα, θα κανω μια φωτοπαρουσιαση.
 
sys_Atari2600JrB.jpg Εγω εχω αυτο το 2600 .Δωρο της κοπελας μου οπως και ενα game boy διαφανες με 5-6 κασσετες .Ειναι απο τα ευχαριστα ευρηματα οταν ψαχνεις σε παλιες κουτες ξεχασμενες :cool: Θα ειχε να δουλεψει 20 χρονια σιγουρα .Κανενα προβλημα παντως στην λειτουργια του το δοκιμασαμε με τον Darksynbio :cool:
 
Ευτυχώς φιλε psy_danis_3 τα ολοκληρωμένα δεν χαλάνε απο την αχρηστία. Τα υπόλοιπα που χαλάνε (πυκνωτές, τροφοδοτικά) ευτυχώς αντικαθίστανται.

Επίσης εκτός απο το ATARI που ξέθαψα θέλω να αγοράσω και ένα SNES.

Απο το SNES έχω τις καλύτερες εμπειρίες απο το παρελθόν.

Μένει να ψάξω μόνο....
 
Ποτέ δεν είχα ΑΤΑRI 2600 και οτιδήποτε από αυτή την εταιρία δηλαδή. Θυμάμαι όμως 2 σκηνικά:

α) Είχε το παιδί ενός οικογενειακού μας φίλου το οποίο ήμουν δεν ήμουν 6-7 χρονών και το χαλβάδιαζα σα ξερολούκουμο. Μάλλον με είχαν επηρεάσει και κάποιες διαφημίσεις σε περιοδικά Μίκυ Μάους, Πόπαϋ κτλ που τα έβλεπα και ξερογλυφόμουν!

β) Μου ήρθε μια φλασιά τώρα με ένα φίλο που είχαμε ένα χαλασμένο joystick Atari 2600 και προσπαθούσαμε να το συνδέσουμε στο Master System αλλά μάταια.
 
Φαινεται σε πολυ καλη κατασταση το atari 2600.Αφου ομως βλεπω τα joysticks μαλλον δεν θα ειχε λειτουργησει καθολου.

Συνηθως μετα απο χρηση 1-2 εβδομαδων εσπαγαν τα joysticks και για να μπορουμε να παιζουμε τα ανοιγαμε και παιζαμε με τα σιδερακια.

Καπως ετσι παιζαμε atari 2600 και σχεδιασα στο περιπου τα σιδερακια.

atari 2600.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ειδα στο facebook το joystick που το ανοιγαμε για να παιξουμε με το atari 2600..Εννοειται οτι παιζαμε μονο με τα σιδερακια μιας και εσπαγε πανευκολα το joystick..Με αυτο ακριβως επαιζα.

atari 2600.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα