Ξένα ροκ/ποπ τραγούδια με τίτλους ονόματα ανθρώπων

Τελευταία επεξεργασία:
Το συγκρότημα Vikings δημιούργησε, στα τέλη του 1965, στα εφηβικά του χρόνια, μαζί με φίλους του, ο μετέπειτα γνωστός λαϊκός δημιουργός, Αντώνης Βαρδής. Το συγκρότημα άφησε το στίγμα του με δύο υπέροχα slow που αγαπήθηκαν και αντέχουν στα χρόνια: Francoise, δημιουργία του Αντώνη Στεφανίδη και Catherine, σύνθεση του Βαρδή.

The Vikings - Francoise (1967)
The Vikings - Catherine (1968)
 
Δεν ξέρω αν έχουν μπει εδώ, αλλά αυτά θυμάμαι προχείρως:

Diana - Paul Anka


Oh Carol - Paul Anka


Sylvia's mother - Dr. Hook

 
η οποία vera lynn ήταν για τους Βρετανούς στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο "η τραγουδίστρια της νίκης" κάτι αντίστοιχο με την δική μας Σοφία Βέμπο και το πιο γνωστό της τραγούδι ήταν "we'll meet again don't know where don't know how" κάτι σαν το δικό μας "βάζει ο Ντούτσε την στολή του".
 
Το έπαιζε μια Amiga στην μηχανοργάνωση 1987.

Harold Faltermeyer - Axel F (1984)
 
Είχα βάλει τρία εδώ και τώρα τα βρήκα και τα ξανακούω.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει αναφερθεί το Delilah του Tom Jones.


Επίσης το "Tell Laura I love her" του Ray Peterson

 
Ο λατρεμένος μου Ιρλανδός τραγουδιστής Joe Dolan είχε αδυναμία στα ονόματα.

Caterina Ballerina


Memories of Eloise


Darling Michelle


Anushka - Balalaika


Lady Laura

 
Νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος που ήξερε τον Joe Dolan. Γνώρισα τη μουσική του από τα παρακάτω άλμπουμ της μαμάς, που έπαιζαν συχνά στο σπίτι. Όταν βρέθηκα το 2008 στο Δουβλίνο, είδα κάποια CD με επιτυχίες του και τα αγόρασα, και αργότερα έμαθα ότι είχε πεθάνει πρόσφατα.


1623533702195.png

1623533653805.png
 
Είχα ακούσει μια κασέτα του Joe Dolan από έναν γνωστό μιας ξαδέλφης μου στη Σκόπελο πριν από 30 χρόνια! Από τότε, έχω ακούσει (και ακούω ακόμη) τα άπαντά του. Ακόμα και τραγούδια που δεν είναι δικά του. Δεν ξέρω, η φωνή του μου φαίνεται καταπληκτική και τα τραγούδια του ακόμη περισσότερο. :)
 
Πίσω
Μπλουζα