Ξένοι ηθοποιοί σε διαφορετικούς ρόλους

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Ηθοποιοί που τόλμησαν κάτι διαφορετικό στην καριέρα τους, με επιτυχία από άποψη αποτελέσματος.

 

 

 


Max Von Sydow
στο Exorcist (1973). O Σουηδός ηθοποιός σε ηλικία 43 ετών, υποδύεται με εξαιρετικό τρόπο, τον ηλικιωμένο και κουρασμένο ιερέα Merrin. Ίσως η καλύτερη ερμηνεία " νέου που υποδύεται γέρο ".

Charles Bronson (1971) στο Someone Behind The Door. Ο σκληρός του κινηματογράφου, υποδύεται έναν ασθενή με αμνησία, στην ταινία μυστηρίου του Nickolas Gessner.

Robert De Niro και Jerry Lewis στο King of Comedy (1982). Ο πρώτος αφήνει για λίγο τα αστυνομικά δράματα και ο δεύτερος τις φαρσοκωμωδίες και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε αυτή την έξυπνη μαύρη κωμωδία, του Scorsese...

Clint Eastwod στο Beguiled (1971). Δραματική με τον Clint ως τραυματισμένο στρατιώτη των Βορείων, να αναστατώνει με την παρουσία του, τις γυναίκες ενός οικοτροφείου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ενδιαφέρον θέμα...

John Wayne: Όλοι έχουμε συνδέσει το όνομά του με τα western. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τον Wayne σε ρόλο Ρωμαίου εκατόνταρχου, στο πέρασμα που κάνει στο The Greatest Story Ever Told (1965). Γενικά πάντως η συγκεκριμένη ταινία είχε περίεργο στο καστ (Charlton Heston ως Ιωάννης Πρόδρομος, Telly Savalas ως Πόντιος Πιλάτος κ.α.)

Charlton Heston: Άλλος ένας από τους σκληρούς του αμερικάνικου κινηματογράφου που ερμηνεύει εξαιρετικά τον Μικελάντζελο στο The Agony and the Ecstasy (1965). Δεν ξέρω πώς ήταν ο Μικελάντζελο, αλλά ποτέ δεν θα τον φανταζόμουν να φέρνει σε Charlton Heston

Kirk Douglas: Όπως ποτέ δεν θα φανταζόμουν ως Van Gogh τον Kirk Douglas στην ταινία Lust for Life (1956). O Douglas πάντως είναι εξαιρετικός και η ερμηνεία του, του χάρισε μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Charles Bronson: Στο κωμικό western From Noon Till Three (1976), ο Charles Bronson παρατάει τους macho χαρακτήρες για να ερμηνεύσει έναν γοητευτικό, ερωτύλο, λίγο δειλό, κι εν τέλει άτυχο ληστή.

Michael J. Fox: Περισσότερο γνωστός από τις νεανικές ταινίες της δεκαετίας του '80, ο Michael J. Fox κάνει στροφή (αν και ήδη είχε συμμετάσχει σε δραματικές ταινίες) κι ερμηνεύει τον βασικό πρωταγωνιστή στο σκληρό, αντιπολεμικό δράμα του Brian DePalma, Casualties of War (1989)

Lee Marvin: Άλλος ένας ηθοποιός που ο κόσμος έχει συνηθίσει σε σκληρούς ρόλους, ο Lee Marvin έκανε ίσως την καλύτερη ερμηνεία του (σε διπλό ρόλο που του χάρισε και το αγαλματάκι στα Όσκαρ) στο κωμικό musical western Cat Ballou (1965)
 
iggylebowski είπε:
Πολύ ενδιαφέρον θέμα...

Lee Marvin: Άλλος ένας ηθοποιός που ο κόσμος έχει συνηθίσει σε σκληρούς ρόλους, ο Lee Marvin έκανε ίσως την καλύτερη ερμηνεία του (σε διπλό ρόλο που του χάρισε και το αγαλματάκι στα Όσκαρ) στο κωμικό musical western Cat Ballou (1965)

ο Lee Marvin είχε δώσει μια ενδιαφέρουσα κόντρα-ερμηνεία και σε ένα επεισόδιο του twilight zone, όπου έκανε έναν καουμπόυ που φοβόταν την αντιπαράθεση με έναν απέθαντο ( ; ) πιστολά..
 
Η τελευταια με τον Κλιντ μου'φερε στο μυαλο το Born on the Fourth of July του Τομ Κρουζ.


Μεγαλη αλλαγη στους typecast ρολους που ειχε μεχρι εκεινη την στιγμη.
 
Henry Fonda στο Once Upon a Time in the West (1968) O Fonda με το παρουσιαστικό καθηγητή, παρατάει τους ρόλους του φιλήσυχου τύπου και μεταμορφώνεται σε έναν αδίστακτο κακοποιό με αγριωπή όψη, στο κλασσικό γουέστερν του Sergio Leone.

Yul brynner στο Westworld (1973). Ο brynner αποδίδει με ανατριχιαστική πειστικότητα, ένα δολοφονικό ανδροειδές...
 
Al Pacino σε ρόλο ομοφυλόφιλου στο Cruising, ο Dustin Hoffman στο Tootsie ντυμένος γυναίκα και ο Robin Williams στο Mrs Doubtfire ως Βρετανή ηλικιωμένη.
 
Πίσω
Μπλουζα